Sylwia, Piękne zdjęcia brzusio śliczny taki okrąglutki( miałam też taki z Frankiem teraz mój jest bardziej rozlany) a Kubuś słodziak piękne są takie zdjęcia jak sie dziecko do brzuszka przytula
Mam pytanie zupelnie z innej beczki.. w pracy troche przeginaja pracuje 2 tydzien z jednym wolnym dniem i jeszcze musze isc do pracy w niedziele na 12H. Poki bede dawała rade pracowac, to bede. Chodzi mi o to, ze szefowa stwierdzila ze ja "moge pracowac w niedziele po 12 h bo przeciez ja nic w tym brzychu nie mam", mozecie mi powiedziec jak to jest z tymi godzinami?
wydaje mi sie że twoja szefowa nie ma racji od poczatku ciąży jesteś pod ochroną a teraz tym bardzieje jest najgorszy okres do 12 tyg nie wolno sie przemęczać dzwigać nie wolno w nocy pracować .
[ Dodano: 30-09-2011, 19:04 ]
I tak pracodawca nie może swobodnie dysponować czasem pracy ciężarnych kobiet zatrudnionych w ramach systemu równoważnego czasu pracy, skróconego tygodnia pracy i pracy weekendowej, a także wykonującej pracę w ruchu ciągłym. Ciężarna kobieta nie może bowiem pracować dłużej niż osiem godzin i to niezależnie od obowiązującego ją rozkładu czasu pracy. Istotne jest również to, że pracownica nie ponosi z tego tytułu ujemnych konsekwencji finansowych. Jeżeli bowiem jej wymiar czasu pracy w danym systemie nie może przekraczać ośmiu godzin z uwagi na stan ciąży, zachowuje ona prawo do wynagrodzenia za czas nieprzepracowany w związku ze zmniejszeniem wymiaru czasu pracy.