beti
Gaduła nie do pokonania
Gaduła nie do pokonania

21 lip 2011, 12:57

zirafka,
no wlasnie końca nie widać. teraz spotkalam moją znajoma położn ai jak zobaczyła mój brzuch to powiedziala ooooo przynajmniej jeszcze tydzien bo brzuch jest bardzo wysoko hm.... fajowsko, jutro usg zobaczymy ile ten mój maluszek waży i co powie mój ginek.
ech kurcze, juz trafić nie można za tymi komentarzami. Mnie ginka wczoraj na wizycie znowu powiedziała, że brzuszek tak nisko, że tylko czekac na poród i tez nic sie nie dzieje! Fajnie, że jeszcze jutro poogladasz malutką, bo u mnie podobno nie można powiedziec ile mały wazy, bo juz głowke ma tak nisko, że nic nie widać... tak, że w ogóle super :ico_oczko: nie mam pojęcia nawet jakiej wagi mam sie spodziewać - cięzka czy piórkowa :ico_sorki: :ico_sorki:

Ciągle mam zatkane w nosie - co to znowu za szlag? Ma któraś tak?
Agus
a potem jak juz ja wstalam sobie i poszlam do kuchni to cos mi az po nogach polecialo, to znaczy woda ale w takim mlecznym kolorze.. kilka kropli, ale sporo musialo tego byc ze az mi sie przez majtki przelalo i polecialo po udach..
a nie sa to własnie te wody? :ico_szoking:

Awatar użytkownika
Agus
Gaduła nie do pokonania
Gaduła nie do pokonania

21 lip 2011, 13:18

Ciągle mam zatkane w nosie - co to znowu za szlag? Ma któraś tak?
Tez tak mam, ale nie moge tego 'wydmuchac' tylko czuje, jakbym miala jakby spuchniety nos w srodku i ciezko sie oddycha..
Agus
Cytat:
a potem jak juz ja wstalam sobie i poszlam do kuchni to cos mi az po nogach polecialo, to znaczy woda ale w takim mlecznym kolorze.. kilka kropli, ale sporo musialo tego byc ze az mi sie przez majtki przelalo i polecialo po udach..
a nie sa to własnie te wody? :ico_szoking:
Chyba nie, bo to bylo tak jakby hmm.. mysle ze tak z 1/5 szklanki albo mniej.. A wod powinno byc z litr przynajmniej?

A poza tym farba nalozona wiec maly jeszcze godzine obowiazkowo musi siedziec :D

nina0226
Zrobiłem Magistra z forum!

21 lip 2011, 13:53

Chyba nie, bo to bylo tak jakby hmm.. mysle ze tak z 1/5 szklanki albo mniej.. A wod powinno byc z litr przynajmniej?
Nie zawsze musi wypłynąć od razu cała woda. Czasami sączy się przez kilka godzin lub odchodzi etapowo. Ja bym na Twoim miejscu poszła do szpitala to sprawdzić

[ Dodano: 21-07-2011, 13:54 ]
a wąchałaś zapach tej wody? Bo ponoć powinna mieć zapach ryb chyba

[ Dodano: 21-07-2011, 13:56 ]
a zirafka ja słyszałam, że w drugiej ciąży to brzuch nie musi opaść kilka tygodni przed tylko nawet w dniu porodu, także się nie przejmuj

ladybird23
Cyber rusałka
Cyber rusałka

21 lip 2011, 14:24

mi mowiono ze wody powinny byc przezroczyste, o zapachu nic nie wiem, ale zdrowe wody raczej nie pachna, moich nie czulam tym bardziej na ryby..fuj..to by bylo czuc :ico_noniewiem:
Agus jak mi zaczely puszczac to wlasnie taka niewielka ilosc po trochu, dopiero po badaniu ginekol. ze mnie chlusnelo :ico_noniewiem:
nina wracam, zobaczymy ile tym razem mi to zajmie..chcialabym jeszcze z 6 kg zrzucic, do wagi z przed ciazy mam jeszcze 4 :ico_noniewiem:
zirafka brzuszek sie moze obnizyc z dnia na dzien, wiec nawet jak dzis jest jeszcze wysoko to jutro juz moze byc calkiem nisko, ja tak mialam, przynajmniej mi sie tak wydawalo :ico_noniewiem:
beti po bieszczadzku to bardzo podobny placek, nawet bym powiedziala ze ten sam, ale ost jak ogladalam jakis kulinarny prog. to robili po wegiersku i dodawali papryki i czegos tam jeszcze, czego ja nigdy nie dodaje..ja robie po prostu placek duzy ziemniaczany i na to gulasz + ogorek kiszony..moze sie w sobote skusze i zrobie..tylko placki bez cebuli, gulasz juz jadlam i nic Kali nie bylo, wiec spr jak bedzie z plackiem :ico_noniewiem:

Awatar użytkownika
zirafka
Cyber rusałka
Cyber rusałka

21 lip 2011, 16:16

a zirafka ja słyszałam, że w drugiej ciąży to brzuch nie musi opaść kilka tygodni przed tylko nawet w dniu porodu, także się nie przejmuj
nie przejmuje się bo najwyżej tydzien mi zostal, ale boli mnie juz prawie dosłownie wszystko a dzisiaj zaczęły mnie bolec łydki jak po jakimś wysiłku, do tego dół brzucha boli, z łóżka podnieść się nie mogę, krocze eeechhno i ociężała jestem...i dlatego juz mam dośc bo z drugiej strony to zawsze tydzien dłużej w domu będę siedziec :ico_oczko:
Na placka po węgiersku zrobiłyście mi straszną ochotę ale nie mam siły zeby go zrobić , może knajpka w sobotę?
A dziś mi przyszedł laktator Medela no i mój Kuba oczywiście pierwszy do tego i jak mu powiedziałam,z e siostrzyczce bedziemy dawac mleczko to sie rozdarł ,z eprzeciez jemu tez trzeba dawać mleczko i on tez będzie jadł z cycusia :ico_olaboga: czuje , ze będą z nim cyrki.

[ Dodano: 21-07-2011, 16:19 ]
zobaczymy ile tym razem mi to zajmie..chcialabym jeszcze z 6 kg zrzucic, do wagi z przed ciazy mam jeszcze 4
mi zeszło 4 miesiace do uzyskania wagi sprzed ciązy z której byłam zadowolona, ale wtedy chyba było łatwiej bo byla wiosna a potem lato wię cnie jadlo się tak bardzo jak na jesień czy zimę.... zobaczymy jak to teraz będzie wyglądało, najbardziej obawiam sie o to sadełko nad pupcia bo z tyłu jestem kwadratowa ... nawet w lusterko nie patrzę :ico_zly:

beti
Gaduła nie do pokonania
Gaduła nie do pokonania

21 lip 2011, 17:28

zirafka,
Na placka po węgiersku zrobiłyście mi straszną ochotę ale nie mam siły zeby go zrobić , może knajpka w sobotę?
no to powodzenia, ja sie na ten przykład za stołem nie mieszcze hahahaha :ico_oczko:
A dziś mi przyszedł laktator Medela no i mój Kuba oczywiście pierwszy do tego i jak mu powiedziałam,z e siostrzyczce bedziemy dawac mleczko to sie rozdarł ,z eprzeciez jemu tez trzeba dawać mleczko i on tez będzie jadł z cycusia :ico_olaboga: czuje , ze będą z nim cyrki.
no to kochana, szykuj trzeciego cycusia :ico_brawa_01: Ciekawe jak bedzie u mnie, Domink niby przyjął do wiadomości, że jakis tam cycus i mleczko, ale chyba do końca nie kuma czaczy jak to bedzie wygladało... :-D :-D
ladybird23, ja też nie dodaje papryki, a robie coś a la chili con carne, tyle, że bez warzyw. Ale kusi mnie spróbowac z ogórem konserwowym na ostro :-D nina0226
, a wąchałaś zapach tej wody? Bo ponoć powinna mieć zapach ryb chyba
mnie się też wydaje, że jak wszystko gra, to wody maja po prostu zapach ciała - żadnych rybich zapachów!!!

nina0226

21 lip 2011, 17:36

mnie się też wydaje, że jak wszystko gra, to wody maja po prostu zapach ciała - żadnych rybich zapachów!!!
w takim razie jakieś głupoty wyczytałam w internecie :ico_olaboga: :-D

beti
Gaduła nie do pokonania
Gaduła nie do pokonania

21 lip 2011, 17:39

nina0226, no nie wiem co Ci powiedzieć, to co pamietam, jak Dominik wyszedł z brzuszka to poczułam jak wody chlusneły i własnie pamietam taki zapach bardzo specyficzny, ale naturalny jak ciało w środku.

Awatar użytkownika
zirafka
Cyber rusałka
Cyber rusałka

21 lip 2011, 18:25

co do wód to też mi się wydaje, ze powinny byc bez zapachu a z zapachemt o juz chyba po terminie i jak mi kolezanka mowiła to takie zielone aż, jak przetrzymane dziecko. Ale wtedy to juz jest niebezpieczne.

ladybird23
Cyber rusałka
Cyber rusałka

21 lip 2011, 18:29

zirafka no to niezly jest twoj maly :ico_haha_01:
Mila skosztowala mleczka ktore udalo mi sie skapac do butli i stwierdzila ze jest niedobre..a cyca za nic by nie chciala, chyba ja brzydzi :ico_haha_01:
4 m-ce to szybko, ja przy Mili musze powiedziec ze dopiero jak zaczelam sie odchudzac to schudlam i zajelo mi to dobre 10 miechow :ico_olaboga: mam nadzieje ze teraz szybciej mi to pojdzie, bo mam zamiar jak najdluzej karmic, a co za tym idzie jesc i pic mniej niezdrowych rzeczy, do tego wlacze sobie jakies cwiczonka i mam nadzieje przed koncem lata zmiescic sie do reszty jeansow, bo mam sporo par i nie mam zamiaru kupowac nowych wiekszych :ico_oczko:

[ Dodano: 21-07-2011, 18:30 ]
a wogole gdzie sie podziewa reszta mlodych mamusiek?

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”