ladybird23
Cyber rusałka
Cyber rusałka

10 sie 2011, 17:15

nina pierwszy raz po 3 tyg 10 kropli, bo normalnie niby po m-cu mozna normalna dawke..

moje dziecko spalo dzis w dzien 3 godz :ico_olaboga: czy to aby nie za malo??
nakarmie ja, niby spi, odkladam ja, niby dalej spi, a za minute otwiera oczy, ze juz niby wyspana :ico_olaboga:

Awatar użytkownika
zirafka
Cyber rusałka
Cyber rusałka

10 sie 2011, 17:16

dziewczyny czy karmiąc mozna zjeśc frytki???

ja bym nie ryzykowąła bo jednak frytki sa ciezkie, a dzisaj tez miałam smaka bo robiłam Kubie ale nie skusiałam sie!!!

nina0226
Zrobiłem Magistra z forum!

10 sie 2011, 17:23

moje dziecko spalo dzis w dzien 3 godz czy to aby nie za malo??
nakarmie ja, niby spi, odkladam ja, niby dalej spi, a za minute otwiera oczy, ze juz niby wyspana
no tak ale Twoje dziecko po prostu takie jest, że lubi być na rękach, a mój mały ładnie sobie leżał zawsze w kołysce, nawet jak nie spał, a teraz płacze i ciągle chce cycki, dlaczego? Coś go boli może, albo się nie najada, nie wiem o co chodzi? :( Bo jak go biorę na ręce i chcę go trochę ponosić, żeby się uspokoił to jest płacz póki nie dostanie cycka

[ Dodano: 10-08-2011, 17:27 ]
a wiecie, wczoraj się ważyłam i od porodu zgubiłam już 7kg, czyli zostało mi jakieś 3kg to zrzucenia, nieźle :-)

ladybird23
Cyber rusałka
Cyber rusałka

10 sie 2011, 18:13

nina i jak z tym slubem brata twojego meza?
byla rodzina wogole zobaczyc dzieciaka?

beti
Gaduła nie do pokonania
Gaduła nie do pokonania

10 sie 2011, 18:27

nina0226[/b
]dzisiaj moje dziecko daje czadu. Od 12 ciągle na cycu, dlaczego tak jest? czy jest aż tak głodny? Co uśnie, odbeknę go i położę, to za jakąś chwile znowu płacz. Czy go coś boli czy o co chodzi?
ja sobie tłumacze, że taki dzień po prostu. U nas dzis to samo, tyle że przy flaszce :-D Ale na szczęście śpi po kilka godzin a je po 30 ml. :ico_noniewiem:
ladybird23, nina i jak z tym slubem brata twojego meza?
byla rodzina wogole zobaczyc dzieciaka?
no własnie, jak z tym slubem wyszło?

ooo, cos mi sie tu namieszało z tym pisaniem

ladybird no naprawde, daja Karmi (pod inna nazwą ) jak i sliweczki suszone na lepsza kupkę, jogurcik 0% jak się odchudzasz ........o dzieci i mamusie sie dba. Teraz juz nie było mi to dziwne, ale przy Dominiku jak widziałam lodówkę dla mamuś, to nie mogłam uwierzyć, że moge sobie iśc i wziąć co chce :ico_brawa_01: Albo przy szwedzkim stole (to dla tych, które urodziły już) stoi musli świezo mieszane.

Awatar użytkownika
Gosia A
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

10 sie 2011, 20:55

beti, = no wez ... takie rarytasy ..???? rany ja miałam w szpitalu - uwaga - jajko na twardo , ziemniaki i surowa marchew na obiad - dobre??? :-D
nina0226, - mój tez dzs szalał ... od 17 do 19 męczył sie okrutnie - zasypiał i sie budził z krzykiem .. prężył .. dałam espupisman - ok 10 kropili ... i poszły bączki i spokój ... a przeciez nic takiego nie jem ... hmmm ... ja od porodu zgubiłąm - 12 kg ... ale mi zostało jeszcze 8 ...taaaa ... więc sie trzymam tego gotowanego, peiczonego kurczaka ... i uważam co jem - ze względu na Bartoszka i ze względu na moja wage :-D - bo gruba jestem normalnie...

[ Dodano: 10-08-2011, 20:56 ]
aaa chyba in. your .. - urodziła?? nie? coś ją brało i sie nie odzywa??? :-D Malinka chyba ma do niej numer? ie? i co u niej tak wogóle?

nina0226

11 sie 2011, 06:35

Gosia podałaś espumisan? A on nie jest za malutki? Ja się trochę boję podać. Chociaż dziś uspałam go po 23 i wstał na jedzonko prawie o 3 i znów do tej chwili męczył się z kupką, aż już nie wytrzymałam i nasmarowałam kremem końcówkę termometru i wsadziłam mu w nonono, lekko poruszałam i poszła kupa. Boję się jednak, bo niektórzy mówią, że dziecko może się przyzwyczaić i co wtedy? Jak wy pomagacie dzieciom gdy tak długo nie mogą zrobić kupki?? :ico_noniewiem:

[ Dodano: 11-08-2011, 06:43 ]
ja od porodu zgubiłąm - 12 kg ... ale mi zostało jeszcze 8 ...taaaa ... więc sie trzymam tego gotowanego, peiczonego kurczaka ... i uważam co jem - ze względu na Bartoszka i ze względu na moja wage - bo gruba jestem normalnie...
ja to z kolei strasznie chuda się zrobiłam, ręce i nogi mam jak anorektyczka, że aż brzydko. Tylko troszkę brzuszka mi zostało, i cycki jak balony

A co do wesela to jeszcze go nie było. Będzie w tą sobotę. Na razie prosiliśmy, żeby nikt nas nie odwiedzał, więc każdy widział małego tylko raz. Rodzina mojego męża o dziwo uszanowała tą prośbę.

Awatar użytkownika
zirafka
Cyber rusałka
Cyber rusałka

11 sie 2011, 08:59

jak i sliweczki suszone na lepsza kupkę
mi właśnie położna kazała zjeśc kilka śliwek suszonych jak mała nie może zrobic kupki... a poza tym to daje jej tą herbatkę z koperku co jest od pierwszego tygodnia no i robi nawet nawet z tym, ze wkurza mnie z tymi kupami bo zawsze jak ją wykąpię to usra się po pachy no!!1
ja to z kolei strasznie chuda się zrobiłam, ręce i nogi mam jak anorektyczka, że aż brzydko. Tylko troszkę brzuszka mi zostało, i cycki jak balony

mi spadło 8 kg więc jeszcze 5 do zrzucenia, ale nie to mnie martwi tylko ten obwisly brzuch... czyzby tak mi juz został? hm..... nie za ciekawie
A i dzisiaj tzn wczoraj wieczorem strasznie zacząl bolec mnie jeden cycek normalnie ból okropny jakbym miała nabitego siniaka i trwa do dzisiaj... z tego powodu nockę miałam do bani bo bolał strasznie , zreszta mam stan podgorączkowy i boję sie czy aby mnie gdzies nie zawiało? i bola mnie wszystkie mięśnie i jakaś rozbita taka jestem.. dobrze, ze mała miała tylko dwie pobudki w nocy to w miarę mogłam spokojnie poleżec, ale teraz muszę sie przespać razem z nią bo potem znowu sajgon z dwójką dzieci :ico_olaboga:

Awatar użytkownika
martasz
JEEEST! Przekroczyłem 1000 postów!
JEEEST! Przekroczyłem 1000 postów!

11 sie 2011, 09:45

Zirafka ja z tym przeziebieniem mam to samo od wczoraj. Wieczorem zle się czułam, a do tego bolało mnie w krzyżu, że miałam ochotę się rozpłakać. Dziś jest troszkę lepiej, ale głowa mnie boli :-( jutro jedziemy 300 km do moich rodziców więc mam nadzieję, że do tego czasu mi przejdzie.

[nina] masowałam małemu brzuch, kładłam go na brzuszku, łatwiej mu też było zrobić jak go trzymałam tak jak do odbijania. A ostatecznie raz poszła w ruch rurka o której pisałam, nazywa się windi(w pisz w google to znajdziesz;-)).Podobno lepsza niż termometr, ale też nie można przesadzać.

nina0226

11 sie 2011, 10:24

a ja mam pytanie jeszcze do dziewczyn po cesarce. Bo u mnie miejsce rany i wokół rany zrobiło się takie jakby wybrzuszenie. Też tak macie? Nie wiem jak to wytłumaczyć, bo normalnie to skóra powinna być płaska, a ja mam jakby taką miekką górkę na całości

[ Dodano: 11-08-2011, 10:31 ]
I jeszcze jedno. Jak napływa wam mleko do cycków, to coś czujecie? Bo ja jakby takie delikatne ukłucia igiełką, czy to normalne?
Ostatnio zmieniony 11 sie 2011, 16:08 przez nina0226, łącznie zmieniany 1 raz.

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”