ok. 2-3tygodnie przed porodem, a czasem za kilka dni się rodzi, nie ma reguły.dziś obniżył mi się wyraźnie brzuch, nie wiecie na ile przed porodem tak się dzieje? i delikatne skurcze, ale przechodzą po jakiś 30 minutach około.
dzieci są różne, niektóre szaleją do ostatnich chwil w brzuchu (mój taki jest), niektóre póki mają sporo miejsca to szaleją, potem się uspakajają. Inne z kolei od początku są dość spokojne. Nie martw się na zapas. Przeciąganie się dziecka to też ruchy. Musisz naliczyć 10ruchów na dzień. Jeśli naliczysz, to wszystko jest ok, jeśli nie to idź do lekarza.Dziewczyny czy któras z was miała mało aktywne dziecko w ciazy ?
zirafka zobacz w ksiazeczce Maji czy ma zapisane ze ma zoltaczke?
na razie jedziemy na pampersach new baby, ale w zapasie mamy 2 opakowania Huggisów bo dostalismy... zobaczymy co się bedzie działo po nich... wszystkiego trzeba próbowac...A jakich pieluszek używacie?
u nas nawet, ze spokojnie to przebiega z tym, ze nie jest kapana tak calkiem na głodnego bo cos tam wczesniej sobie pociumka a dopiero po kąpaniu tak porządnie ją nakarmiam i wczoraj np zjadła tylko z jednej piersi i jak usnęła o 20 to spala ksieżniczka do 1 i pewnie dalej by spała tylko przydarzyła się mała awaria no i nie dało rady już spoać bo kupa wypłynęłaa jak u was wyglada kapiel maluszkow?placza czy spokojne?
no ja takie miałam i kilka razy pisalam ,z e się martwię, nawet na ostatnim usg siedzialam tam pół godziny z lekarzem i czekalismy az jasnie pani się obudzi bo chciał zobaczyc jak dziecko się rusza a ona ani drgnęła i tak miałam cały czas... aktywniejsza była rano po sniadaniu i jak zjadłam cos słodkiego i troszkę wieczorem, ale to naprawde niewiele... a noc to już całkowita cisza... z Kubą jak byłam w ciązy to byla jakas masakra, ale lekarz powiedzial, ze dzieci mają rózne tepmeramenty ... i z tym sie zgodzę!!!Dziewczyny czy któras z was miała mało aktywne dziecko w ciazy ?
tez jestem strasznie ciekawa... mam nadzieję, ze wszystko jest ok i Julus wraca do zdrówka!kurcze jakoś martwię się o Tosie i Julka czy ktoś ma jakieś wieści od nich?
spróbuj jeszcze dadę z biedronki, ponoć są bardzo dobre jak pampers, a o wiele tańsze. Już dwie koleżanki mi mówiły, żeby nie kupowała huggisów, bo są do niczegoA jakich pieluszek używacie? U nas tylko pampers new born się sprawdzają, przy huggisach wyskoczyło uczulenie, a bellę happy przesikiwał bokiem
Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”
Użytkownicy przeglądający to forum: Ahrefs [Bot] i 1 gość