Awatar użytkownika
zirafka
Cyber rusałka
Cyber rusałka

27 lip 2011, 11:12

Cześć dziewczynki. U nas nocka rewelka... mała jak zjadął cyca o 1 w nocy to do 7 spala, ja oczywiście o 4 musialam wstać i odciągnąc mleko bo mni cycki myśłałam,z e rozerwie... potem jak zjadła o 7 to poszla znowu spać i obudziła się o 9.30 zjadla i nadal spi hm... niewiem po kim taki z niej mały śpioszek?? ale mam porównanie jak to jest miec fajnie spiące i jedzącedziecko, bo z Kubą to co 2 godziny była jazda....
Co do diety to jem na razie ostroznie tzn wczoraj rosołek zjadłam taki chudy i mięsko gotowane, no i kromik z wędliną drobiową , w między czasie podjadam sucharki i biszkopty no i woda idzie jak woda :ico_oczko:
Co do porodu to nie było źle bo to cc i wszystko znieczulone było.. i w sumie odbyło się wszystko w eksppresowym temopie bo przyjechalam o 3 a o 18 już było po wszystkim... i tyle pisania bo cos się kweka potem dokończe

nina0226
Zrobiłem Magistra z forum!

27 lip 2011, 11:25

ale jak szyjka długa to pewnie u mnie jeszcze mega daleko do porodu com? Jeju z tymi skurczami, wkurzają mnie już :(

Karolina1980
Specjalista od nawijania
Specjalista od nawijania

27 lip 2011, 11:28

Zirafka miałaś cc ja już się pogubiłam

ninka- mi też na ktg nie pisały się skurcze a ja zdychałam z bólu. poczekaj jeszcze chwilkę wiem że ciężko namierzyć te właściwe ale jak się pojawią to będziesz wiedzieć.

Awatar użytkownika
Malinkax33
Ja wiem wszystko o forum
Ja wiem wszystko o forum

27 lip 2011, 11:39

heeeyka.
no jem te chrupki i sucharki , płatki na mleku, dzis chce wprowadzic kes banana, zobaczymy.
Położna powiedziała ,że od maluuutkich ilosci po kazdym karmieniu i gwarantuje ,że jezeli bede jadła ten sam produkt po kesie , to bede mogła za 2 dni zjesc juz go w normalnej ilosci i potem na stałe go wprowadzic do diety ,ciekawe...
a po 12 ide z mała do lekarza bo jak wiecie dokarmiam ją i co najciekawsze moje dziecko nie ma umiaru w jedzeniu albo nie toleruje nan pro 1 ...
wygrzmoliła oba cyce , i potem60 ml nan pro 1... nastepnie bekła a potem obrzygała mnie , wersalke, patryka...
potem znów była głodna a cycyki puste :ico_sorki:
jak jej dawałam pustego to mało co mnie ze złosci nie zagryzła dziąsłami , a wydawała tak smieszne dźwięki ,że hahaha :D
no i podałam jej glukozy 50ml a ona dalej chciała to dałam jej tej mieszanki i jak zjadła to bekła , 2 godziny pocharcowała i padła o 9 i spi do tej pory. a koncert z jedzeniem o 3 sie zaczał :) czyli pól nocki :ico_sorki:
do tego nadal mi sie krztusi i to coraz bardziej :ico_sorki:
pleśniawki ma takie ,ze aaria i po aftinie jej nie schodzą :ico_sorki:
musze isc to sprawdzic bo moja mama tez sie tym jej "nienajedzeniem wiecznym" niepokoi :ico_sorki:
nina0226, slonko czasem szyjka skruci sie w 3 godziny a czasem w 3 tyg.:(
nie ma reguły:( trzymamy za Ciebie i dzidziuchne kciuki:****
zirafka, no to sie ciesz kochana,żeci tak ładnie spi :) moja 7 dni tak spała...
teraz co 2,3 godziny głoooooooooodzillllla.

[ Dodano: 27-07-2011, 11:41 ]
nina0226,ja miałam na ty6m cholernym KTG maks 70% jak juz rodziłam....
zalezy w jakiej jestes na nim pozycji czy na boku czy na plecach ja na boku miałam wieksze skurcze ;/

[ Dodano: 27-07-2011, 11:43 ]
uskrzydlona - ja tez tak staram sie jesc te chrupki i wafle sucharki i nawet zauwazyłam ,że biała czekolade toleruje :D :)
ladybird - espumisan ? polecasz ? drogie to ?

Awatar użytkownika
martasz
JEEEST! Przekroczyłem 1000 postów!
JEEEST! Przekroczyłem 1000 postów!

27 lip 2011, 12:37

Espumisan kosztuje około 20 zł w zależności od apteki.

Kobitki kiedy odpadly kikutki od pępków Waszym dzieciaczkom?

moni26
Cyber rusałka
Cyber rusałka

27 lip 2011, 12:46

nina0226 ja do końca KTG bym nie wierzyła. To czy skurcze zostaną odczytane zależy również od ciała mamy, tzn że np jak jest osobą grubszą i ma trochę tkanki tłuszczowej to może nie wyłapać.

Moja koleżanka była w 8 miesiącu ciąży gdy trafiła do szpitala, strasznie ją bolał brzuch czuła lekkie skurcze. W szpitalu była parę dni, robili jej KTG i nic... w końcu wypisali ją do domu.... dwa dni później wróciła do szpitala i urodziła. Równy miesiąc przed terminem. Okazało się że jak była poprzednio to już zaczynała się akcja porodowa i jakby dostała jakieś tabletki na podtrzymanie to by jeszcze trochę pochodziła, dobrze że wszystko skończyło się ok. Położna ją właśnie uświadomiła że KTG nie można do końca ufać :ico_oczko:

Awatar użytkownika
zirafka
Cyber rusałka
Cyber rusałka

27 lip 2011, 12:59

Zirafka miałaś cc ja już się pogubiłam

tak miałam cc i jak uz pisałam wcześniej sam poród to nic w porównaniu z noca po... tragedia bo sotałam oxytocyne na obkurczanie macicy i leciala mi od wieczora do rana ta kroplówka a ja mialam cala noc takie skurcze, ze myslałm ze już po mnie, te przed porodem to pestka wporównaniu z tymi, zadne leki nie przynosiły ulgi, nawet dwa razy aplikowali mi tramal i nic a do tego ból po cieciu nie nawet nie cche sobie już tego przypomniać bo to był koszmar, do tego cisnienie mi leciało i w pewnym momencie miaąłm 80/40 :ico_szoking: a potem stawianie na nogi tez jakas porazka... do dzisiaj chodze jak połamana ale z każdym dniem musi być coraz lepiej.
Cieszy mnie to, ze Majunia ładnie spi i mozna chwilkę sobie odpocząc.

Karolina1980
Specjalista od nawijania
Specjalista od nawijania

27 lip 2011, 13:01

że KTG nie można do końca ufać :ico_oczko:
no mi się skurcze na ktg prawie nie piszą a nie jestem otyła tak więc nina obserwuj się kochana.

Malinka trzymam kciuki a może twoja mała nie jest głodna tylko chce ssać to ją uspokaja
Zirafka at przecież nie miałaś mieć cc czy coś było nie tak podczas porodu?
Ostatnio zmieniony 27 lip 2011, 13:16 przez Karolina1980, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
zirafka
Cyber rusałka
Cyber rusałka

27 lip 2011, 13:14

A co u Beti? Pewnie już rodzi... fajnie!

[ Dodano: 27-07-2011, 13:16 ]
To nasza Maja
Obrazek

[ Dodano: 27-07-2011, 13:17 ]
po urodzeniu
Obrazek

[ Dodano: 27-07-2011, 13:23 ]
NAPOJE
Pij bez obaw:
– wodę mineralną niegazowaną,
– słabą herbatę lub bawarkę,
– herbaty owocowe i ziołowe,
– kawę bezkofeinową albo słabą, normalną,
– soki owocowo-warzywne,
– kompoty,
– jogurty naturalne, kefiry, maślanki

Unikaj: napojów gazowanych (zawierają dużo cukru a bąbelki w nich zawarte mogą powodować kolki)

MLEKO i PRZETWORY MLECZNE
Jedz ostrożnie: jogurty naturalne, kefiry, maślanki, mleko zsiadłe, sery białe (mogą wywoływać reakcje alergiczne)

OWOCE
Jedz bez obaw:
– banany,
– brzoskwinie,
– jabłka,
– maliny ,
– jeżyny,
– porzeczki,
– agrest,
– soki, dżemy, jogurty, galaretki z tych owoców

Uważaj na:
– truskawki, poziomki, cytrusy (uczulają)
– gruszki i pestkowce, np. śliwki, morele, czereśnie, wiśnie (niekiedy mogą powodować bóle brzucha i kolki)
– owoce suszone (konserwowane chemicznie)
– soki, dżemy, jogurty i galaretki z tych owoców

WARZYWA
Jedz bez obaw:
– ogórki,
– buraki,
– marchewkę,
– ziemniaki,
– kapustę pekińską
– kukurydzę,
– pietruszkę,
– koperek,
– soję,
– szpinak,
– młodą fasolkę szparagową,
– dynię,
– kabaczek,
– cukinię,
– wszystkie rodzaje sałat

Uważaj na:
– cebulę i czosnek - mogą zmieniać smak mleka; cebula powoduje wzdęcia
– kapusta, kalafior, groch, fasola, brokuły, bób - mają właściwości wzdymające i mogą powodować kolki u dziecka
– pomidory i seler - zawierają silne alergeny
– paprykę, chrzan, pory, grzyby

PIECZYWO
– jedz zwłaszcza ciemne i pełnoziarniste
Uważaj na: pieczywo z konserwantami

KASZA, RYŻ, MAKARON
– wybieraj zwłaszcza te pełnoziarniste – jedz kilka razy w tygodniu

JAJKA
– ugotowane, zarówno na miękko jak i twardo – 2-3 razy w tygodniu

Uważaj na białko – jest bardziej alergogenne niż żółtko

RYBY
– jedz najlepiej morskie (ugotowane lub pieczone) – dwa razy w tygodniu

Unikaj:
– surowych ryb, np. sushi
– konserw rybnych i ryb marynowanych

nina0226

27 lip 2011, 13:58

No właśnie dziewczyny! Też mi się tak wydaję, że te ktg nie do końca wykazuje prawdy. Przecież ja otyła nie jestem. Nigdy też zbytnio się nad sobą nie użalam, nawet jak mocno boli. Ale tym razem to na prawdę te bóle były nieznośne. Nie mogłam spać, czy chodzenie, czy siedzenie czy leżenie nic nie pomagało. Kąpiel też. Tym bardziej, że trwało to naprawdę długo. Dopiero ok. 5nad radem udało mi się zasnąć. Teraz też mam dziwne twardnienie brzucha, ale to w porównaniu do tego co działo się wczoraj bez problemu wytrzymam. Leżałam wczoraj na tym ktg, łzy mi się lały po policzkach, a oni twierdzili, że nic się nie dzieje... więc już zgłupiałam do reszty :ico_noniewiem:

[ Dodano: 27-07-2011, 14:00 ]
zirafka prześliczna córcia, naprawdę, rozkoszna :ico_brawa_01:
a jeszcze mam pytanie do Ciebie. Jak już poszłaś z tymi skurczami na porodówkę, to zmierzyli Cie czy dasz radę urodzić sama, czy od razu zadecydowali o cc?

[ Dodano: 27-07-2011, 14:05 ]
czasem szyjka skruci sie w 3 godziny a czasem w 3 tyg.
acha to mnie pocieszyłaś, bo myślałam, że do końca życia będę chodzić z tym bąblem w brzuchu hehe :ico_haha_01:

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”