Martalka ja w Bristolu mieszkam
mysle,ze mowienie po angielsku do dzieci to nie ma zabardzo sasu...ale moze bajki puszczaj tylko po angielsku ??? Iga tez od stycznia do p-kolka bo na wszesien sie nie zalapala niestety ( jest z 30.09) wiec 30 dni za pozno sie urodzila
ona chodzi juz od roku 3 razy w tyg po 2 h i jest mega zadowolona-widze,ze jej malo ...ale godzina kosztuje 7F wiec poczekan na te 15h darmowych
jedzenie...chyyy no mieso kupuje tylko organic - drogie w marketach bo to zwykle np.piersi paczka 6F a ogranic 9f 2 male piersi ...ale male bo nie napompowane ...no i mam juz tu takiego dostawce do domu przywozi nawet z prywatnej farmy organic i jest taniej ...troche sie porozgladasz i taz cos znajdziesz :)
lekarz bardzo prosto - wypelniasz krotka forme i tyle ! zaraz mozesz sie umawiac.Lepiej zrobic to za wczasu bo potem w razie czego w szpitalu musza wiedziec gdzie sie nalezy do lekarza a wiadomo wypadki sie zdazaja.
Ja mam na poczatku wrzesnai wizyte w szpitalu z Amy u pediatry

- tu pediatrzy tylko w szpitalach przyjmuja

no a na Igi wizyte u ortopedy musze czekac do stycznia

juz sie troche przyzwyczailam do tego
z opowiadan kolezanak ktore zjechaly do UK z ,,starszymi dziecmi,, wiem ,ze zaklimatyzowanie w szkole to kilka miesiecy wiec nie masz sie czym przejmowac
tibby, wspolczuje marudzenia

ale moze sie zabek szybko wybije

u nas bardzo pomagaja te bursztynki...nie wiem kiedy zabki wychodza oststnio sie smiala jak lezala na podlodze i patrze a tu 2 gorne 4 wyszly...
my dzis pierwszy raz bez porannego( jedyne ktore zostalo karmienie ) cyca

Amy jakos rano byla zbyt zajeta brojeniem i wogole sie nie dopomniala

no a mam przezywa

ech ale powiedzialm sobie ze jak nie bedzie chciala nie bede jej sama,,oferowac,, bo juz swoje odkarmilam

no i ciagle mam nadzieje ze bedzie jeszcze jedna dzidzia :ico_haha_01:wiec jakos przezyje
My dzis narazie uziemione

musze zadzwonic wykupic ubezpieczenie na samochod bo dzis w poludnie mi sie konczy...no i tak sie zbieram...ale ze dziewczynki sie bawia to dosiadlam sie z rana do kompa