Awatar użytkownika
izabelllla123
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

22 sie 2011, 17:22

Izuś jestem w szoku prze wielki brzuszek, ja pewnie tezz taki będę miała, a rozstępy niestety mam ale obojetne mi sa robię co moge ale i tak są więc sie do nich przyzwyczaiłam ale nadal się smaruję i masuję.
No właśnie ten pokój gdzie będzie mała spała też jest dosyć słoneczny. Ale jaki już mam taki mam baldachimek:)
Na takie rarytasy i tak by nas stać nie było jakbyśmy mieli kupować więc skoro dostałam to się cieszę z tego co mam:)
ja bym się bardzo cieszyła gdybym dostała cos od kogoś a tu lipa, wszytsko sama musiałam kupić.

marcz89
Dorastam! Mam 1 ząbek!
Dorastam! Mam 1 ząbek!

22 sie 2011, 17:25

marcz bardzo fajny :) A ile takie coś kosztuje w ogóle? Ja sama nie wiem czy kupować coś takiego . A trzeba do tego taka podstawę na łóżeczko , takie coś drewniane?
nie masz do tego w komplecie takie koreczki które są zabezpieczeniem żeby zamocować o łóżeczko. żadnych podstawek. Ja za swój akurat dałam 65zł bo to jest na większe łóżeczko. Ale akie standardowe 70cm można na allegro za 40-50zł kupić.

szkieletorek
Trzy tysiące lat minęło...

22 sie 2011, 17:27

no to tak wygladało moje Majkowe brzuszysko dokłądnie tydzień przed porodem
Łoooo no powiem ci że niezły brzuszek .

A Kocura to czemu nic nie pisze jak po KTG ? Po dup.. chce dostać. :)

Ja odwiozłam małą i mam w planach szybciutko uprzątnąć domek i jechać do dentysty .
Pierw musiałam wziąć prysznic letni bo kleje sie cała a nienawidzę tego.
Tylko że prysznic brałam jakieś 20 min temu a juz cała mokra jestem.

Mała wyszalała sie w basenie .Radochę ma straszna , a moje uszy trzeszcza.Bo ona z radości strasznie piszczy .

Tez cos się chmura u nas , w sumie nie obraziłabym sie gdyby lekko popadało i sie ochłodziło.

Awatar użytkownika
izuś_85
Cyber rusałka
Cyber rusałka

22 sie 2011, 17:27

Izuś jestem w szoku prze wielki brzuszek, ja pewnie tezz taki będę miała, a rozstępy niestety mam ale obojetne mi sa robię co moge ale i tak są więc sie do nich przyzwyczaiłam ale nadal się smaruję i masuję.
uwierz mi ze ja też jestem w szoku :ico_haha_01:
i jak mi zszedł to nie wisiałą mi skóra :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki:
na szczescie
teraz mam mniejszy o wiele brzuch :ico_sorki:
nadal chodze w moich przedciazowych spodniach :ico_oczko: choć 10kg na plusie juz mam
w nosie mam ile przytyję :ico_haha_01:
jak sie takimi bzdetami przejmować bede to posiwiee szybciej :-D

ech wiecie co ja bym chciała zeby juz koniec września był :ico_oczko:

marcz89
Dorastam! Mam 1 ząbek!
Dorastam! Mam 1 ząbek!

22 sie 2011, 17:29

No izuś powiem Ci kawał brzucha :-D

No my to akurat mieliśmy super bo łóżeczko, materac pościel, wózek, ciuchy wszystko dostaliśmy. Sam taki podstawowy asortyment musieliśmy kupić. A tęz nie mało na to poszło.
A tak jakbyśmy mieli kupić wszystko to nie wiem co by to było;/ Nie wyrobilibyśmy. A tak to ciotka niedawno odchowała maleństwo to wszystko mamy od niej albo jej szwagierki.
Dziękować że są ludzie co chcą oddawać a nic za to nie chcą. Bo łóżec :ico_tort: ko to w sumie od szwagierki mojej ciotki, to dla mnie w sumie obca osoba a za łóżeczko nawet grosza nie chciała.

[ Dodano: 22-08-2011, 17:30 ]
Skąd mi się ten torcik tam wkradł w ten post :ico_puknij:

szkieletorek

22 sie 2011, 17:32

a rozstępy niestety mam ale obojetne mi sa robię co moge ale i tak są więc sie do nich przyzwyczaiłam ale nadal się smaruję i masuję.
A czym smarujecie sie dziewczyny ? Jak często ?
I jeśli wam wyszły to w jakich miejscach.
Ja na razie nie mam ale myślę że się pojawia bo mama moja ma nie wiele bo nie wiele ale ma.
Ale akie standardowe 70cm można na allegro za 40-50zł kupić.
Dzięki :) Zastanowimy sie jeszcze nad zakupem .

Awatar użytkownika
izuś_85
Cyber rusałka
Cyber rusałka

nie masz do tego w komplecie takie koreczki które są zabezpieczeniem żeby zamocować o łóżeczko. żadnych podstawek. Ja za swój akurat dałam 65zł bo to jest na większe łóżeczko. Ale akie standardowe 70cm można na allegro za 40-50zł kupić.
racja w sklepach sa po 37-45zł
ale ułatwiaja zycie po porodzie
ja miałam szyte krocze i nie umiałam siedzieć
a o klękaniu mowy nie było bo wstać nie umiałam
wieć na łózku bym pampersa nie przebrała :ico_nienie:
a tak na łózeczku na stojaco elegancko :ico_brawa_01: w dodatku jak dzidzia sie osikała to wytarłam tetrą i nie martwiłąm sie ze łózko zamoczone
fajne są też te podkłady do przewijania zamiast przescieradełka
ale ja kłądłam Maję na tetrze bo ona sikała przy każdej zmianie pampersa a anwet kupy puszczała prosto na mnie jak z armaty :ico_haha_01:
wiec tetry łatwiej było mi wyprać i wysuszyć, mniej więcej 5 takich dziennie osikiwała :-D

marcz89
Dorastam! Mam 1 ząbek!
Dorastam! Mam 1 ząbek!

szkieletork jak się zastanawiasz nad przewijakiem to ja słyszałam że bardzo ułatwia życie. I że dużo wygodniej jest. Bo się schylać nie trzeba, Martwić że łóżko ubrudzisz czy coś. Mi polecali bardzo więc kupiłam.
Wspomniana wcześniej szwagierka chciała mi oddać taki cały stojak pod wanienke i przewijak. To dopiero podobno jest super. Ale my niestety miejsca w mieszkaniu nie mamy na taki mebel.

[ Dodano: 22-08-2011, 17:33 ]
mniej więcej 5 takich dziennie osikiwała :-D
to ja chyba muszę sobie dokupić tych pieluch bo tylko 10 kupiłam :ico_olaboga: :ico_olaboga:

szkieletorek

22 sie 2011, 17:36

ja miałam szyte krocze i nie umiałam siedzieć
a o klękaniu mowy nie było bo wstać nie umiałam
wieć na łózku bym pampersa nie przebrała :ico_nienie:
No w sumie po CC jest blizna która ciągnie i schylanie tez chyba nie jest najmilsze. Tak mi sie wydaje.
Może i sie skusze heheh
Tylko boje sie że dziecko mi z tego spadnie ? A i do jakiego wieku to sie używa?

Awatar użytkownika
izuś_85
Cyber rusałka
Cyber rusałka

22 sie 2011, 17:38

No my to akurat mieliśmy super bo łóżeczko, materac pościel, wózek, ciuchy wszystko dostaliśmy. Sam taki podstawowy asortyment musieliśmy kupić. A tęz nie mało na to poszło.
no niestety mało to wszystko nie kosztuje, ale zakup jednorazowy jak sie planuje wiecej dzieci
my łózeczko dla Majki dostalismy
materac kupiłam nowy
posciel i poszewki
ubranka kupiłam w wiekszosci sama w sklepach i na szmatkach
dostałam kilka sztuk dosłownie
wżóek głęboki odkupiłam za 100zł
a spacerówke za 450zł kupiliśmy
reszta też kosztowała majątek, w aptece samej wydałam 250zł
fotelik miałam pozyczony
ale wiadomo ze dla drugiego dziecka duzo zostaje po pierwszym :ico_oczko:
potem pewne rzeczy mozna odsprzedać
częsc odkupic uzywane :-D