mama_zuzi1980
Cyber rusałka
Cyber rusałka

14 wrz 2011, 21:13

o jest najgorszy okres dla mnie w ciąży wiem wiem póżniej może być gorzej bóle kregosłupa i inne dolegliwości :ico_wstydzioch:
Moja siostra uważa ciąże za najpiękniejsze 9 miesięcy w jej życiu no tak nie żygała czuła sie świetnie wrecz biegała miala tyle energii a dla mnie ciąża to najgorszy okres w życiu kocham bardzo dzieci i cieszę sie że bede mieć drugie dziecko ale pragnę by te miesiące leciały szybciej i żeby nie było powtórki tego co było z Frankiem dlatego czekałam tyle czasu żeby sie zdecydować na dziecko miala byc róznica 2 lat .
wierze ci! Ja czuje tak samo.... Moge niespac calymi nocami , meczyc sie z kolkami itp byle dzidzia byla juz na zewnatrz :ico_sorki: Ja w ciazach poprzednich czulam sie lepij niz w tej, ale i tak non stop cos, a to bole brzucha, a to plecow, a to wiazadel, nog, cyckow :ico_haha_01: cos szczyknie czy pyknie i czlowiek juz nadsluchuje, analizuje.... A moja bratowa 3 ciaze takie ze w ogole nie wie co to jest bol jakis, czy skurcz.... i gdzie tu sprawiedliwosc nie? :ico_oczko:

Awatar użytkownika
asiab
Cyber rusałka
Cyber rusałka

14 wrz 2011, 21:15

a dziś oglądałam program na TLC ciąża z zaskoczenia to dla mnie jakaś nienormalna anomalia jak można do porodu nie wiedzieć że jest sie w ciąży :ico_puknij: :ico_olaboga: nigdy tego nie zrozumiem

Awatar użytkownika
iw_rybka
Wodzu
Wodzu

14 wrz 2011, 21:25

asiab, ja obejrzalam kilka odcinkow tego serialu i najpierw myslalam,ze to sciema ale po kilku odcinkach uwierzylam :ico_oczko: Tam najczesciej te matki sa teoretycznie bezplodne,wiec jak mialay jakies objawy,to zwalaly na cos innego :ico_oczko:

Ja 2-3 tygodnie temu zle sie poczulam,bardzo bolal mnie zoladek,w sumie nie wiedzialam co dokladnie,bo bol promieniowal,ale ze staralismy sie o dziecko,to zaraz do glowy przyszlo mi,ze moze pozamaciczna czy cus :ico_wstydzioch: A to byla niestrawnosc po grzybach,potem dogadalam sie z kuzynka i ona miala identyczne objawy,tez ja bolal zoladek i tez bol promieniowal,ale ze ona rozwiedziona i po 40-stce,to jej do glowy przyszedl zawal :ico_oczko: A to tez byla niestrawnosc :ico_oczko:

Co do ciazy,to dla mnie te inne dolegliwosci nie sa takie straszne jak mdlosci,wymioty i zgaga :ico_olaboga:

Awatar użytkownika
biniu_s
Zaczynamy gimnazjum!
Zaczynamy gimnazjum!

14 wrz 2011, 21:43

dziewczyny, faktycznie 31, 29, 28 lat to już staruszki :-D :-D :-D

ja mam 26 lat skończone i zdążę jeszcze urodzić przed kolejnymi urodzinkami, ale to moje pierwsze dziecko. Ciekawa jestem w jakim wieku urodzę ostatnie :ico_noniewiem: Mam tylko nadzieję, że nie będzie u mnie jak u mojej mamy która urodziła mnie jako ostatnią w wieku 43 lat :-D

mama_zuzi1980
Cyber rusałka
Cyber rusałka

14 wrz 2011, 21:44

Co do ciazy,to dla mnie te inne dolegliwosci nie sa takie straszne jak mdlosci,wymioty i zgaga :ico_olaboga:
no dla mnie skurcze jeszcze, bo mam tak od okolo 17 tyg ciazy, macica mi twrdnieje na kilka sekund i puszcza... i tak z zaskoczenia.... A im dalej w ciazy tym mocniej i wtedy to az oddechu zlapac nie moge... :-/

[ Dodano: 14-09-2011, 21:46 ]
ja mam 26 lat skończone i zdążę jeszcze urodzić przed kolejnymi urodzinkami, ale to moje pierwsze dziecko. Ciekawa jestem w jakim wieku urodzę ostatnie :ico_noniewiem: Mam tylko nadzieję, że nie będzie u mnie jak u mojej mamy która urodziła mnie jako ostatnią w wieku 43 lat :-D
haha pomysl ze jak ja bede miala 43 lata to Zuzia moja bedzie miala 21 lat :ico_szoking: :ico_szoking: :ico_szoking:

dzwoneczek82
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

14 wrz 2011, 21:53

Witam... :-D

Kochane to możecie mi pozazdrościc..bo ja moge góry przenosic hihi :ico_haha_01: :ico_oczko: Tak jak i w pierwszej nie czuję ze jestem w ciązy...choć w trzecim trymestrze to już poczułam hehe :-P

wisnia cudowne wieści nam przyniosłaś :ico_brawa_01: Oby tak dalej :ico_brawa_01:

Mowicie o pryszczach itd...wiec z tego wynika ze powinnam miec znow syna :ico_oczko: ...choć moja koleżanka bedzie miała dziewczynkę...a wygląda olśniewająco!!!

Co do rozstępów..to ani moja mama, ani siostra ich nie mają...i ja nie miałam do końca 8-mego miesiąca ciązy... :ico_noniewiem: i już zdąrzyłam sie z tego cieszyć...a w 9-tym...słyszałam jak skóra mi pękała... :533:

mama-zuzi gratki za egzamin :ico_brawa_01:

biniu_s ja w pierwszej ciązy też nie robiłam usg prenatalnego...choć przyzierność karkową miałam zmierzoną przez ginekologa prowadzącego ciążę...Czy w tym kraju gdzie mieszkasz nie robią tego badania??? A wogole już zapomniałam gdzie mieszkasz :ico_wstydzioch: przypomniałabyś?? :ico_wstydzioch:

a co do wieku...to mama_zuzi.....jaka ty wiekowa??? Co to znaczy??? Toż ty taka jeszcze młodziutka...Ja tak jak rybka mam teraz 29...a w lutym skończę 30...a czuję sie wciąż jak nastolatka :ico_oczko:
same laseczki są na naszym wątku :ico_brawa_01: :-D

brodzikowa prosimy o częstsze wizyty :ico_sorki: :ico_oczko:

a moj mężuś zrobił mi bloki czekoladowy...uwielbiam go...az boje sie ze jak jutro dopadnę to zjem całą blaszkę... :ico_szoking: :-D :ico_oczko:

[ Dodano: 14-09-2011, 21:59 ]
43 lat
moja miała 40 :-D

ancurek86
Nakręcona katarynka
Nakręcona katarynka

14 wrz 2011, 22:20

To ja mam 25 latek, ale jak urodze to już bedzie 26 :-D

dzwoneczek82
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

14 wrz 2011, 22:30

To ja mam 25 latek, ale jak urodze to już bedzie 26 :-D
Dawidka urodzilam trzy dni przed 26-tymi urodzinkami :-D . On 14 lutego a ja urodzona 17-tego :-D

[ Dodano: 14-09-2011, 22:33 ]
iw_rybka, ancurek86, trzymam mocno kciukasy za jutrzejsze wasze wizyty :ico_sorki: :-D

[ Dodano: 14-09-2011, 22:35 ]
jeju...a ja jutro zaczynam już 16 tydzień :ico_szoking: ależ to leciiiii.....

Awatar użytkownika
iw_rybka
Wodzu
Wodzu

15 wrz 2011, 09:01

w jakim wieku urodzę ostatnie
- no wiesz,z tym to roznie :ico_oczko: Ja po urodzeniu Andrzejka powiedzialam na porodowce - wiecej mnie tu nie zobaczyce!!!!Za 2 lata zdecydowalismy sie na Zuzke,po niej - to juz mowilam na 100%,ze nie bede juz mama,mimo,ze zawsze planowalisly 3 dzieci,no i zaczelismy sie starac jeszcze szybciej niz o Zuzie :ico_oczko: Tyle,ze ten dzidzius byl uparty i kazla na siebie czekac 8 m-cy :ico_oczko:
no dla mnie skurcze jeszcze
- o ja,mi sie tez brzuch stawia ale nie az tak :ico_szoking:
haha pomysl ze jak ja bede miala 43 lata to Zuzia moja bedzie miala 21 lat :ico_szoking: :ico_szoking: :ico_szoking:
- na dobra sprawe,to moglabys juz byc babcia :ico_oczko:
zrobił mi bloki czekoladowy
- o ja,mialam kiedys przepisa na to,zjadlabym :ico_wstydzioch:

Okropna pogoda u nas,cisnienie niskie i wciaz mi sie chce spac,ledwo na oczy widze :ico_spanko:

Awatar użytkownika
asiab
Cyber rusałka
Cyber rusałka

15 wrz 2011, 09:23

no dla mnie skurcze jeszcze, bo mam tak od okolo 17 tyg ciazy, macica mi twrdnieje na kilka sekund i puszcza... i tak z zaskoczenia.... A im dalej w ciazy tym mocniej i wtedy to az oddechu zlapac nie moge...
o to tez mnie dopadało w ciązy z Frankiem całą ciąże praktycznie mnie brzuch bolał jak na okres co mówilam lekarzowi to tak ma byc i koniec mi gadal tylko nospe i magnez kazał łykać . Teraz to mnie czasem pachwiny ciągną i rana po cc jak sie obracam w nocy na drugi bok.
jeju...a ja jutro zaczynam już 16 tydzień ależ to leciiiii.....
:ico_brawa_01: chciałabym być już w 16 tyg ehhh :ico_wstydzioch:

jak dla mnie to mógłby już być październik :-)

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”