beti nawet dwa tygodnie przed porodem bo tyle mi zostało :). Tzn jak to lekarz ujął "cuda się zdarzają"
[ Dodano: 15-07-2011, 17:42 ]
ladybird śliczna córunia
no nina super gratulacje więc czekamy z tobą kochana.dziewczyny mam dobrą nowinę: Synek nam się przekręcił, nie będzie cc . Czyli czekam na rozpoczęcie się porodu naturalnego
Dla zdrowej osoby prawidłowa wartość poziomu HbA1c wynosi około 5%. Dla osób z cukrzycą, Polskie Towarzystwo Diabetologiczne zaleca, aby wynik ten był równy lub poniżej 6,1-6,5%. Jeśli wartość hemoglobiny glikowanej jest wyższa niż 7% to należy dokonać zmian w sposobie leczenia chorego. wiec chyba mieścisz się w tej normie?!
Hehe no chyba tak Jak zreszta wiekszosc naszych rozpakowanych, zajete malenstwami Moj M juz stwierdzil, ze jak maly bedzie to bedziemy siedziec calymi dniami i sie na niego patrzec jak spi :D Hihihi.. Ale to nasza pierwsza dzidzia wiec tez troszke inaczej to przezywamy niz doswiadczone juz MamusieMalinkę chyba macierzyństwo pochłonęło bo rzadko zagląda
słuchaj ja tam ekspertem nie jestem, ale po co masz sie tą insulina szprycować????????????? Może zasięgnij opinii jakiegoś drugiego lekarza. Ja dzwoniłam własnie do mojej diabetolog i powiedziała ze mieszcze sie powiedzmy się w normie ale juz wyżej nie powinno byc niż to 5,5% A Ty masz super dobry wynik. A mierzysz cukier z palca codziennie?beti ja we wtorek robiłam badania (ze skierowania diabetologa, który zdiagnozował mi cukrzycę ciążową) i u mnie hemoglobina glikowana HbA1c wynosi 4,84 %, a widełki są 4,0 i 6,2. Ogólnie nawet glukoza w badaniu wyszła ok, a dzisiaj dostałam insulinę. Wydawało mi się,że moje pomiary glukometrem nie sa jakieś mega, a tu dziś taki zaskok
Kocura Bura, jednak polecam "słuchania"się lekarza, masz jeszcze potencjalne 7 tygodni a pod koniec ciąży cukry się normują trzustka zaczyna pracować bo dziecko nie uciska i najczęściej insulina jest odstawiana, a takie skoki cukru są niebezpieczne bo skoro stosowałaś dietę a cukry szalały tzn że coś nie jest ok. a ile jednostek dostałaś? i ile razy dziennie, przed którymi posiłkami? no i jakie miałaś pomiary po posiłkach?ale po co masz sie tą insulina szprycować
bo to raz dziennie Cukier mierzyłam przez tydzień 6 razy dziennie.A mierzysz cukier z palca codziennie?
słucham się, słucham A mnie zostało mniej niż 7 tygodni, bo z innych powodów mam zaplanowaną cesarkę na 25 sierpnia, więc 10 dni wcześniej.Kocura Bura, jednak polecam "słuchania"się lekarza, masz jeszcze potencjalne 7 tygodni
mam 9 jednostek w 4 dawkach (przed śniadaniami, kolacją i na noc).a ile jednostek dostałaś?
zanim zaczęłam brać insulinę, bo dopiero dziś dostałam zalecenie. Przez tydzień pomiarów miałam na czczo od 81 do 103. A w dzień od 90 do 139. Do obiadu było gorzej, potem już zawsze norma.no i jakie miałaś pomiary po posiłkach?
kochana, no ja sie z Toba w tym momencie nie zgodze absolutnie. Zobacz jakie Kocura Bura miała pomiary. Oprócz tego 103 na czczo praktycznie nie przekraczała normy. No i pomiar HbA1c wynosi 4,84 % (literature doczytałam dzisiaj z potrzeby własnej) Przecież to po prostu bardzo dobry pomiar! Wielu lekarzy przesadza, dlatego nie mozna i nie wolno polegac na zdaniu tylko jednego. Jak mówie, ja tam ekspertem nie jestem, ale z własnego doświadczenia (niestety) moge powiedziec ze dziewczyna bedzie sięniepotrzebnie szprycowała insuliną. Zapodawałabyś sobie przy wyniku 139, 9 jednostek insuliny??Kocura Bura, jednak polecam "słuchania"się lekarza, masz jeszcze potencjalne 7 tygodni a pod koniec ciąży cukry się normują trzustka zaczyna pracować bo dziecko nie uciska i najczęściej insulina jest odstawiana,
Boshe, dziewczyno, jak bym miała zawsze taki poziom, czyli po obiedzie i kolacji - tak jak piszesz do 139 (rozumiem że bez insuliny oczywiście), to w ogóle bym nie była skierowana do diabetologa!A w dzień od 90 do 139.
max. dawkę to mam 3 jednostki na noc, a to dlatego,że czasem pojawiają mi się ciała ketonowe w moczu (codziennie sprawdzam paskami).Zapodawałabyś sobie przy wyniku 139, 9 jednostek insuliny??
tak, bez insuliny.(rozumiem że bez insuliny oczywiście), to w ogóle bym nie była skierowana do diabetologa!
taaaak wczoraj w nocy szukalam do skutku i była tam gdzie ją wlożyłam i od poczatku tam szukałam , ale przykleiła się do płyty cd i jej nie było widać, ale teraz juz spokojnie moge spac!!!zirafka, znalazłaś kartę ciąży?
dziewczyny mam dobrą nowinę: Synek nam się przekręcił, nie będzie cc
ladybird śliczna córunia
Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”
Użytkownicy przeglądający to forum: Ahrefs [Bot] i 1 gość