Awatar użytkownika
Kaja
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

13 wrz 2011, 10:15

Mad ja się jutro wybieram ogladnąć te szlafroki bo wieczorem będą wykładać czwartkową promocję a że ja z biedronki jestem to mi dziewczyny pokażą :-D

yyyy coś jeszcze miałam napisać i mi z głowy wyleciało

martam21
Obywatel Tik-taka
Obywatel Tik-taka

hello laseczki:)
ja tez po sniadanku :ico_haha_02: kanapeczki z szynka, pomidorem i mozarella, mniam:) do tego kawka z łyzeczka kakao :-D :-D :-D

zakupowo sie zrobiło, az zaczynam panikowac :ico_noniewiem:
tez musze zaczac kupowac, przynajmniej jakas chemią, bo na razie mam tylko duza paczke chusteczek wilgotnych do pupy :ico_wstydzioch: :ico_wstydzioch: :ico_wstydzioch:
ale z ubrankami, tak jak pisalam nie bede szalała, czesc mam dostac po szwagierce, a reszta bedzie pofilipkowa :-)
z wazniejszych rzeczy to musze kupic wózek i nianię....niania po filipie spadła mi kiedys ze schodów i juz nie dziala, a dla mnie była niezastapiona :-)

a wiecie, jesli chodzi o Tantum rosa, to jak urodziłam filipka ktos mi doradził bardzo fajna rzecz...zeby rozpuszczac te saszetki i wlewac je do takiego zwykłego spryskiwacza do kwiatków i sobie "tam" pryskac... po kazdym korzystaniu z wc, tak robiłam a potem suszyłam te okolice recznikami papierowymi...i zadnych wiekszych dolegliwosci nie mialam...a mialam dwa szwy....

dobra, lece, bo musze do urzedu pracy i na poczte skoczyc... na razie!!!

Awatar użytkownika
izabelllla123
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

jasny gwint jaką liste zrobiłyście :ico_szoking: ja częsci rzeczy nie mam ale mam inne. Niektóre dla mnie niepotrzebne, lub bedę używac innych, jak któraś z was napisala zamiast spirytusu do pepka oktanisept :-D ale fajny pomysł.

[ Dodano: 13-09-2011, 10:17 ]
a wiecie, jesli chodzi o Tantum rosa, to jak urodziłam filipka ktos mi doradził bardzo fajna rzecz...zeby rozpuszczac te saszetki i wlewac je do takiego zwykłego spryskiwacza do kwiatków i sobie "tam" pryskac... po kazdym korzystaniu z wc, tak robiłam a potem suszyłam te okolice recznikami papierowymi...i zadnych wiekszych dolegliwosci nie mialam...a mialam dwa szwy....
ja slyszalam o rozpuszczaniu w butelce po wodzie mineralne takiej z dziubkiem, nalać na ręke i przemyć.

Awatar użytkownika
Aga26
4000 - letni staruszek

13 wrz 2011, 10:21

Mad margolcia ja czkeam do 26 września, wtedy będę miała wizytę i pewnie ginka mi powie ile glukozy. Mam nadzieję że się zlituje i dostanę 50mg :ico_sorki:
Mad flanelowe pieluszki z reguły brałam jak gdzieś szliśmy żeby Emilię przewinąć czy położyć. Teterki do karmienia i do wanienki na początek :-)
No i do pieluchowania (? jej nie pamiętam jak to się fachowo nazywało :ico_oczko: ) chodzi mi o to żeby nóżki potem szerzej trzymać maluszkowi to składałam flanelę na szerokość i na pampersa Emilce montowałam :-)

Hehe co do tantum rosa to niedawno wyrzuciłam to co do porodu z Emilką kupiłam :-) Ja nie będę nic kupować. Jab by się coś nie chciało goić to męża do apteki wyślę :-)

Ja patrzyłam ostatnio co mam i w sumie z większych wydatków to ta kołyska i wózek no i później kosmetyki bo termometry, nożyczki, itp rzeczy mam po Emilce. Butelkę jedną kupię a nad smoczkiem się zastanawiam bo Emila była całkowicie anty butelkowa i anty smoczkowa :ico_noniewiem:
Chociaż są smoczki które mi się bardoz podobają :-)
Jak znajde fotkę to wrzucę :ico_oczko:

Mad.
Cyber rusałka
Cyber rusałka

13 wrz 2011, 10:32

Teterki do karmienia i do wanienki na początek :-)
Żeby maluch się nie ślizgał tak ?
No i do pieluchowania (? jej nie pamiętam jak to się fachowo nazywało :ico_oczko: ) chodzi mi o to żeby nóżki potem szerzej trzymać maluszkowi to składałam flanelę na szerokość i na pampersa Emilce montowałam :-)
Kurcze nie bardzo to zrozumiałam :ico_sorki:

Awatar użytkownika
Aga26
4000 - letni staruszek

13 wrz 2011, 10:36

Aga26 napisał/a:
No i do pieluchowania (? jej nie pamiętam jak to się fachowo nazywało ) chodzi mi o to żeby nóżki potem szerzej trzymać maluszkowi to składałam flanelę na szerokość i na pampersa Emilce montowałam

Kurcze nie bardzo to zrozumiałam
Chodziło mi o to że po badaniu USGbioderek kazali mi szeroko pieluchować Emilię. Wtedy zakłada się pampersa i albo samą flanelę złożoną nie jak zwykłą pieluchę wzdłóż, tylko na szerokość albo dwie tetry, albo tetrę i flanelę. I dziecko leży wtedy z nóżkami szeroko :-)

Awatar użytkownika
Aga26
4000 - letni staruszek

13 wrz 2011, 10:39

Tantum Verde
raczej tantum rosa :ico_oczko:
Dlatego Lilę bede uczyc pic z butelki,
ja Emilę też próbowałam uczyć ale uparciuch był więc odpuściłam :-)

Mad.
Cyber rusałka
Cyber rusałka

13 wrz 2011, 10:39

Tantum Verde,
Tantum Rosa chyba ? :-D

Awatar użytkownika
izabelllla123
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

13 wrz 2011, 10:40

Żeby maluch się nie ślizgał tak ?
żeby się nie slizgało i by nie podrażnić pupy dziecka.
Kurcze nie bardzo to zrozumiałam
chodzi o to by dziecko miało wiecej przestrzeni miedzy nożkami by ich rozstaw był wiekszy, pozytywnie to wpływa na bioderka i potem na nauke chodzenia. Na załozonego pampersa nakładasz zlożna pieluche tetrową. jesli dobrze zrozumiałam

Mad.
Cyber rusałka
Cyber rusałka

13 wrz 2011, 10:43

A to z tą tetrą między nóżki po badaniu bioderek się tak robi, tak ? Masy rzeczy nie wiem, wy mamuśki z doświadczeniem, to inaczej wszystko rozegracie :-D

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”