margolcia
Cyber rusałka
Cyber rusałka

12 wrz 2011, 19:58

my juz po wizycie
ciśnienie w normie serduszko malutkiej puka jak szalone :ico_brawa_01:
na wadze od poczatku ciąży tylko albo az 5kg :ico_sorki:
następna wizyta 03.10 i przed nia mam zrobić glukozę 75g ( :ico_olaboga: 2 godz siedzenia mnie czeka:/ ) morfologię i mocz
jutro po 16 mam zadzwonic do ginki bo ma dyżur w szpitalu i zrobimy usg :ico_brawa_01:
dziewczyny co myślicie o tych czapeczkach bo mi wpadły w oko zwłaszcza te jakby moro
ja nie lubię takich czapeczek i wcale nie zamierzam takich kupować mam po Igorze takie zwykłe bez wiązania i tych jak zajdzie potzreba bede używała :ico_noniewiem: choć w domu nie zamierzam wcale ich zakładac
hehe, ja tez nie widze:))) najgorsze przy depilowaniu miejsc intymnych
ja jeszcze coś tam widzę :ico_noniewiem: a tej kreski na brzuchu nie mam

[ Dodano: 12-09-2011, 21:00 ]
ile dni mam na dostarczenie L4 pracodawcy?? mogę zanieść je w środę a nie jutro ??

margolcia
Cyber rusałka
Cyber rusałka

12 wrz 2011, 20:19

a zrobiłyście juz jakąś listę co potzrebujecie dla maluszka i siebie do porodu
wiecie kosmetyki smoczki podpaski pampersy itp
bo ja chciała bym juz z koncem listopada miec wszystko kupione i z grubsza gotowe
aby w grudniu to juz tylko prezenatmi sie zająć i świętami :ico_noniewiem:
a po świętach myśle że rozłożymy łóżeczko i spakuję torbę
i bedziemy czekać cierpliwie

nie za wcześnie na takie przemyślenia :ico_noniewiem:

a my dziś przed wizytą byliśmy zrobic przegląd techniczny auta no i podbili nam ale mamy jakieś tam częsci do wymiany :ico_zly: już zamówiliśmy i w środę bedzie zrobione :ico_sorki: no ale bezpieczeństwo podrózujących ważniejsze niz co zwłaszcza ze ja dużo Obrazek

margolcia
Cyber rusałka
Cyber rusałka

12 wrz 2011, 20:26

Gabi, a moze wkleiłabyś taką przykłądową swoją listę na 1 stronie pod suwaczkami :ico_noniewiem:
i każda ktora by coś wymyśliła jeszcze potrzebnego by podała a ty byś dopisała :ico_sorki:

Awatar użytkownika
Ika202
Cyber rusałka
Cyber rusałka

12 wrz 2011, 20:36

Gabi, ja również jestem za tym pomysłem :ico_sorki: :ico_sorki: bo w necie jak są to wg mnie niektóre totalnie bezsensu :ico_noniewiem: a taka sprawdzona będzie the best :ico_oczko:

margolcia
Cyber rusałka
Cyber rusałka

12 wrz 2011, 20:45

Gabi, ok dobry pomysł :)

agaa22
Dorosłem już do Liceum!
Dorosłem już do Liceum!

12 wrz 2011, 20:49

Ja tez mam taka liste, jeszcze po Kai mi zostala, cos tam dopisze jak nie bedzie na wspolnej lisie :ico_oczko: :ico_oczko:
A teraz lece ogladac m jak milosc :ico_haha_01:

margolcia
Cyber rusałka
Cyber rusałka

12 wrz 2011, 20:57

ja tym razem zamiast spirytusu i wacików zamierzam do pepka stosowac octenisept :ico_noniewiem:
a do kąpieli to chyba tak jak z Igorem jakiś płyn 2w1 wtedy bylo nivea a teraz nie wiem jeszcze może atoperal

a i dla siebie do szpitala proponuje dokupic reczniki jednorazowe(takie jak do kuchni) dla mnie były super do osuszania krocza po kąpieli i do podmywania poźniej nadmaganian potasu w tableteczkach

Awatar użytkownika
Ika202
Cyber rusałka
Cyber rusałka

12 wrz 2011, 21:06

Gabi, i to jest bardzo elegancka lista tylko nie wiem co to są te paklanki :ico_noniewiem: i niektóre rzeczy z listy już mam np podkłady poporodowe ,w sumie dla mnie niezastąpione były takie wielkie podpaski , chociaż nawet ie wiem jak z tym krwawieniem wygląda po naturalnym bo po cc to tragedia :ico_noniewiem:
a tak myśle ile tych tetrówek trzeba kupić :ico_noniewiem: 10 starczy??
no i do kąpieli emulsje z oliwką np oilan bez tego w ogóle kąpieli nie zaczynaliśmy :ico_noniewiem:
a co myślicie o takich pieluszkach np flanelowych i tych flanelowych z ceratką ??

margolcia
Cyber rusałka
Cyber rusałka

12 wrz 2011, 21:08

paklanki
woreczki na zużyte pieluszki
a tak myśle ile tych tetrówek trzeba kupić :ico_noniewiem: 10 starczy??
ja tetrówki ma po Igim tylko wygotować je musze i do użytku domowego będą ok a na wyjścia do znajomych czy lekarza dokupię ze 3-4 tetrowe we wzorki no albo właśnie flanelowych bedę używać przy synku flanelowych używałam jako kocyków bo on ur latem

[ Dodano: 12-09-2011, 22:10 ]
Dopiszę ręczniki, wydaje mi się, że u mnie w szpitalu były, ale lepiej miec swoje na wszelki wypadek, wiadomo.
u mnie nie było ba nawet papier toaletowy trzeba mieć własny nie wspominając o sztuccach i kubku na picie
ubranka dla dziecka i pampki+chusteczki również swoje

Awatar użytkownika
Ika202
Cyber rusałka
Cyber rusałka

12 wrz 2011, 21:12

Ika202 napisał/a:
paklanki
woreczki na zużyte pieluszki
no nie pomyślałabym nawet :ico_sorki: :ico_sorki: bo np pieluszkach happy są już takie niebieskie woreczki ,ale szczerze powiem że ta nazwę słyszę po raz pierwszy :ico_sorki: :ico_sorki:
ja tetrówki ma po Igim
ja nie mam no chyba że 2 ze wzorem i 2 flanelowe :ico_noniewiem:

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”