NICOLA_1985

26 paź 2011, 18:50

operacja na żylaki może być przeprowadzona dopiero jak urodzi sie tyle dzieci ile sie chce wtedy jest szansa ze bedziesz miec spokój z zylakiami na pare lat bo jak zrobisz przed ciążą to ci powychodza na 100% dużo gorsze
ja miałam problemy z żylakami od 16 roku życia ale wtedy miałam tylko jednego i mało widocznego za to miałam od urodzenia bardzo duzo pekających naczyć a w wieku dorastania po prostu porobiły mi się wylewy podskórne i miałam zakaz wszelakich wysiłkowych ćwiczeń np. na w-fie , przeszłam tez przez wylew w oku i nie widziałam na jedno oko przed dwa miesiące ale w katowicach w klinice uratowali mi wzrok :ico_sorki:
ogólnie mam chyba wszystkie choroby możliwe.. chyba tylko raka mi brakuje na liście.. chociaż kto wie.. lekarze kazali mi się zgłosić do poradni genetycznej bo mam wynalezione jakieś dziwne przeciwciała ale ja nie poszłam do tej pory bo się boje

Awatar użytkownika
gozdzik
Cyber rusałka
Cyber rusałka

26 paź 2011, 19:04

NICOLA_1985, faktycznie przekichana sprawa

Awatar użytkownika
karo-22
Zrobiłem Magistra z forum!

26 paź 2011, 19:59

NICOLA_1985, wierzę, że nie jest aż tak źle, jak piszesz :-) A badania porób, lepiej zapobiegać niż leczyć, a ewentualnie dowiedzieć się wcześniej w razie problemów. Ale na pewno wszystko u Ciebie będzie dobrze :-) A wybierasz się na operację tych żylaków??

NICOLA_1985

26 paź 2011, 20:15

tak, czekam teraz na to zeby mama miała juz koniec pracy bo się i ide na usg doplerowskie, i umówię się na operację, później na skleroterapię, musze jeszcze iść do ginka na kontrolę bo mam tą spiralę, do proktologa też w sprawie operacji, do okulisty na kontrolę, do dentysty zęby poleczyć, do neurologa na kontrolę bo zaczynam miec znowu migreny na tle nerwowym, do reumatologa , musze sie też zapisac na rehabilitacje lub jakieś masaże z kregosłupem, wszystko musze pozałatwiac zanim mama wyjedzie.

Awatar użytkownika
karo-22

26 paź 2011, 20:30

NICOLA_1985, matko kochana, sporo tego, trzymaj Ty się Kobietko :ico_pocieszyciel:

Awatar użytkownika
Martalka
Cyber rusałka
Cyber rusałka

26 paź 2011, 22:05

Nicola, no, ale widzisz, medycyna, a może właśnie Ty sama, Twój organizm dał radę :) Więc przebadaj się, miej pewność... Wierze, że te przeciwciała to nic złego, a nawet jesli, to im szybciej, tym szybciej będziesz mieć z tym spokój. Dla dzieci.

A ja zrobiłam wczoraj badania pod kontem syndromu Down'a u dziecka. Tutaj robią wszystkim chętnym... Chociaż nie chciałam wiedzieć. Ale chyba jednak lepiej wiedzieć i się nastawić. Zwłaszcza, że ja i tak mam teraz wszystko z zaskoczenia, więc chociaż z tym chcę mieć pewność :ico_olaboga:

NICOLA_1985

26 paź 2011, 22:25

ja mam te problemy prawdopodobnie bo moja mama nie wiedziała, że jest w ciązy i prześwietliła mnie rentgenem, urodziłam się z hipotrofią (niespełna 2 kg), niedotlenieniem, miałam zrośnięte dwa żebra później okazało się, że jedno żebro jest całe a drugie urosło tylko do połowy bo się rozdzieliły, byłam uczulona na wszystko , do tej pory niektóre uczulenia zostały, mam astmę oskrzelową, reumatyzm, wadę wzroku, chore żyły i kruche naczynia krwionośne, jako dziecko prawie nic nie jadłam tylko cały czas wymiotowałam, byłam ciągle chora jak nie na zapalenie oskrzeli to na zapalenie płuc, 75% wczesnego dzieciństwa spędziłam w szpitalach i sanatoriach, codziennie leciała mi krew z nosa i miałam przewlekłą anemię, zresztą anemię mam do dnia dzisiejszego i jeszcze czasami puszcza mi sie krew z nosa, teraz doszły mi tez problemy neurologiczne , rehabilitacje na kregosłup miałam przez kilka lat bo miałam skolioze od urodzenia i teraz znowu to wraca w ciąży bardzo cierpiałam z tego bólu, naprawdę nie wiem czy chcę wiedzieć więcej...
a co do tych przeciwciał to jeden lekarz powiedział, że to chodzi o reumatyzm, a drugi lekarz stwierdził, że może reumatyzm a może to ma związek z rakiem i żebym poszła to skontrolować , dowiedziałam sie tego na hematologii jak robili mi te badania i to wyszło przypadkiem, a w szpitalu na kontroli jak leżałam z krystiankiem w ciąży kazali mi jechać na oddział na genetykę do katowic
ja bym chciała, żeby wszystko co mi mówią lekarze było wyolbrzymione :ico_sorki:
:ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki:
chciałabym po prostu nie musieć myśleć o swoim zdrowiu bo mam dosyć ganiania po lekarzach z Karoliną :ico_noniewiem:

Awatar użytkownika
karo-22

26 paź 2011, 23:36

Jeju Nicola zamurowało mnie... I myślę sobie, że to wspaniałe, że przy tych wszystkich dolegliwościach masz takie dwa Skarby! I odwagę by zajść w ciążę. No i masz dla kogo walczyć o swoje zdrowie! To najważniejsze :-) Będzie dobrze! Ale mimo wszystko myślę, że badania trzeba wykonywać, a w Twoim przypadku tym bardziej. Powodzonka i trzymam kciuki :-)

Wczoraj Nikoś był na 2 urodzinach kolegi :ico_oczko: Miła imprezka była i nie mogłam z widoku dwóch takich brzdąców przy stoliku mamucie a pomiędzy nimi tort a Oni wpatrzeni w niego jak w obrazek :ico_oczko:

A ja jutro jadę do ginka, zrobić cytologię, bo już tyle nie robiłam... A potem po kozaczki :-) Mam wypatrzone dwie pary i jutro jadę w nowej kurtce coby do niej dopasować :ico_oczko:

wisnia3006
Cyber rusałka
Cyber rusałka

27 paź 2011, 08:53

witam!!!

ja dzis znow ledwo co na oczy widze zuzia zasnela wczoraj o 23.30 pobija sama siebie ale wstala o 7 a nie o 9 wiec moze pojdzie wczesnie spac. o 2 w nocy sie oobudzila z bolacym brzuchem ale wzielam nospe i zasnelam
ja dzis na 16.30 na usg juz zaczynam sie denerwowac, a niestety sama ide do maz musi dokonczyc malowac auto

gozdzik jak nocka z bartoszkiem?

NICOLA_1985, wspolczuje problemow ze zdrowie

Awatar użytkownika
gozdzik
Cyber rusałka
Cyber rusałka

27 paź 2011, 09:01

Witajcie ja z :ico_kawa:
nocka odrobinę lepsza juz tak nie histeryzowała ale budził sie często
NICOLA_1985, wiem ze dobrze sie radzi i cos mówi jak samego siebie nie dotyczy
ale wydaje mi sie że powinnaś porobić sobie te wszystkie badania łącznie z tym którego tak bardzo sie obawiasz
zuzia zasnela wczoraj o 23.30
no to zaszalała :ico_szoking:

Wróć do „Przedszkolaczki”