hej dziewczyny
witam sie niedzielnie, z

rzecz jasna
wczorajsza i mpreza udana, jedzenia narobiłam tyle ze goście nie zdołali zjesc wszystkiego
sałatke z surimi i tuńczykiem
sałatkę z brokuła i makaronu
śledzie z grzybami marynowanymi
rolmopsy
koreczki jedne na serze a drugie na szynce cygańskiej
jajka faszerowane tuńczykiem
no i płyte wędlin i deskę serów
do tego jeszcze jakies, grzybki ogóreczki, pomidorki itp
no i ten tort
wcale źle nie wyszedł, ciasto nie było czerwone w ogóle

wyszło brązowe

a krem z serka podszedł wodą ale odratowałam przecedziłam i wyłozyłam na ciasto bo był pyszny
a górę tortu obsmarowałam kremem waniliowym, posypałam wiórkami kokosowymi
udekorowałam kwiatami i perłami i wszytskim sie podobało
ale w smaku pyyyyyyyccchhhhaaaa
elibell,
A te smoczki 1 moge wykorzystac do herbatek i mleka czy jak??
smoczek 1 i do mleka i do herbatki jest dobry
ma on bardzo maleńką dziurkę, maluteńką

dlatego jest wolnoprzepływowy, bo leci z niego bardzo powolutku, żeby nie zaburzać karmienia piersią, dziecko przy tej butelce musi sie nameczyć zeby pociągnąć tak samo jak przy piersi wiec tym sposobem nie oducza sie od aktywnego ssania
smoczek 1 raczej nie nadaje sie do mleka z kleikiem ryzowym
wtedy trzeba albo 2 albo nawet 3 bo to dokłądnie to samo co mleko z kaszką ryżową tyle ze bez smaku
zmienia sie rozmiar smoczka na 2 jeśli dziecko już długo ssie z tego pierwszego, je większe ilosci mleka i zaczyna sie niecierpliwić z powodu zbyt wolnego jedzenia, jak sie denerwuje przy jedzeniu, wtedy gdy potrafi już łykać większe ilosci mleczka bez dławienia się, zazwyczaj około 4 miesiaca gdy dajesz pierwsze marcheweczki i jabłuszka
do kaszki polecam smoczek tomee tippee nr 3
dziurka w nim jest wystarczająca żeby kaszka po 4 miesiacu swobodnie przeleciała i sie nie zatykała dziurka
wiadomo ze na początku kaszke daje sie albo rzadszą do butelki mleka-dodaje sie wtedy 1-2 miarki kaszki
a gęstą kaszke zrobioną wg przepisu na opakowaniu dajemy łyzeczką z miseczki, bo jest gęsta i z butelki taki "kit" nie poleci
smoczki do kaszki tej firmy są beznadziejne bo dziurka jest w kształcie trójkąta i dziecko najwyczajniej w swiecie sie dławi