Awatar użytkownika
zirafka
Cyber rusałka
Cyber rusałka

19 lip 2011, 15:31

A poza tym pocieszam się, że dłużej niż 3tygodnie to już chodzić na pewno nie będę, a co to jest te 3tygodnie przy 9miesiącach nie

no ja się pocieszam tym, ze dłużej jak do 1 sierpnia chodzic nie będę .. tak więc zostałoby mi najwyzej jakieś 11 dni phi co to jest??? :ico_oczko:

Awatar użytkownika
Gosia A
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

19 lip 2011, 15:32

nina0226, - no bo miałam 2 cm .. a bolało jak cholera.... więc na oko :-D - ale podobo sa sposoby zeby sprawdzic - czytałam na jakims watku - porodu domowy ... - ale ja sobie palców - tam chyba pchac nie chce ... :ico_noniewiem: :-D
a mi lekarz mówił , ze mam tak krótka i miękka szyjke - ze mam rodzic na dniach ... tylko mi sie nie chce w tym tygodniu :-D - jutro mam okuliste i laryngologa - u Huberta ... czwartek - idziemy zobaczyc półkolonie dla niego ... czy mu sie spodoba i od poniedziałku dopiero ma isc na te pólkolonie dla dzieci :-D .. no musze cos zrobić z małym.. w coagu dnia ...

Awatar użytkownika
zirafka
Cyber rusałka
Cyber rusałka

19 lip 2011, 15:40

u Huberta ... czwartek - idziemy zobaczyc półkolonie dla niego ... czy mu sie spodoba i od poniedziałku dopiero ma isc na te pólkolonie dla dzieci

i w jakim wieku dzieci tam będą chodziły? bo u nas sa organizowane półkolonie , ale dla starszych dzieci i tez tak sobie pomyślałam ,ze fajnie byłoby mojego Kubulka posłac na taka półkolonie... zawsze to coś innego niż w domu z ledwo chodzącą mamusią :ico_oczko: ale wiem, ze on jest jeszcze za mały. A dzisiaj do żłobka nie poszliśmy po po prostu zaspalismy :ico_wstydzioch:
tylko mi sie nie chce w tym tygodniu

no tak wszystko jest ważniejsze niż poród hahahahahaha

nina0226
Zrobiłem Magistra z forum!

19 lip 2011, 15:46

no bo miałam 2 cm .. a bolało jak cholera.... więc na oko
acha rozumiem. No ja palców też tam nie będę pchać. A pytam, bo mnie ani lekarka ta wcześniejsza ani teraźniejszy lekarz nie badali ani razu ręcznie. Nie wiem, ale chyba w moim mieście się tego nie stosuje. I ja nawet nie wiem jaki jest stan mojej szyjki, czy się rozwiera czy nie, a strasznie mnie to ciekawi ehhh, no ale trudno, pozostanę tak w niewiedzy aż do porodu pewnie :ico_noniewiem:

Awatar użytkownika
zirafka
Cyber rusałka
Cyber rusałka

19 lip 2011, 15:50

A pytam, bo mnie ani lekarka ta wcześniejsza ani teraźniejszy lekarz nie badali ani razu ręcznie. Nie wiem, ale chyba w moim mieście się tego nie stosuje
.
to w jaki sposób sprawdzali Ci szyjke? hm mi na każdej wizycie sprawdza i wszystko wpisuje w kartę ciąży

nina0226

19 lip 2011, 15:51

to w jaki sposób sprawdzali Ci szyjke?
własnie mówię, że nie sprawdzali mi nic, dlatego pytam o te rozwarcie

[ Dodano: 19-07-2011, 15:55 ]
no ja się pocieszam tym, ze dłużej jak do 1 sierpnia chodzic nie będę
a ja dłużej niż do 8sierpnia, także też nie jest źle :P

beti
Gaduła nie do pokonania
Gaduła nie do pokonania

19 lip 2011, 15:59

Gosia A,
mówię Hubertowi - ze dostanie yteraz prezent - auto od braciszka co w brzuszku jest - a on mi - że przeciez braciszek jest prezentem dla niego ..... no myślałm, że rykne i będę ryczec w tym centrum handlowym.... słodkie mam dziecko
rzeczywiście można sie wzruszyć, dzieciaki sa naprawde dojrzalsze na swój wiek niż człowiek sobie wyobraża. Super masz synunia!
Agus,
Zirafka, Beti Wy juz niedlugo !! Ale fajnie :D trzymam kciuki za lekkie i szybkie porody!
dzieki bardzo! Mam nadzieje, że to nastapi jak najszybciej, bo nie chiałabym przenosić. U mojej ginki jest zasada, że jakies 5 dni po terminie daje skierowanie na wywyołanie porodu dopiero. To by oznaczalo dodatkowy tydzien, a ja juz naprawde mam cięzko. LIcze na ta sobote jak nie wiem :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki:
nina0226, Gosia A napisał/a:
obstawiam , ze mam 4 cm rozwarcia
a jak to sprawdziłaś? Ja się zastanawiam czy nie mogłabym jakoś tego sprawdzić, np w lusterku czy cuś?
a da sie to jakoś zobaczyć?

nina0226

19 lip 2011, 16:02

a da sie to jakoś zobaczyć?
z tego co czytałam w internecie to jednak nie da się tego zobaczyć. Można tylko sprawdzić przez badanie palcem, ale ktoś kto się na tym nie zna i tak nie będzie wiedział o co chodzi i ile jest centymetrów, także nic nam takie badanie nie da, a można tylko biedy sobie narobić, np. jakieś zakażenie wprowadzić ... o i tyle się dowiedziałam :ico_noniewiem:

Awatar użytkownika
zirafka
Cyber rusałka
Cyber rusałka

19 lip 2011, 16:09

LIcze na ta sobote jak nie wiem

hahahhaah dobra jestes... to ja w takim razie licze bardzo na niedzielę :ico_oczko:
bosz ale u nas duchota się zrobiła... masakra jakas nie ma czym oddychac a mi dodatkowo jest cięzko bo najdalam sie moreli prawie kilogram :ico_wstydzioch:

beti
Gaduła nie do pokonania
Gaduła nie do pokonania

19 lip 2011, 16:13

a ja ponieważ jestem sama, dziecko zostało" wypozyczone" , monsz dłużej w pracy, zrobiłam sobie zapiekanki (takie ze sklepu) o cukrze nie wspomne, ale za to jaki mi sie brzuszek nadety zrobił. Teraz pluje sobie w brode po co tyle tego zjadłam :ico_szoking: A wczoraj napadło mnie na fasolke szparagową, ile ugotowałam to tyle pożarłam... Ja już nprawde musze iśc rodzić, bo przez ten tydzien nabiore kilosów co przez 9 miesięcy

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”