Awatar użytkownika
Malinkax33
Ja wiem wszystko o forum
Ja wiem wszystko o forum

29 lip 2011, 10:53

jatez mam DADA z biedrooonki i pampersa jak gdzies idziemy...
i naprawde godne polecenia ;)

zPatrykiem tak sobie... wraca o 19 z roboty, zje, wykapie sie pooogląda TV i idzie spac.
Czasem uspi małą.. 3 razy mu sie zdarzyło.
Nie zbyt sie ciągnie do dziecka mimo ,że go ucze jak czegos nie umie lub sie boi , i gadałam z nim o uczuciach i o tym co jest i jak jest a jak powinno byc bo mi źle ,że mi go brakuje ,ze tesknie za nim... a on na to,że jak mi sie nie podoba to moze nie pracowac :)
wiec grzecznie temat skonczyłam...

tez sie martwie tą Tosią :( jaki miała nick ta jej koleżanka to informowała nas o ich stanie zdrówka ? moze ona cos wie... :ico_sorki:

Awatar użytkownika
zirafka
Cyber rusałka
Cyber rusałka

29 lip 2011, 11:03

A miałam się pytac: czy waszym niemowlakom odbija sie po każdym karmieniu? bo u nas bardzo rzadko... nawet jej sie nie ulewa..

Awatar użytkownika
martasz
JEEEST! Przekroczyłem 1000 postów!
JEEEST! Przekroczyłem 1000 postów!

29 lip 2011, 11:32

Zirafka, Antosiowi nie odbija się praktycznie nigdy, czasami mu sie uleje, ale to jak zatankuje do pełna :-D

Słyszałam, że te pampy z biedronki są dobre, musimy wypróbować :-)

Awatar użytkownika
Malinkax33
Ja wiem wszystko o forum
Ja wiem wszystko o forum

29 lip 2011, 11:44

zirafka, dziecku odbija sie jak najje sie duzo powietrze lub tak jak napisała martasz zatankuje do pełna to beknie lub uleje, liwka po cycku nie beka, po butelce to jak... tatus :Dtak samo jak ty nie zaawsze bekniesz po jedzeniu...

ladybird23
Cyber rusałka
Cyber rusałka

29 lip 2011, 12:01

Kalinka odbija nawet czesto, chyba ze zdazy gleboko zasnac..jest lapczywa wiec ulewa tez praktycznie po kazdym karmieniu chyba ze gleboko spi :ico_noniewiem:
wczoraj dala mi popalic do 0:00 od 19 po kapieli, nie usnela ani na moment, znow zaczela szukac cyca, znow taka niespokojna, wiec ja tak jak ost nasmarowalam brzuszek, dalam espumisan, w cycach pusto sie robila, wiec jeszcze bardziej schizowala..w koncu o 0:00 juz nie mialam sily, poszlam zrobic mleczko, wypila 50 ml i spala do 4:50 :ico_szoking: :ico_szoking: :ico_szoking: to co glodna byla, nie? bo ja juz nie kumam, dzis jak znow mi tak zacznie wydziwiac to od razu zrobie mleczko i nie bede sie stresowac..do tej 4;50 obie piersi sie mega napelnily, wiec napila sie i znow :ico_spanko: do 7, znow sie napila i znow :ico_spanko: do 9..no tak to mozna przezyc :ico_brawa_01: teraz znow spika :-)

nina tu nie ma co do pouczania, a kazda rada dobra..dziecko powinno miec swoj rytm dnia i ja to doskonale wiem :-) przy Milenie mialam taki schemat wlasnie ze przed kapiela nic nie jadla, kapiel, jedzonka i od razu zasypiala, wiec kalinke tez chce tak przyzwyczaic...a z ta aktywnoscia to owszem, ale chyba przy wiekszych bobasach, bo na razie spokojne lezenie, nie spanie jest dla nich aktywnoscia..u nas akurat Kalinka spi do kapieli, wiec po spaniu jak sie obudzi, to przygotowujemy sie do kapieli, czasem pogadamy, ponosimy sie, babcia przyjdzie na chwile zabawic, a potem kapanie, jedzenie i spanie :-)

zirafka z ta zoltaczka to jest zaznaczone czy ma czy nie ma..jak masz napisane NIE to spoko, powiedz poloznej ze nie sadzisz, a tym bardziej jak maz sniady to wogole nie ma co sie czepiac :ico_oczko:

no co z ta tosia, moglabym chociaz dac znac co i jak u nich, bo jakos dlugo bez wiesci..chyba nie stalo sie nic zlego? :ico_wstydzioch:
aniafs chyba miala do niej kontakt nie?

martuśka
Niemowlak forumowy
Niemowlak forumowy

29 lip 2011, 13:18

zirafka dziekuje:) mam taka nadzieje, moj nie reaguje nawet na słodkie, no ale moze taki jest porostu, ostatanio troche sie rozpycha ale chyba juz miejsca nie ma. Ogolnie dzis troche szaleje normlanie jak nigdy, a co do pampresow owszem Dada podobno super, moje znajome uzywaja je na codzien jedynie pampresy na noc, Dziekuje i Pozdrawiam

ladybird23
Cyber rusałka
Cyber rusałka

29 lip 2011, 15:15

martuska moja Milenka pod koniec ciazy wogole sie nie ruszala, nawet tuz przed porodem spala..a Kalinka zas szalala prawie do konca, z malymi zastojami..wiec nie masz sie co martwic, kazde dziecko inne, nie ma reguly..ale te min. 10 ruchow na dobe musisz wyczuc w innym wypadku do szpitala na kontrole :ico_noniewiem:

my na razie uzywamy Pampersow sa fajne bo miekkie i chlonne :-) a w promocji tez idzie je kupic za 40-42 zl..a po ile sa Dady?

Awatar użytkownika
izuś_85
Cyber rusałka
Cyber rusałka

29 lip 2011, 16:16

hej dziewczyny
wpadam pogratulować maluszków i przy okazji zapytać czy któraś z Was nie myślała już o kombinezonie zimowym dla córci :-D Coccobello rozmiar 68 ale duży wychodzi
moja Majcia z sierpnia jest i go nosiła spokojnie calutką zimę
o tu jest temat w sklepiku http://www.naobcasach.pl/forum/viewtopic.php?t=11893

a ze się wtracę co do pieluszek- od jakiegoś czasu jest nowa seria Dady premium :ico_oczko: które wygladają jak pampersy i sa mega chłonne
paczka kosztuje 26,99zł :-D polecam

Awatar użytkownika
Malinkax33
Ja wiem wszystko o forum
Ja wiem wszystko o forum

29 lip 2011, 16:35

napisałam do ani na pw. żeby napisała nam jak cos wie o Tosi bo sie martwimy i kazałam ją od nas pozdrowic ;)
ja dostałam te Dada wiec nie wiem ile kosztują...

dziewczyny jak ubieracie w te upały maluszki w domu a jak na dworek?
mi sie wydaje,że moja Liwka to okropny zmarźluch bo zakładam jej w domu body z długim i na to porteczki i skarpetki albo spiochy, czasem sie zdarzy ,że i kaftanik musze na to a na dwór to samo plus czapeczka i kurteczka cienka i druga para skarpet bo lata jej szczeka, a wogóle jak poznac czy dziecku zimno ?kark ma ciepły a rece i stopy zimne i szczeka dziąsłami, to jej zimno nie/

Awatar użytkownika
zirafka
Cyber rusałka
Cyber rusałka

29 lip 2011, 18:13

a ze się wtracę co do pieluszek- od jakiegoś czasu jest nowa seria Dady premium które wygladają jak pampersy i sa mega chłonne
paczka kosztuje 26,99zł poleca
są super i naprawdę prawie niczym nie różnią się od pampersów.
A my jutro jak dopisze pogoda to będziemy zaliczac pierwszy spacer... mam nadzieję, ze sie nigdzie nie przewrócę bo z moją kondycja jeszcze nie jest tak jakbym chciała aby było,... pewnie dopiero za 2 tyg dojdę do siebie. Boli mnie kręgosłup, rana po cięciu, cycki i du... od zastrzyków.... no to na razie tyle...

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”