nina0226
Zrobiłem Magistra z forum!

13 sie 2011, 09:44

zirafka ja jak miałam tą gulę to też czasem mnie bolała i tak dziwnie czułam ją jak np siadała w rozkroku. Ale położna poradziła mi, żeby wzięła ciepłą kąpiel lub prysznic i postarała się wepchać to palcem i tak kilka razy robiłam i pomagało. Później jak wepchasz to, to postaraj się nie chodzić tylko połóż się z nogami lekko zadartymi do góry. Przynajmniej przez jakiś czas do następnego wypróżnienia będziesz miała ulgę.
ladybird a są tabletki anty ciążowe, które można brać podczas karmienia piersią, one nie szkodzą dla maluszka, są chyba jednoskładnikowe, tyle że trzeba pamiętać, żeby je brać codziennie o tej samej porze, bo inaczej mogą nie zadziałać. Są też takie wkładki domaciczne ale nie spiralki tylko takie z miedzią i złotem. One kosztują chyba z 400-500zł ale je się wkłada raz na 5lat i nie mają żadnych hormonów. Zresztą pójdziesz na wizytę to pewnie wszystko Ci pani ginekolog wyjaśni.

[ Dodano: 13-08-2011, 09:47 ]
jeju wasze maleństwa są już takie duże a mój ma dopiero tydzień. Bardzo chciałam wyjść dziś lub jutro z nim już na podwórko, ale pani doktor powiedziała, żeby poczekać do dziesiątej doby... ehh czuję się jak w klatce uwięziona. Ale dziś moja mama przyjeżdża :ico_brawa_01: , to może przejdę się z mężem na spacerek choć na chwilę, bo pewnie daleko nie dojdę :ico_noniewiem:

Awatar użytkownika
Gosia A
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

13 sie 2011, 11:16

hej
na hemoroidy sa czopki w aptece bez recepty - lub silniejsze na recepte - od ginekologa na recepte lub rodzinnego - polecam - ja mam - nie jakies duze .. ale sa - od pierwszej ciazy ... wiec wiem o czym mowa ..
katelajdka- no to super =- , ze ic powaznego ze starszym!! :ico_brawa_01: bo ja sie tego bałam najbardziej - ja do domu z małym a tu starszy chory ... i tak mam stresa jak pójdzie do przedszkola - a ja z m-cznym dzieckiem w domu ... w zesżłym roku chorował non stop ... ( fakt 1 rok przedszkola) .. i boje sie co to bedzie teraz .. i tak bede szczepic młodszego chyba teraz na wszystko.. :ico_noniewiem:
za komplementy dzikeujemyu - na całe szczescie karnacje jeden i drugi ma po tacie :-D bo ja biała ... :-D

moni26
Cyber rusałka
Cyber rusałka

14 sie 2011, 17:50

Dziewczyny czy już wszystkie się rozpakowały z tego wątku? Jeżeli tak to zapraszam na Noworodki i Niemowlęta, a tutaj zamkniemy wątek.
nina
]No właśnie a jak to jest po cesarce? Też boli jak za pierwszym razem czy jest tak normalnie?
sama jestem ciekawa i szczerze mówiąc przeszczęsliwa ze niemam tego stresu co po naturalnym :-D
my wytrzymaliśmy niecałe dwa tygodnie :-) i wszystko było ok.

nina0226

14 sie 2011, 19:55

Nie wszystkie się rozpakowały, bo chyba dwie zostały jeszcze
my wytrzymaliśmy niecałe dwa tygodnie :-) i wszystko było ok.
to tak krótko krwawiłaś? To fajnie! Ja to czasem wcale nie krwawię, a czasem mocno. Zresztą dopiero dziś ściągnęli mi szwy, więc na razie to jeszcze trzeba się wstrzymać :-P

beti
Gaduła nie do pokonania
Gaduła nie do pokonania

14 sie 2011, 20:18

nina0226,
Zresztą dopiero dziś ściągnęli mi szwy, więc na razie to jeszcze trzeba się wstrzymać :-P
a to nie miałas rozpuszczalnych? A to powiedz, jakie masz szycie, bo ja mam takie wzdłuz cięcia, podwójne. Rany jako takiej w ogóle nie miałam, rysznnic brałam już na drugi dzien (bo mi kazali!) Takie tylko dwa supełki mam po jednej stronie brzucha i po drugiej. I jak to nie odpadnie po 6-ciu tyg. to mam sie zgłosić zeby mi ucieli.

moni26
Cyber rusałka
Cyber rusałka

14 sie 2011, 22:33

nina0226,
Zresztą dopiero dziś ściągnęli mi szwy, więc na razie to jeszcze trzeba się wstrzymać :-P
a to nie miałas rozpuszczalnych?
ja również miałam jeden szew do wyciągnięcia, przez całe cięcie szedł. A reszta była rozpuszczalna.

Powiem wam że u mnie teraz prawie nie widać gdzie byłam cięta. blizna jest gładka, jedynie co to widać lekko brązowawy ślad.
to tak krótko krwawiłaś? To fajnie!
jakiś tydzień z tego co pamiętam

ladybird23
Cyber rusałka
Cyber rusałka

15 sie 2011, 08:18

witam
dlugi weekend trwa u jakos pustawo tu od mojej ost wizyty :ico_noniewiem:
my juz jestesmy po chrzcinach..bardzo ladnie kameralnie tylko dla najblizszej rodziny..Kalinka nie zaplakala ani razu, wrecz spala jak aniolek :ico_szoking: potem cala imprezke grzeczniusia jak nie wiem :ico_brawa_01: dostala sporo kaski i sliczne zlote kolczyki..juz zapowiedzialam ze jej uszka przebije szybko, nie bede czekac az bedzie wieksza tak jak z Mila bo ta teraz wogole nie chce sobie dac przebic i jej kolczyki leza :ico_noniewiem:
zostalo mi mnostwo jedzenia wiec dzis juz w domu robimy poprawiny zeby reszte zjesc, bo tak chyba przez tydz musialabym to meczyc :ico_noniewiem:

zirafka tak pytam z ciekawosci bo mi tez czasem krew poleci, ale mi sie wydaje ze to przez za twardy stolec ze po prostu rani mi skore, bo zadnych zgrubien bolacych nie czuje :ico_noniewiem:

zaraz wam pokaze jak ksiezniczka wygladala na chrzcie

[ Dodano: 15-08-2011, 08:37 ]
Obrazek
Obrazek

a tak juz sie usmiecha
Obrazek
Obrazek

nina0226

15 sie 2011, 09:29

a również miałam jeden szew do wyciągnięcia, przez całe cięcie szedł. A reszta była rozpuszczalna.
beti o właśnie taki mam szew. Jedną żyłką mnie zszyli, także jednym ruchem wyciągnęli.

A ja mam pytanie czy można stosować tampony w połogu po cc? Bo w sumie tam nie mam nic naruszone, a strasznie nie lubię podpasek. Jak myślicie?

Awatar użytkownika
Gosia A
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

15 sie 2011, 11:15

nina0226, - nie powinno sie - a nie którzy mówią, że nie wolno - ponieważ
" Macica po cesarskim cięciu kurczy się tak samo, jak po porodzie drogami natury. Możesz w tym czasie, szczególnie podczas karmienia piersią, odczuwać ból lub "ćmienie" w podbrzuszu. Nie martw się, że to objaw pooperacyjny - doświadcza go każda kobieta, która właśnie urodziła dziecko. Podobne jest też krwawienie z dróg rodnych. Zwykle trwa kilka tygodni, stopniowo zmieniając barwę z mocno czerwonej na brunatną. Na początku przydadzą ci się duże, poporodowe podkłady (świetnie sprawdzają się pieluchomajtki dla dorosłych). W miarę zmniejszania się krwawienia, będziesz mogła stosować zwykłe podpaski. Nie używaj tamponów - zwiększają ryzyko zakażenia. Po cesarskim cięciu nie ma natomiast potrzeby "wietrzenia" krocza, bo nie zostało ono uszkodzone nacięciem czy pęknięciem (warto natomiast zapewnić dostęp powietrza gojącej się ranie na brzuchu). " - to nie tylko krew z ciebie " leci" - więc nie powinno sie .
a poza tym dzien dobry
Lady - cudna mała!!! io fajnie , ze chrzest masz juz za soba .. ja sie zastanawiam .. kiedy ... myslałąm, że w sierpniu zrobie jeszcze - ale nie mam siły ... i dopiero 2, 5 tyg po porodzie jestem.. może wrzesien? zobaczymy

beti
Gaduła nie do pokonania
Gaduła nie do pokonania

15 sie 2011, 16:34

nina0226,
A ja mam pytanie czy można stosować tampony w połogu po cc? Bo w sumie tam nie mam nic naruszone, a strasznie nie lubię podpasek. Jak myślicie?
mi powiedzieli w szpitalu, że nie wolno przez całe 6 tyg.
ladybird ale Ty się ze wszystkim uwinełas hahah z rodzeniem a teraz już nawet jestes po chrzecie. Mała ślicznie wyglądała!

A mam pytanko, jak to u Was wyglada w nocy? Co ile budza się maluszki i potem od której godziny juz nie chcą zasypiac tylko robia sobie dzień? U mnie pobudka srednio co 3h - czyli tak 22.00, 1.00, 4.00 i czasem juz po tej 4.00 cięzko Filipowi usnąć.

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”