Koreczki z curry
1,5 szkl cukru
1,5 szkl octu
1 łyżeczka pieprzu mielonego
2 łyżeczki papryki słodkiej mielonej
2 łyżeczki curry
2 łyżeczki gorczycy
3 łyżeczki kopru posiekanego
2,5 kg ogórków
3 cebule
2 łyżki soli
Ogórki pokroić w plastry ( około 1 cm ) , cebulkę w paski , dodać 2 łyżki soli , wymieszać i odstawić.
Pozostałe składniki zagotować i ostudzić.
Gdy będzie zimna zalewa dodać do ogórków , wymieszać i odstawić na 3 godz.
Włożyć do słoików i gotować 10 min.
(Zalewy wyjdzie prawdopodobnie mało że nie będzie pełny słoik ale to normalne )
[ Dodano: 27-07-2011, 21:38 ]
To ja jeszcze się pochwalę nasza spiżarką, choć nie ma w niej wszystkiego co jest zrobione bo część rzeczy stoi w budynku i trzeba je znieść.
