Awatar użytkownika
martasz
JEEEST! Przekroczyłem 1000 postów!

27 lip 2011, 14:32

Zirafka śliczna córcia :-)

Nina u mnie w dzien porodu ktg pokazywało, że mam małe skurcze, albo nie mam wcale, baba na izbie stwierdziła, że takie skurcze to nie skurcze(nic mi nie pomagało żadna pozycja ani ciepła woda,a wcześniej owszem)a na trakcie porodowym położna powiedziała, że z ktg różnie jest i faktycznie skurcze mam i to te właściwe, a na ktg dalej nic! Dodam,że otyła nie jestem ;-)

nina0226
Zrobiłem Magistra z forum!
Zrobiłem Magistra z forum!

27 lip 2011, 14:38

martasz na szczęście u mnie rzeczywiście to były tylko te przepowiadające, bo bądź co bądź ale w końcu przeszły. Jednak to dziwne, że aż tyle godzin mnie męczyły, bo od 18 do 5rano to jednak sporo czasu, prawda? Dobrze, że nie zaczęłam rodzić, bo ja mieszkam jakieś 20-30min drogi od szpitala i nie mogłabym sobie pozwolić na takie jeżdżenie w tą i z powrotem, bo przecież mogłabym urodzić w drodze. Ale wkurza mnie podejście tych lekarzy, że zamiast mi wytłumaczyć jak się odczytuje te skurcze z ktg i co jaki skurcz oznacza, to przyszedł, właściwie bez słowa mnie zbadał, a potem powiedział do położnej: "zrób jej ktg i odeślij do domu" ... żebym się nie dopytała położnej, to nawet bym nie wiedziała, co on tam tymi paluchami wybadał :ico_zly: :ico_olaboga:

Awatar użytkownika
Joanna24
4000 - letni staruszek

27 lip 2011, 16:14

Mam zaszczyt Was poinformować że dzisiaj o godzinie 13:41 przez CC nasza

BETI urodziła synka Filipka.

Maluszek jest zdrowiutki. Waga 3390 i i 54cm.

Ogromne Gratulacje Beti.

Awatar użytkownika
Kocura Bura
Cyber rusałka
Cyber rusałka

27 lip 2011, 16:22

Beti- gratulacje!

Zirafka- cudna córeczka :ico_brawa_01:

Awatar użytkownika
martasz

27 lip 2011, 16:27

:ico_brawa_01: Super Beti :-) Gratulacje :-)

Karolina1980
Specjalista od nawijania
Specjalista od nawijania

27 lip 2011, 16:29

no betii narezcie gratulacje

Zirafka jak ona śliczna.

Awatar użytkownika
Malinkax33
Ja wiem wszystko o forum
Ja wiem wszystko o forum

27 lip 2011, 16:30

zirafka piekna niunia :)
beti - gratulacje :*

[ Dodano: 27-07-2011, 16:33 ]
a propos byłam u lekarza, malutka jest zdrowa aczkolwiek krztuszenie sie to wada niedojzałego układu pokarmowego i łapczywosci :(
troszke niebezpieczne ale z tego wyrosnie...
dostala wit,K I D
i mam ja dokarmiac ... mimo,że ma 3700 g. :Di 59 cm....
no i pochwale ją bo dzis 5 sekund na brzuszku utrzymała w górze główkę :) silna babka :)
a ja zjadłam bananka kawałecek, na obiad pulpecika z ryzem i marchewecka..
narazie mała spi :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

ladybird23
Cyber rusałka
Cyber rusałka

27 lip 2011, 17:26

moja raz zakosztowala tego mleka i ciagla tak ze nie nadazala lykac, dlatego na razie tez unikam butli, ale wiadomo im czesciej pije tym sie przyzwyczja..
my mamy wyniki z moczu i wszystko na moje oko jest ok, ale jutro przedzwonie do poloznej i zapytam..
wczoraj Kalinka znow sie obudzila godz po kapieli i nie bedzie spac za chiny, juz nawet zrobilam znow mleko, ale ani jej sie snilo lyka zrobic :ico_noniewiem: smoczek tez odpada..i jak jej dogodzic jak cyce puste?
a polozna powiedziala ze na tym etapie karmienia z kupnem laktatora nalezy sie wstrzymac, bo bylby to zbedny wydatek :ico_noniewiem:

malinka a ty dopiero teraz zaczelas te wit podawac?ja od poczatku podaje D i K od 8 doby..a espumisan u mnie 26 zl kosztowal, ale pewnie cena zalezy od apteki, w okolicach 20 zl..
a skad wiesz ze mala ma plesniawki?bialy jezyczek?
bo mi polozna kazala myc jezyk, ale jakos nie umie palucha do buzi jej wlozyc i wspominala wlasnie o jakims specyfiku bez recepty co niby oczyszcza jezyczek..to to co ty podajesz..

zirafka widze ze Majeczka tez owlosiona :ico_brawa_01: i jak szybko smoka dopadla :-) i oby tak sie sprawowala juz caly czas :ico_sorki:

no i kolejna beti - serdeczne gratulacje!!
gosia no choc pare sierpniowek musi byc nie?w koncu watek lipcowo-sierpniowy, bo co by to byl za watek jakby wszystkie porodzily w lipcu :ico_haha_01:

Awatar użytkownika
Gosia A
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

27 lip 2011, 19:46

halo!
ja po wizycie u lekarza :-D - termin 1.08 i sie go trzymamy - sprawdzał , sparwdzał - szyjka krótka bardzo - ale tak przy kregosłupie - jak to określił - jak nie urodzę 1.08 - to na ktg się zgłosić ..( doszliśy do 1 usg które miałam i te pokazuje 4.08) jak nie urodze do 6.08 - to wywołujemy ... stwierdziąłm, to kiedy doktor ma dyzur - 7.08 ? dobra rodzę w tedy - śmiał się :-D .. więc .. ja na spokojnie - chodź tycia mam juz dośc .. kolejne 2 kg ... taaaaa - nonono będzie wielka :-D moja- nie dziecka :-D

Awatar użytkownika
zirafka
Cyber rusałka
Cyber rusałka

27 lip 2011, 20:19

a jeszcze mam pytanie do Ciebie. Jak już poszłaś z tymi skurczami na porodówkę, to zmierzyli Cie czy dasz radę urodzić sama, czy od razu zadecydowali o cc?

nie mierzyli mnie z tym, ze miu oeszły wody jak mnie badali i maiąłm rozwarcie na 2 cm a skurcze co 3 minuty więc lekarz powiedział, ze nie ma na co czekac skoro oodeszły wody i tak oto mialam zrobioną cc.
ja od poczatku podaje D i K od 8 doby
to tak jak my z tym, ze te witaminy podaje się tylko przy karmieniu piersią a skoro Ty malinka dokarmiasz mlekiem modyfikowanym to nie powinnaś podawac tych witamin, bo one i tak sa własnie w tym mleku.

[ Dodano: 27-07-2011, 20:20 ]
Beti a to sie w końcu doczekałaś kochana gratulacje!!!!

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”