Awatar użytkownika
zirafka
Cyber rusałka
Cyber rusałka

30 lip 2011, 12:39

zirafka ale pewnie sama na ten pierwszy spacer nie pojdziesz, nie..to cie maz podtrzyma

ha wogole nie pójdziemy bo od rana strasznie leje ... fatalna pogoda.. Kuba mi marudzi ... oczywiście przy sobocie wstał o 6 i wiecie jaki teraz jest.. taki do zbicia po dupci, nudzi, robi na złośc, rozdziera się .. zwariować mozna!!!!
a wogole jak dlugo sie pokarm zbiera?wszyscy mowia ze im czesciej sie dziecko przystawia tym wiecej pokarmu sie wytwarza..kurcze..u mnie nie zauwazylam tego, a Kalinka przy kazdym karmieniu wypije praktycznie z 2 piersi

u mnie co 3 godziny mlekowóz pełny i jak Maja nie wstaje to musz eodciągac bo mi kapie i cycki robia sie obolałe. A dodam, ze najada isę z jednego a z drugiego zawsze muszę ściągać ( tak kazała mi połozna robić ... zeby dziecko do końca wyssało z jednej piersi bo wtedy leci takie mleko pełnijesze i bardziej pozywne dla dziecka )... no i jak Maja spi to nie kaząła do końca ściagac tylko tyle, zeby przynieśc ulgę piersiom, bo im wicej odciaga sie to wtedy jest sygnał dl aorganizmu ze wiecej mleka trzeba produkoiwac no i się zaczyna nawał.

nina0226
Zrobiłem Magistra z forum!

30 lip 2011, 13:46

o kurcze tylko nie to! Mam skurcze. Wzięłam nospe i nic nie pomogła. Kurde ja muszę skończyć te ogórki, nieee dziś!! :ico_olaboga:

ladybird23
Cyber rusałka
Cyber rusałka

30 lip 2011, 14:40

nina jak sie zaczelo to juz po ptokach :ico_haha_01: zanim dostaniesz tych regularnych skurczow moze zdazysz zaprawic te ogorasy :ico_sorki: powodzenia :-)

zirafka mi sie tak w pelni napelnily po prawie 5 godz, po 3 to tak mam pelniejsze, ale jeden zazwyczaj nie wystarczy..a Kalinka najlepiej by pila co 1,5-2 godz a jak ma kryzys to nawet co 0,5 godz :ico_olaboga: i moj organizm nie wie ze musi produkowac czesciej i wiecej :ico_noniewiem:

a dzis akurat Kalinka ma ciezki dzien od rana nie umi spokojnie usnac na dluzej niz 0,5 godz o ile wogole zasypia, albo tylko lezy przez moment spokojnie..zaraz wyruszymy na jakis spacer bo inaczej bedzie sie chyba tak meczyc, nie wiem co jest grane, bo brzucho raczej nie boli, wypila nawet 70 ml sztucznego mleka jak cyce oproznila :ico_olaboga: i dalej nie usnela :ico_noniewiem:

nina0226

30 lip 2011, 15:39

pomogła druga tabletka i skończyłam te ogórasy hehe ufff dobrze, że się udało :-)

Awatar użytkownika
zirafka
Cyber rusałka
Cyber rusałka

30 lip 2011, 15:43

a dzis akurat Kalinka ma ciezki dzien od rana nie umi spokojnie usnac na dluzej niz 0,5 godz

u nas tez dziś cięzko z zasypianiem, ale jak nie spi to bardzo spokojnie leży sobie i nasłuchuje co się w koło niej dzieje.
nina myslę, ze juz niedługo i Ty wylądujesz na porodówce... w każdym bądź razie masz dzisij i jutro na dziecko z lipca :ico_oczko:

Karolina1980
Specjalista od nawijania
Specjalista od nawijania

30 lip 2011, 18:00

hej ja wróciłam z mazur u nas 5 dzień wymiotów i biegunki u Marysi już nie mam siły wczoraj była lekarka dziecko nie jest odwodnione więc do środy czekamy na rozwój sytuacji mam nadzieję że będzie lepiej. :ico_puknij: Brakuje mi już troszkę sił.

Wy już tu o pieluchach nawijacie a ja jutro jadę do sklepu kupić rzeczy do szpitala podkłady pieluchy smoczki butelki, kosmetyki itd. muszę w końcu spakować torbę do szpitala.

Powiedźcie mi bo nie pamiętam bo moja mała czasem jak się rusza to mam wrażenie że mi tak nisko rozerwie brzuch lub mój główny kobiecy narząd czy wy tez tak miałyście ja nie pamiętam takich paraliżujących bóli czasem nie wiem czy ona się rusza czy tylko coś mi tam wpycha masakra.

Ja to bym chciała chociaż raz urodzić przed terminem tak na przykład w okolicach 15 sierpnia dlatego rano dziś pieliłam ogródek na kolanach może to coś da.
Co do wagi to moja mała miesiąc temu ważyła 2100 a we wtorek mam wizytę i dowiem się co i jak wiem że ja nie przytyłam przez ten miesiąc urlopu. No może i dobrze bo mniej będzie tego po porodzie do zrzucenia.
Zazdroszczę wam tych waszych maluszków już na świecie i czekam na kolejne zdrowe maluchy!!!!!!!!!!!!!!!

TOSIA -ODEZWIJ SIĘ

pozdrawiam was i biegnę masować brzuszek temu mojemu chorowitkowi. :ico_ciezarowka:

Awatar użytkownika
Agus
Gaduła nie do pokonania
Gaduła nie do pokonania

30 lip 2011, 18:31

hej laski :) a u nas dzisiaj ladnie, a niestety trzeba w domku siedziec bo malutki jeszcze za maly chyba zeby gdzies wychodzic.. ja tez zreszta raczej sie nie nadaje :/ w ogole tak srednio sie czuje bo te szwy pieka jak chodze do wc, jak siedze to jest ciezko bo mnie boli i juz mnie kosc ogonowa boli od siadania tak 'koncem' tylka zeby szwow nie ruszac :/ mimo ze 'tylko' 3 mam ehh..
co do pampersow my uzywamy huggiesa i pampersa i wg mnie sa ok, ale jakbym miala tu biedronke to pewnie tez by sie tam kupowalo.. choc u nas jak na zarobki pampersa nie sa drogie bo 6 funtow za 40szt, tansze sa tylko takie 'sklepowe' jak tescowe itp ale nie duzo tansze wiec po co ryzykowac ze beda do kitu?
Nina czyzby to juz? :D trzymam kciuki!
A jak tam Tosia i Beti? Mam nadzieje, ze wszystko u nich w porzadku :ico_sorki:

Laski mam pytanie - czy to normalne ze malenstwu schodzi skora z dloni? Bo mojemu strasznie schodzi, ale tylko z dloni, nie wiem czy to przez to ze sie drapie pazurkami ciagle? Zakladam mu te rekawiczki ale ciagle spadaja wiec czasami zakladam skarpetusie bo sa troche ciasniejsze ale nieraz jest za cieplo wiec jak spi to zostawiam go bez niczego na raczkach.. Tylko ta skorka mu nieladnie tak schodzi :(

Awatar użytkownika
martasz
JEEEST! Przekroczyłem 1000 postów!
JEEEST! Przekroczyłem 1000 postów!

30 lip 2011, 18:58

a dzis akurat Kalinka ma ciezki dzien od rana nie umi spokojnie usnac na dluzej niz 0,5 godz

u nas tez dziś cięzko z zasypianiem, ale jak nie spi to bardzo spokojnie leży sobie i nasłuchuje co się w koło niej dzieje.
U nas to samo, od rana Mały prawie nie śpi i ciągle chce jeść :ico_olaboga:

Awatar użytkownika
Marta26
Cyber rusałka
Cyber rusałka

30 lip 2011, 19:36

Agus, mojemu złaziła z nóg, tzn. stóp. Aż mi było wstyd jak położna przyszła że co sobie pomyśli :ico_oczko: a to normalne. Chyba- bo w sumie nie pamietam co mówiła ale wiem że mu to zlazło i potem już było OK :-)
Śliczne te wasze niunie :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

Awatar użytkownika
in.your.mouths
Częstowpadacz na plotki
Częstowpadacz na plotki

30 lip 2011, 21:08

dobrywieczór wszytskim :)
Nina cudny tekst o ogórkach :ico_brawa_01: dobrze że udało Ci sie dokończyć
Malinka odezwe się, oj kochana oby tylko tyle :)

dziś miałam gości, kurcze jak u mnie wszyscy schizują, że będzie dziewczynka, że tylko słodkie wcinam i nie mam tej kreski od pępka w dół, i jeszcze pare innych zabobonów, aż mi się udzieliło :ico_placzek: psychicznie nastawiłam się na synka, i cała garderoba też oczywiście w męskim klimacie gr, najważniejsze żeby było zdrowe, ale kurcze wiecie w czym rzecz, przez rodzinkę wpadam w paranoje :ico_sorki:

kobitki, dalej brak żadnych wieści od Tosi?

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”