Awatar użytkownika
Aga26
4000 - letni staruszek

16 paź 2011, 21:15

a zimową kupię na 38cm. Nie sadzę by większa była potrzebna od razu
no właśnie też mi się tak wydaje że powinna wystarczyć :-)

Awatar użytkownika
Ika202
Cyber rusałka
Cyber rusałka

16 paź 2011, 21:46

kupujesz do kołyski pościel??
czyli mówisz że nie warto :ico_noniewiem: kurcze może faktycznie masz rację ,chce kupić ten ciepły kocyk co już Beatka go pokazywała ,ale tak czy siak do łóżeczka muszę jakiś wzór kupić tylko jaki :ico_olaboga:
Mad., też bym chciała sobie coś z włosami zrobić ,ale jakoś nie mam natchnienia :ico_sorki:
a ja dzisiaj wkładałam czapeczki do komody i chyba mam ich za dużo dokładnie nie liczyłam ale mam ich 2 pełne szuflady tak samo z rajstopkami i skarpetkami :ico_olaboga: a najgorsze jest to że większość dziewczynkowych ,a ja nadal mam takie wrażenie że u mnie chlopaczek zamieszkuje :ico_wstydzioch: co prawda maleństwo na razie nie ma nic między nogami jak to powiedziała lekarka ,a moi synowie od razu pokazywali na usg swój sprzęt ,ale mam takie jakieś dziwne wrażenie :ico_noniewiem:

Awatar użytkownika
Aga26
4000 - letni staruszek

16 paź 2011, 21:54

Aga26 napisał/a:
kupujesz do kołyski pościel??
czyli mówisz że nie warto
nie powiedziałam że nie warto :ico_oczko: Na początku też myślałam o pościeli do kołyski ale wtedy musiałabym kupić wkład bo te do łóżeczka są za duże, do tego pościel co najmniej jedną zmianę więc conajmniej 100zł by mi uciekło. A tak przykryję kocykiem i też powinno być ok :-)

Awatar użytkownika
Beatka78
Mam Doktorat z forum!!!
Mam Doktorat z forum!!!

16 paź 2011, 22:15

ja tak jak Aga nie kupuje poscieli do koszyka
bo bede kocykiem przykrywac
rzeczywiscie szkoda kasy
do lozeczka tez mam dwa zestawy i mysle ze mi starczy

co do czapeczek tez mam pelno
chyba przesadzilam :ico_wstydzioch:
a do szpitala biore rozmiar newborn
a pozniej bede wkladac 0-3
wole mniejsza bo wiem ze te wieksze zsuwaja sie caly czas na oczka

Gabi pokaz ta posciel co kupilas do koszyka :ico_sorki:

Awatar użytkownika
Ika202
Cyber rusałka
Cyber rusałka

16 paź 2011, 22:36

Ika, ale wydaje mi sie, czy wczesniej cały czas miałas przeczucie, ze dziewuszka bedzie?
Takie przeczucie ma mój mąż to znaczy się on twierdzi że wie co zrobił i tej wersji się trzyma od samego początku :ico_szoking:
Gabi pokaz ta posciel co kupilas do koszyka
jestem za :ico_oczko:

Awatar użytkownika
Aga26
4000 - letni staruszek

17 paź 2011, 09:09

Witam z gorącym kakao :ico_kawa:

U nas dzisiaj piękna pogoda ale póki co jest przymrozek :ico_noniewiem:
Wczoraj przywiozłam od rodziców ze strychu resztę ubranek małego także dzisiaj je poukładam :-)
Obiad dla nas mam, Emilce jeszcze tylko pomidorówkę ugotuję.
Dzisiaj ją jeszcze zostawiłam w domu ale jutro już idzie do przedszkola bo rano muszę na badania podjechać, potem mam fryzjera a po fryzjerze koleżanka będzie mi robiła sesję ciążową :-) Mam tylko nadzieję że pogoda dopisze i będzie w miarę ciepło :ico_sorki:

Stawiam jeszcze do tego kakao wielkiego :ico_tort: za 100 dni do końca :-D

agaa22
Dorosłem już do Liceum!
Dorosłem już do Liceum!

17 paź 2011, 09:28

Witam,
Trochę choróbsko mi przechodzi, czuję się o wiele lepiej niż 3 dni temu ale za to Kaja mi sie rozchorowała, no i tu pytanie do Was co dajecie dzieciom na przeziębienie oprócz syropu z cebuli? Chodzi mi głównie o syropy. który najlepszy i żeby był jeden a był na wszystko :ico_noniewiem:

Tak piszecie o tych czapeczkach i rajtuzkach, że macie tyle a ja nie mam nic :ico_olaboga:
Może w końcu się w środę dowiem co tam za wstydniś siedzi u mnie i zacznę zakupy bo czasu coraz mniej :-)

No i wskoczyłam dzisiaj w 6 okienko, więc imprezka :ico_tort: :ico_tort: :ico_zdrowko: :ico_zdrowko: :523:

Awatar użytkownika
Kaja
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

17 paź 2011, 09:49

Witam i ja i też gorące kakao serwuję :ico_haha_02:

ja dziś od rana siedzę na allegro i szukam kurtki dla Oli bo jakoś powyrastała z kurtek a te po Madzi jakoś nie pasuje bo one z różnych sezonów są a rosną mniej więcej podobnie i nie zgrywają się ciuszki takie typowo sezonowe

a dziś u nas znowu przymrozki były i rano było -4st

Awatar użytkownika
Aga26
4000 - letni staruszek

17 paź 2011, 10:25

Chodzi mi głównie o syropy. który najlepszy i żeby był jeden a był na wszystko
ja nie znam jednego syropu na wszystko :ico_oczko: jak Emilia jest przeziębiona daje jej rutinoscorbin 2x1 tabletka, wapno, syrop prawoślazowy przy kaszlu, poza tym domowe sposoby czyli woda z miodem na śniadanie, herbatki malinowe, smarowanie nóg spirytusem albo smalcem gęsim itp :-)
ja dziś od rana siedzę na allegro i szukam kurtki dla Oli
owocnych poszukiwań :-)

Dobra czas się zabrać za robotę :-D

eSKa
4000 - letni staruszek

17 paź 2011, 10:43

Hejo, ja dziś taka mało żywa :ico_noniewiem:
spałam chyba z 6 godzin , obudziłam się o5.00 i nie mogłam zasnąć.
Mi najbardziej własnie ciąża "dokucza" w nocy, ile jak się nafucze żeby się obrócić na drugi bok :-D a już nie wiem jak to będzie przy końcówce :ico_olaboga:
Ogólnie nie czuje się jakoś specjalnie zawalata, czasem jak mały rozłoży się bardzo w dole to skarpetki ciężko jest mi ubrać :-D

aga22 teraz reklamują Lipomal na przeziębienie, więc może tego spróbuj :ico_noniewiem: No i brawa za 6 okienko :ico_brawa_01:

U nas też dziś zimno, ale fajnie bo mężuś jak szedł do pracy to mi w piecu napalił więc kaloryferki rano cieplutkie :ico_sorki:
Olek w przedszkolu, a ja biorę się za dalsze porządkowanie szaf.
Jeszcze na allegro musze jakiejś komódki do przedpokoju poszukać bo teraz znowu zacznie się noszenie czapek, szalików i rękawiczek i problem gdzie je potem chować (w przedpokoju mam same wieszaki, zero szafki czy półki)
Czapeczki to ja nawet nie wiem, na jaki obwód głowki, w sumie to tylko 2 kupiłam, jedna taka typowa zimowa, misiowa, druga taka welurkowa i obie kupiłam 0-3 miesiace.
mi brakuje własnie takiej typowo zimowej, w Pepco były super za 8 zł ale duże rozmiary :ico_noniewiem:

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”