A jak to jest na porodówce, można mieć te torby ze sobą przy łóżku?
tak, na sale porodową zabierasz wszystkie rzeczy ze sobą, potem przenoszą cie na sale poporodową wraz z twoimi wszystkimi tobołami
Aha i czy u nas samemu się dzieci przebiera ? Bo mnie się wydawało jak Ola się urodziła że to pielęgniarki wszystko robiły , i matka nie kąpie ani nie przebiera dziecka.Zresztą przecież ubranka daje szpital , a nie swoje .
ale w szpitalu dziecko masz przy sobie zazwyczaj 24 godziny na dobe, położne zabierają dziecko na kąpanie tylko i na badania- i wtedy one przebieraja w czyste ciuszki
ale przeciez dziecko robi w pampersa non stop i musisz tego pampersa poprostu przebrać, rozbierasz wiec dziecko i sama zmieniasz pieluche a nie nosisz co godzine do położnych
to samo co rano jak jest wizyta, musisz dziecko rozebrac do badania, wtedy przychodzi położna i lekarz, ogladaja dziecko, badają a po wszytskim ubierasz z powrotem
[ Dodano: 22-09-2011, 14:26 ]
a ciuszki nawet szpitalne musisz odpiąć żeby zdjac pieluche hehe, jak sie zabrudzi bo dziecko uleje to idziesz do położnych i one ci dadzą czyste ciuszki do przebrania
Ja powyciągałam co mogłam z pudełek a takie cos jak szampon , odzywka mydło w płynie czy tego typu rzeczy nie biorę wielkich opakowań tylko w małych buteleczkach .
ja też mam małe buteleczki, ale chyba nie cała paczka wkąłdek laktacyjnych bedzie mi potrzebna, moze wezme połowe do woreczka, zawsze to kartonik mniej