Awatar użytkownika
Aga26
4000 - letni staruszek

11 wrz 2011, 17:33

Beatka co do Borysa to nie wiem jaką wagę teraz ma. W szpitalu na USG 26 lipca miał dokładnie 243gramy.
Ale sprawdzałam USG połówkowe Emilki które miałam w 21tc6d i mała ważyła wtedy 618gram :-D
Z Borysem USG mam dokładnie w tym samym terminie więc będę miała porównianie :-)
Mad na tym etapie ciąży już nie mierzą maleństwa bo jest poprostu za duże :-) Z tego co pamiętam to na podstawie długości kości udowej i chyba obwodu głowy są w stanie mniej więcej powiedzieć jakie duże jest dziecko.

Ja walkę oglądałam :-D z resztą tak samo większość meczy oglądam. Przez lata jak koledzy mojego męża przychodzili zdążyłam się przyzwyczaić :-)

W akcie desperacji wysłałam męża do McDonalda po frytki bo Emila od rana kompletnie nic nie zjadła. No ale na szczęście frytki pochłonęła :ico_sorki: Jej strasznie się męczy :ico_placzek: rozmawiałam z lekarzem ale on mówił że dopiero jutro powinno się troszkę poprawić także przed nami pewnie znowu nieciekawa noc :ico_noniewiem:

Awatar użytkownika
Beatka78
Mam Doktorat z forum!!!
Mam Doktorat z forum!!!

11 wrz 2011, 19:15

Aga wow :ico_szoking: 618g spora dziewczynka a ile miala jak sie urodzila?

Gabi to mnie pocieszylas bo jak Emilka wazyla przy porodzie niecale 3kg
to teraz pewnie tez male urodzisz to i ja moze mam szanse na takie do 3500kg
bardzo bym chciala bo wielgasne dzieci rodze i ciezko je wypchnac

Awatar użytkownika
Aga26
4000 - letni staruszek

11 wrz 2011, 19:57

Aga wow 618g spora dziewczynka a ile miala jak sie urodzila?
Emila jak się urodziła ważyła 3900. Ale ona do 36tc przybierała dość dobrze a potem zastopowała. Na ostatnim USG w 36tc właśnie ważyła 3800 z hakiem i lekarze stwierdzili że może nawet do 4500 dojść.
Teraz jestem bardzo ciekawa jak Boryś idzie z wagą ale mam wrażenie że większy niż Emilka nie będzie :ico_oczko:
Oby jutro Twojej Emilci rzeczywiscie sie poprawiło
mam taką nadzieję :ico_sorki:

Awatar użytkownika
Kaja
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

12 wrz 2011, 07:24

elo z ranka u mnie wszyscy po kolei się rozkładają przeziębieniowo :ico_noniewiem: dziś mężu chyba zaraz wróci bo ledwo chodzi starsza córa na razie z mega katarem walczy najmłodszej juz praktycznie przeszło :ico_noniewiem: no i o dziwo ja się trzymam bezobjawowo jak na razie

wszystkim chorowitkom życzę powrotu do zdrówka

Awatar użytkownika
Aga26
4000 - letni staruszek

12 wrz 2011, 08:58

generalnie co do Emi ostanie USG sie pomyliło
to tak jak przy Emilce bo tak jak pisałam miała ważyć koło 4500 :-)
Aga, podziwiam za Emilkową wagę, bo z tego co pamiętam naturalnie rodziłaś.
nie było źle :ico_oczko:
Kaja, zdrówka dla rodzinki i oby Ciebie nie rozłożyło :ico_sorki:

A tak wogóle to dzień dobry :-)

U nas nocka na całe szczęście spokojna :ico_sorki: widzę że leki wkońcu zaczynają działać :ico_sorki:

Awatar użytkownika
Jadzia
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

12 wrz 2011, 09:23

hej :ico_ciezarowka:

Kaja, zdrówka dla was :ico_sorki: u mnie tez dziewczyny zaczynają Julka już zasmarkana ,majka mówi ze gardło ją boli ale do szkoły uparciuchy poszły :ico_oczko:
Ja zaczynam kichać ,ale mam nadzieje ,że na tym sie skończy

Beatka78, ja się jutro pewnie dowiem ile moje maleństwo wazy itp. :-D

Może później do was zajrzę ,bo na razie pracowity dzień się szykuje z reszta jutrzejszy też :ico_olaboga:

spokojnego dzionka wam życzę :-D

Mad.
Cyber rusałka
Cyber rusałka

12 wrz 2011, 09:24

I ja witam :-)
W trakcie śniadania jestem i czekam na informację ze szpitala, czy wyjdzie dzisiaj jak obiecali.
A tak od wczoraj jakaś taka radość mega u mnie gości, jak miałam okazję widzieć świeżo upieczonych tatusiów. Jeden poród - cesarka tak szybko przebiegł, 15-20 min i już malucha tacie pokazywali. Zdziwiony, że coś taki długi :-D I nie sadziłam, że takie malusie są te maluszki, których się spodziewamy... Malusieńkie... i delkatne, ale urocze. Szwagierka już myślami, że za miesiąc lekko ponad w sumie małą będzie mieć przy sobie. A jeszcze niedawno dzieliła się radością z nami, że jest w ciąży. Super :-)

A potem już troszeczkę i nasze maluchy na świat przyjdą.

Awatar użytkownika
Jadzia
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

12 wrz 2011, 09:26

A potem już troszeczkę i nasze maluchy na świat przyjdą.
ami się wydaje ,że to jeszcze tak długo :ico_oczko: ale zleci teraz szybciutko :-D

aaa zapomniałam ostatnio się mierzyłyście w pasie to i ja z ciekawości sprawdziłam ile mam i wyszło 89cm :-D chyba nie tak dużo co nie ? :ico_noniewiem:

Awatar użytkownika
Kaja
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

12 wrz 2011, 09:46

chyba nie tak dużo co nie ?

no bardzo niedużo :ico_haha_02:

[ Dodano: 12-09-2011, 09:49 ]
a ja własnie drugie śniadanko wciągłam bo jakoś tak mi głodno było

Mad.
Cyber rusałka
Cyber rusałka

12 wrz 2011, 09:49

chyba nie tak dużo co nie ? :ico_noniewiem:
Mało :-) ja się też zmierzyłam i mam przeszło 100cm :ico_noniewiem:

Ale się zachmurzyło. Zapowiadają mega burze dzisiaj i latające rzeczy z balkonów :-D ciekawe...

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”