Awatar użytkownika
izabelllla123
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

20 lip 2011, 19:24

Pamiętam jak mam Oli dostawała ubranka ale na czas określony, ktoś jej tylko pożyczał to musiałam uważać by mała nie zbrudziła i dlatego tez wole sobie sama kupić używane ale wiem że jeśli się nie dopiorą to będę mogla mieć tylko pretensje do siebie a nie jeszcze ktoś na mnie będzie krzywo patrzył.
ja tak samo, jak się ucioera i nie da sie doprać po prostu wyrzucę, nawet od prania ubranka płowieją czy szarzeją a potem trzeba oddać i jeszcze ktoś mnie obgada że takie oddałam.
A na czym polegają te ćwiczenia Kegla
Ćwiczenia Kegla polegają na zaciskaniu mięśni pochwy i odbytu na ok. 8-10 sekund i powtarzaniu tej czynności w krótkich odstępach czasu zaczynając od 5 powtórzeń dochodząc aż do 25 w miarę wzmacniania się mięśni[1]. Wzmocnione i bardziej elastyczne mięśnie ułatwiają poród, zapobiegają opuszczaniu się narządów i wysiłkowemu nietrzymaniu moczu[2], zwiększają też satysfakcję seksualną kobiet[3]. Ćwiczenia te nie są mniej efektywne niż stymulowanie mięśni przepony miednicy za pomocą prądu elektrycznego, a wręcz przeciwnie, są zalecane ponieważ nie stanowią tak wielkiego obciążenia psychicznego i czasowego dla pacjentek.

Źródło internet

A co do masażu tez sie dołączam, jaki ma być ten masaż???

szkieletorek
Trzy tysiące lat minęło...

20 lip 2011, 19:28

Dzięki izabella za objaśnienie. A ty je robisz?

Czy któraś z was na forum jest może radca prawnym lub zna się na przepisach.
Potrzebuje dowiedzieć się pewnych rzeczy czy sąsiad ma prawo takie coś robić.

elibell
4000 - letni staruszek

20 lip 2011, 20:48

A co do masażu tez sie dołączam, jaki ma być ten masaż???
"Od drugiego trymestru stosuj specjalny masaż okolicy krocza. Najwygodniejsze pozycje to klęk na jednym kolanie z drugą nogą lekko odwiedzioną i stopą opartą o podłogę albo pozycja stojąca z nogą opartą np. na krześle. Odrobinę olejku (naturalnego z oliwek, awokado, kiełków pszenicy, słodkich migdałów) rozgrzej w dłoniach. Jednym palcem nanieś go na wejście do pochwy i na wargi sromowe od wewnątrz. Wykonuj delikatne ruchy okrężne. Gdy śluzówka wchłonie olejek, włóż opuszkę palca do pochwy i uciskaj jej dolny brzeg (w kierunku odbytu) w środku i na zewnątrz, aż poczujesz pieczenie. Nie naciskaj więcej, poczekaj, aż pieczenie ustanie. Masaż wykonuj regularnie przez kilka dni. Potem dołącz do masowania drugi palec, aby po pewnym czasie masować już przy użyciu czterech palców. "

źródło: internet

mięśnie kegla ćwiczyłam w pierwszej ciąży intensywnie, i po ciąży także - zalecenie położnej więc słuchałam, masazu nie robiłam, ale chyba warto spróbować, a co tam:)

Awatar użytkownika
inia1985

21 lip 2011, 07:48

Hejka Dziewczyny :-)

Wczorajsza wizyta u gina to znów czysta formalność. Dostałam L4 tylko do 1 sierpnia, bo lekarz idzie na urlop i inaczej się nie dało. Także 1 sierpnia znów idę :ico_zly:

kwiatunio, ja nawet nie wiem ile Maluch waży, bo już drugi raz z rzędu miałam USG wykonane na "odczep się"...
ale wysokie te barierki ma, a to gdzie jeszcze jedną chcesz doczepić, może się uderzyła bo jeszcze nie przywykła do łóżeczka, poczekaj troszkę, teraz będzie ostrożniejsza zobaczysz
no wysokie, ale tą dłuższą przełożyłam na niższy poziom i to był problem, bo waliła prosto w kant. Teraz barierka z powrotem powędrowała na wyższy poziom, a w szczelinę włożyłam zwinięty koc i jest ok. Póki nie przyjdzie druga, to tak będę robić.

elibell, trzymam kciuki by udało Ci się podszkolić z języka i znaleźć nową pracę :ico_sorki:

My przy Wice dużo rzeczy dostaliśmy, głównie od moich rodziców. Dziadek zdążył po rozpieszczać wnuczę, mimo, że znał ja tylko 2 miesiące...

elibell
4000 - letni staruszek

21 lip 2011, 07:58

bo już drugi raz z rzędu miałam USG wykonane na "odczep się"...
kurde :ico_zly: co za lekarz, dlaczego tak, trzeba było się dopytywać, jego obowiazkiem jest udzielić ci info. I widzisz jak to robią, usg tylko byś popatrzyła sobie na malucha chyba a nie by sprawdzić co należy
Także 1 sierpnia znów idę
łoł to ledwo półtorej tygodnia, no nieźle nieźle

Witam się z Wami czwartkowo, jak obiecałam meżowi tak zrobiłam wstałam jak tylko mała przyszła do sypialni, by on mógł sobie dziś pospać. Na 9 lecimy na zajecia do przedszkola może uda mi się dowiedzieć, czy moja mała ma szanse na płatne zajecia od września, bo tych bezpłatnych nie uzyskała (nie wiem czy pisałam o tym)

Awatar użytkownika
inia1985

21 lip 2011, 08:03

I widzisz jak to robią, usg tylko byś popatrzyła sobie na malucha chyba a nie by sprawdzić co należy
no niestety, w poprzedniej ciąży nie miałam tyle USG, ale one miały sens, a teraz to jakaś farsa, nie wiem po co on to robi... nie sorki, wiem: dla kasy

elibell, nie pisałaś, że Elizka jednak na te zajęcia chodzić nie będzie. No szkoda...

elibell
4000 - letni staruszek

21 lip 2011, 08:11

no niestety, w poprzedniej ciąży nie miałam tyle USG, ale one miały sens, a teraz to jakaś farsa, nie wiem po co on to robi... nie sorki, wiem: dla kasy
i ja tak uważam, dla kasy i im się wydaje że pacjentkom o to tylko biega, popatrzeć na dziecię w brzuchu, pewno nie jednej tak, ale nie każdej przecież!!
elibell, nie pisałaś, że Elizka jednak na te zajęcia chodzić nie będzie. No szkoda...
a to przyszło pismo z urzędu, że to program pilotarzowy dla dwulatków, które skończone dwa miały w marcu i Eliza się nie łąpie, że wniosek będzie ponownie rozpatrzony w kolejnym marcu jeżeli nasz urząd miasta będzie dysponował pieniędzmi na te cele.
Nie przejmuję się tym, ale muszę wywiedzieć się, czy wobec tego będzie miejsce dla Elizki na te 2 krótkie sesje co chciałam na poniedziałek i wtorek:) Czy nie ma miejsca jeszcze.

Awatar użytkownika
inia1985

21 lip 2011, 09:41

elibell, to trzymam kciuki, by Elizka poszła choć na pn i wt do przedszkola :ico_sorki:
popatrzeć na dziecię w brzuchu, pewno nie jednej tak, ale nie każdej przecież!!
dokładnie, nie to żebym nie lubiła oglądać Maluszka w brzuszku, ale ostatnio już mnie to powoli denerwuje, bo o ile mierzył, sprawdzał narządy, to ok, a teraz tylko patrzy jak jest bąbel ułożony i tyle, po co mi to wiedzieć w 32 tc :ico_puknij:

Tuśka usnęła... na podłodze w pokoju, ja robiłam zupę, wchodzę, a ona z kocykiem leży i śpi, aż zdjęcie jej cyknęłam. Nie wiem co się z nią dzieje, tak szybko ja nuży ostatnio...

karina22
Beze mnie to forum nie istnieje!
Beze mnie to forum nie istnieje!

21 lip 2011, 10:26

dzień dobry :-)

dziewczynki ja mam pytanie odnośnie kombinezoników dla dzieci,czy kupować polarkowy czy może już taki cieplejszy??
moje dwa poprzednie zbóje sa z zimy,także wskakiwalismy w cieplutkie odrazu.

Awatar użytkownika
inia1985

21 lip 2011, 10:33

,czy kupować polarkowy czy może już taki cieplejszy??
ja nie kupuję polarowego, ale to dlatego, że mam 2 dresiki polarowe i to chyba wystarczy, więc tylko w zimowy się zaopatrzę

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”