yyyy coś jeszcze miałam napisać i mi z głowy wyleciało
ja slyszalam o rozpuszczaniu w butelce po wodzie mineralne takiej z dziubkiem, nalać na ręke i przemyć.a wiecie, jesli chodzi o Tantum rosa, to jak urodziłam filipka ktos mi doradził bardzo fajna rzecz...zeby rozpuszczac te saszetki i wlewac je do takiego zwykłego spryskiwacza do kwiatków i sobie "tam" pryskac... po kazdym korzystaniu z wc, tak robiłam a potem suszyłam te okolice recznikami papierowymi...i zadnych wiekszych dolegliwosci nie mialam...a mialam dwa szwy....
Żeby maluch się nie ślizgał tak ?Teterki do karmienia i do wanienki na początek
Kurcze nie bardzo to zrozumiałamNo i do pieluchowania (? jej nie pamiętam jak to się fachowo nazywało) chodzi mi o to żeby nóżki potem szerzej trzymać maluszkowi to składałam flanelę na szerokość i na pampersa Emilce montowałam
Chodziło mi o to że po badaniu USGbioderek kazali mi szeroko pieluchować Emilię. Wtedy zakłada się pampersa i albo samą flanelę złożoną nie jak zwykłą pieluchę wzdłóż, tylko na szerokość albo dwie tetry, albo tetrę i flanelę. I dziecko leży wtedy z nóżkami szerokoAga26 napisał/a:
No i do pieluchowania (? jej nie pamiętam jak to się fachowo nazywało ) chodzi mi o to żeby nóżki potem szerzej trzymać maluszkowi to składałam flanelę na szerokość i na pampersa Emilce montowałam
Kurcze nie bardzo to zrozumiałam
żeby się nie slizgało i by nie podrażnić pupy dziecka.Żeby maluch się nie ślizgał tak ?
chodzi o to by dziecko miało wiecej przestrzeni miedzy nożkami by ich rozstaw był wiekszy, pozytywnie to wpływa na bioderka i potem na nauke chodzenia. Na załozonego pampersa nakładasz zlożna pieluche tetrową. jesli dobrze zrozumiałamKurcze nie bardzo to zrozumiałam
Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość