Mad.
Cyber rusałka
Cyber rusałka

26 paź 2011, 13:29

Cześć dziewczyny !

ewelinkakce, cieszę się, że jednak dołączyłaś do nas :-) Jesteś z Katowic, gdzie będziesz rodziła - wiesz już ?
Fajny termin porodu masz hehe, 2 tygodnie przede mną.

Mi się dzisiaj bardzo długo spało, widać organizm potrzebował więcej snu. Samopoczucie mam dobre, tylko coś za mną chodzi - coś bym zjadła, a nie wiem co ;-)

Smarować się, nie smaruję w okolicy krocza, bo nawet nie wiedziałam. Ale spróbuję, może to w czymś pomoże. A niewiele wkładu w to trzeba :-)

agaa22
Dorosłem już do Liceum!
Dorosłem już do Liceum!

26 paź 2011, 14:54

Dziewczyny, widziałyście to ??
link usunięty przez obsługę forum

Moje dziecko to w wieku dwóch lat nawet nie umiało zklecić 3 wyrazów a co dopiero mówić o obsłudze telefonu, nawet teraz nie umie obsługiwać komórki
Ostatnio zmieniony 26 paź 2011, 17:54 przez agaa22, łącznie zmieniany 1 raz.

moni26
Cyber rusałka
Cyber rusałka

26 paź 2011, 16:11

Beatka, ja też nie wiedziałam i nie smaruję :ico_wstydzioch:
skóra robi się bardziej elastyczna, naciągliwa.

Ja smarowałam od samego początku brzuch i ponoć dzięki temu nie miałam rozstępów

Awatar użytkownika
Beatka78
Mam Doktorat z forum!!!
Mam Doktorat z forum!!!

26 paź 2011, 16:22

agaa no podziw dla dziewczynki
a swoja droga jak udalo ci sie tego linka wkleic
ze jeszcze go nie zablokowano :ico_szoking:

Awatar użytkownika
szyszeczka
Gaduła nie do pokonania
Gaduła nie do pokonania

26 paź 2011, 16:33

Dziewczyny ale tu spokój dzisiaj:)
Ja też nie wiedziałam, że należy smarować okolice krocza- chyba spróbuję skoro ma to pomóc.

Awatar użytkownika
Aga26
4000 - letni staruszek

26 paź 2011, 17:28

Hejka :-)

Dopiero teraz dotarłam bo rano odwiozłam Emilię i pojechałam do mamy ostatecznie rozprawić się z małymi ciuchami Emilki. Poprzeglądałam je i te które nadawać się będą dla Borysa to zostawiłam a resztę popakowałam w worki i zawieźliśmy do domu dziecka :-)
Mam dzisiaj jakiś dziwny ucisk i bolą mnie plecy jak siedze a na dodatek mały się wypiął tak brzuch mnie boli :ico_noniewiem:

Ewelinka witaj wśród zimowych mam :-) mam nadzieję że na dobre się u nas zadomowisz :-)
Mad jak szwagierka się czuje??
Moni26 nie zgodzę się z Tobą :ico_oczko: ja przy Emilii calutką ciążę smarowałam brzuch oliwką i to kilka razy dziennie a mimo to mam mnóstwo rozstępów :ico_noniewiem: To podobno sprawa genetyczna i jak masz do nich predyspozycje to co byś nie robiła to i tak wylezą prędzej czy później :ico_noniewiem:

Co do nacięcia to mnie przy Emilii nacieli ale lekarka coś chyba zpaprała i źle szwy założyła bo kilka dni po porodzie szwy mi wypadły same :ico_szoking: cała rana się rozlazła i nie wygląda najpiękniej :ico_noniewiem: Lekarka właśnie na ostatniej wizycie mi mówiła że nie za piękną mam bliznę i przy porodzie może być problem żeby nie nacinali więc chyba faktycznie zacznę ją oliwką smarować :ico_noniewiem:

[ Dodano: 26-10-2011, 17:31 ]
No i jeszcze wypadałoby postawić :ico_tort: za rozpoczynający się 28 tydzień :-)

moni26
Cyber rusałka
Cyber rusałka

26 paź 2011, 17:56

agaa a swoja droga jak udalo ci sie tego linka wkleic
ze jeszcze go nie zablokowano :ico_szoking:
jeżeli tak bardzo się upominasz to link usunięty.
widziałam go wcześniej ale uważałam że to fajna historia i że jeszcze zdążę zareagować :ico_oczko:
jak któraś chce posłuchać historii dziewczynki to proszę o info a prześlę linka na priv
Moni26 nie zgodzę się z Tobą :ico_oczko: ja przy Emilii calutką ciążę smarowałam brzuch oliwką i to kilka razy dziennie a mimo to mam mnóstwo rozstępów :ico_noniewiem: To podobno sprawa genetyczna i jak masz do nich predyspozycje to co byś nie robiła to i tak wylezą prędzej czy później :ico_noniewiem:
ja mam dużo rozstępów na udach, pośladkach i to jeszcze z przed ciąży. Bałam się że podczas ciąży i później będę jednym wielkim rozstępem... ale się udało...

Awatar użytkownika
Jadzia
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

26 paź 2011, 18:22

co do krocza to ja też jestem nacięta po Julce i nie tylko nacięta bo jeszcze dalej samo się rozerwało ,lekarz jak mnie zszywał to tylko głową kręcił i upewnał ,że zszyje ładnie jak by dla siebie to robił ;) ale i tak mam uczucie w jednym miejscu ,ze na okrętkę to zrobił :ico_oczko: . Mają nie pękłam nawet troszkę :ico_szoking: ale lekarka powiedziałą ,ze dlatego ,że mała róźnica czasu miedzy porodami i krocze jeszcze elastyczne jest. Teraz tak się zastanawiam bo w tedy smarowałam bliznę oliwką lub biała wazeliną ,żeby tak nie ciągnęła i może to dlatego :ico_noniewiem: Chyba zacznę znów smarowa :ico_sorki:

a rozstępy ja dużych nie mam tfu tfu i po dziewczynkach też wielkich nie miałam ,ale taki mój urok ,że tylko takie blade białe mi się robią :ico_sorki: za to naczynka pękają mi na udach i łydkach to jeszcze gorzej wyglada :ico_placzek:

Awatar użytkownika
Jadzia
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

26 paź 2011, 18:28

Gabi, jak ty kochana masz miec rozstępy jak ty prawie brzusia nie masz :-D

i zdrówka dla Emilki :ico_sorki:

Awatar użytkownika
Kaja
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

26 paź 2011, 19:03

hejcia ja byłam dziś w biedronce i zakupiłam chryzantemkę i parę zniczy i już jestem przygotowana na 1 listopada a przy okazji zobaczyłam się z moją kierowniczką i ta się ze mnie śmiała że mam ogromny brzuch :ico_haha_01:
no ale cóż ja poradzę jak młody musi mieć dużo miejsca na swoje harce :ico_oczko:

idę zaraz kąpiel sobie naszykować bo mnie znowu brzuć rwie a jakoś po kąpieli mi lepiej jest

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”