elibell
4000 - letni staruszek

05 sie 2011, 13:15

elibell, ehhh... ta twoja rodzina jest dziwna, moja mama pewnie na koniec świata by przyleciała byleby chwilę pobyć z wnukami. Tego jestem pewna, ona ciągle coś dla Wiki kupuje, a jak ją u niej zostawiam, to w skowronkach chodzi Teście to już inna bajka, też z tych wiecznie zajętych i wiecznie niemających pieniędzy (a mieszkamy tylko 15 km od siebie)
no niestety rodziny sie nie wybiera, teściów jeszcze można ale.... moi też byli inni a od kąd wyjechalismy to jakby nas nie chcieli znać, ja to tak odbieram, moze z ich perspektywy wyglada to inaczej, ale że nie chcą szczerze powiedzieć o co im biega to ja przeciez prosić się nie będę.

A pewno instynkt nasz jest najważniejszy, my w ten sposób działaliśmy i dziecko jest zdrowe, nie chorujące, rozwija sie prawidłowo:):)

wróciłam z banku - ale zaskoczenie, Pan Polak ze Szczecina hihihi czyli moje rejony, a z naszych rejonów mało nas tutaj. No i umówiłam sie na spotkanie kolejne by upoważnić się wzajemnie do kont - bo my mamy oddzielne konta, a że w zyciu bywa różnie trzeba zrobić z tym pożądek.

No i chcemy też spotkanie w sprawie kredytu mieszkaniowego, jako że wiem że dziś i tak nie dostaniemy ale będziemy wiedzieć co i jak wygląda bo tak dokładnie nie wiemy nic, tylko szczątkowe informacje.

A moja mała spi już przed 12 kazała sie tacie położyć spać i mówi mąż że znów rączki do buźki wciska strasznie, że chyba bolą dziasełka, moze te nieszczęsne piątki w końcu wyjdą.

Awatar użytkownika
izuś_85
Cyber rusałka
Cyber rusałka

05 sie 2011, 13:19

A moja mała spi już przed 12 kazała sie tacie położyć spać i mówi mąż że znów rączki do buźki wciska strasznie, że chyba bolą dziasełka, moze te nieszczęsne piątki w końcu wyjdą.
u nas to samo dwie już wyszły :/
a teraz marudkowanie straszne znów :ico_noniewiem:
też pcha rączki do buźki non stop
smoka pogryzła
z czego akurat sie ciesze :ico_haha_01:

elibell
4000 - letni staruszek

05 sie 2011, 13:22

a drugi sposób, wsyp do nich sodę oczyszczoną (do suchych) i zostaw na noc
soda powinna wsiaknać calutki zapach

o trzeba zapamiętać dobrą radę na przyszłosć, nie wiedziałam że soda ma takie działanie, fajnie fajnie:):):)

ja kupuję na ciemieniuszke i w ogóle na ciałko całą serię kosmetyków Emolium

nie stosowałam ale słyszałam, że dobre są bardzo i nie wiem czy też sie w takie nie zaopatrzyć,
i nic pachnacego, nawet mydła dla dzieci zakazała

a u nas 2 pierwsze tygodnie w ogóle nic nie uzywać, dupcię wacikami i woda przegotowaną, żadnych husteczek mokrych. Ja occzyswiście nie pamiętam nawet jak kapiel wyglądała, że co że tylko ją wodą pluskałam i tyle??? Serio nie pamiętam, jejuś czy to skleroza czy co???? Normalnie wstyd mi czasem, 2 lata a ja wszystko zapomniałam, jakbym wyparła z głowy te informacje

Awatar użytkownika
izuś_85
Cyber rusałka
Cyber rusałka

05 sie 2011, 13:36

elibell, ja kupuję emolium bo sa łatwo dostępne w każdej aptece i na allegro jkaby co
zze wszytskich emolientów sa chyba najtańsze :ico_noniewiem:
jest jeszcze Balneum, Oilatum... nie pamietam wiecej nazw

ale wszytskie te kosmetyki są dla noworódków, dzieci z atopowym zapalniem skóry, łuszczycą itp
i gdybym nie zastosowała to nie przekonałabym sie o ich działaniu :ico_nienie:
a one wręcz leczą podrażnienia, wysypki, suchą skórę itp
nawet oparzenia słoneczne łątwiej schodzą po nich :ico_sorki:

na prawde polecam na pierwszy iesiac czy dwa życia dziecka sa supe delikatne i nie trzeba więcej kremów i cudów stosować a skóra jest cudnie mięciutka i nawilżona, zero oliwek i mazideł

[ Dodano: 05-08-2011, 13:40 ]
Ja occzyswiście nie pamiętam nawet jak kapiel wyglądała, że co że tylko ją wodą pluskałam i tyle??? Serio nie pamiętam, jejuś czy to skleroza czy co???? Normalnie wstyd mi czasem, 2 lata a ja wszystko zapomniałam, jakbym wyparła z głowy te informacje
my Majcie właśnie tak "moczyliśmy" w tym Emolium :ico_oczko:
myliśmy jej buźkę wacikami z wodą przegotowaną
i mydełkiem/żelem Emolium podmywaliśmy tylko pupę
reszte ciałka tylko spłukiwaliśmy przez ten pierwszy miesiac

później niż żelem Nivea to normalnie myliśmy, całe ciałko :ico_oczko: i mydełkiem pupe

zapomina sie nie :ico_haha_01:
u nas Przemek kąpał bo ja sie bałam trzymac Majcie :-D

Awatar użytkownika
Pati85
Cyber rusałka
Cyber rusałka

05 sie 2011, 13:47

Hejka

my jeszcze w domu, czekamy na kuriera i czekamy, maz do niego dzwoni, a on mowi, ze zapomnial i do 14 przyjedzie, jestem zla, bo tyle czekania i nigdzie sie ruszyc nie mozna.

Ja dzis znow dwie pralki puscilam, jejku jestem w szoku, bo chyba przecholowalam z tymi ciuszkami :ico_olaboga: tyle teg jest, ze nie wiem gdzie ja to pochowam i czy w ogole naloze to wszystko :ico_olaboga:
jeśli sa plastikowe, umyj ciepłą wodą z mydlem powinno usunąc ten zapach, albo włozyc do środka coś pachnacego zamknąć i wystawić na słońce żeby przygrzało, wtedy zapach bedzie intensywniejszy i powinien tamten wygonić
dzieki, wlasnie tez tak myslalam, ale myslalam, ze moze znacie jakies inne metody, ktorych ja nie znam :ico_oczko:
u nas tylko zwykle zmieczulenie, tego w kręgosłup nie stosują, chyba że rodzi sie w prywatnej kliniece pobytu 24h, i zapłaci 500zł za porod.
dla mnie to chore, placic za znieczulenie :ico_olaboga:
Tak samo po porodzie nie tak jak w szpitalu robia badania, ważą itd. tylko ojciec dziecko pod pache i jeździ po lekarzach
zartujesz chyba :ico_szoking:
Pati85, domyślam sie ze umyłas pudła a zapach nadla sie utrzymuje, sporóbuj wypłukać je lub przetrzeć wodą z octem i wypłucz wrzatkiem
no wlasnie nie umylam ich jeszcze, a od octu nie bedzie smierdzialo???
a drugi sposób, wsyp do nich sodę oczyszczoną (do suchych) i zostaw na noc
soda powinna wsiaknać calutki zapach
o tego jeszcze nie znalam, ale sprobuje najpierw umyc plynem, jak nie pusci to octem sprobuje, dzieki rowniez

Kocura Bura i inia, rowniez dziekuje za rady :ico_sorki: :ico_sorki:

Co do kosmetykow dla dzieci, u nas przez pierwszy miesiac to mozna myc w olejku migdalowym, ale ja i tak uzywalam szamponiku do wloskow, bo maly mial tak duzo, ze po tym olejku to mial tak tluste te wloski i nie ladnie to wygladalo, a potem to juz kupowalam kosmetyki z HIPPA polecam, sa rewelacyjne i slicznie jak dla mnie pachna i sa hypoalergiczne acha i uzywalam tez polskich ale BAMBINO tylko i wylacznie

Awatar użytkownika
izuś_85
Cyber rusałka
Cyber rusałka

05 sie 2011, 13:59

Pati85, octem nie bedzie śmierdziało jak wypłuczesz je wrzątkiem po uzyciu octu
ja czyszcze lodówke octem zeby zabić w niej brzydkie zapachy

a HIPP rzeczywiscie też dobra firma, ładnie kosmetyki pachną
też używałam przy Majci
i jeszcze miałam kilka produktów niemieckich Bubcheenn czy jakoś tak
taki rumiankowy zel do kąpieli 1l wystrzczył mi prawie na pół roku :ico_haha_01:
o ten Obrazek

elibell
4000 - letni staruszek

05 sie 2011, 15:09

o też lubie te kosmetyki bubchen, ale moja córa nawet po tym miała egzemę:( a mam jeszcze całą oliwkę, a żel miałam wielki i sama zużyłam.

Awatar użytkownika
Kinga_łódź
4000 - letni staruszek

05 sie 2011, 15:13

Hej laseczki :-D

W końcu dotarłam, musiałam troche posprzątać :ico_sorki:
Teraz czekam na mężusia jak z pracki wróci to tradycyjnie na zakupy śmigniemy :ico_oczko:

:ico_tort: :ico_tort: :ico_tort: brawa za kolejne tygodnie :ico_brawa_01:

U mnie zgagi dzień 3 :ico_olaboga: już mam dość nawet po mleku mnie męczy :ico_puknij:

Eliza po jakiś 2-3tyg od urodzenia dostała skazy białkowej i oilatum nam bardzo
Teraz też mam zamiar kupić do kąpieli.
Ciemieniuszki Eliza nie miała, ale smarowałam jej łepek oliwką po kąpieli i zakładałam
czapeczkę tak na wszelki wypadek :ico_oczko:
A najlepsze na odparzenia pipci okazał się tormentiol :ico_sorki:

A i jeszcze coś jeśli chodzi o pępuszek teraz mi się przypomniało, nie kupujcie tych
gazików nasączonych :ico_nienie: w ogóle nie sprawdziły się za twarde a jednak pępuszek
trzeba dobrze oczyścić. Kupcie sobie normalnie spirytus w monopolowym i rozcięczcie.
A później tym patyczkiem do uszu trzeba dobrze wytrzeć :ico_sorki:

Ja to się czuję jak pierworódka bo Elizę w PL rodziłam, a tu nie wiem czego się spodziewać :ico_olaboga:

Izuś ja przy Elizie stosowałam niektóre produkty z tej serii, kremu, mydełka i
czegoś jeszcze ale nie pamiętam :ico_wstydzioch:

Awatar użytkownika
kwiatunio
Cyber rusałka
Cyber rusałka

05 sie 2011, 15:29

witam,

ja dopiero teraz bo dostałam powera na sprzątanie i chatka ogarnięta i pachnąca, jeszcze tylko ziemniaczki dla A i muszę sobie przeprać tunikę bo mamuśka mi w szmatkach kupiła :ico_sorki:
o też lubie te kosmetyki bubchen

ja ich nie używam bo Julka miała uczulenie od nich :ico_noniewiem: ja już zakupiłam wszystko Bambino :ico_sorki:

marcz89
Dorastam! Mam 1 ząbek!
Dorastam! Mam 1 ząbek!

05 sie 2011, 16:31

już mam dość nawet po mleku mnie męczy :ico_puknij:
a migdały próbowałaś??

Kupcie sobie normalnie spirytus w monopolowym i rozcięczcie.
A później tym patyczkiem do uszu trzeba dobrze wytrzeć :ico_sorki:
teraz nie w każdym szpitalu pozwalają używać spirytusu. Teraz jakiś Octenisept jest bardziej zalecany do pielęgnacji pępuszka. JA właśnie muszę to kupić, bo w moim mieście w jednym szpitalu chcą koniecznie , pod żadnym pozorem spirytus.

JA dzisiaj po wizycie u gina :ico_haha_01:
Malutka moja moja ślicznie rośnie, wszystko w porządeczku:)
Następną wizytę mam za 2 tyg:)
Zaraz z moim P i teściem jedziemy po farbę do pokoju i malowanko się jutro zacznie:D:D

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”