wisnia3006
Cyber rusałka
Cyber rusałka

27 paź 2011, 13:56

Gabi, to jak bedziesz kiedys w aptece to zapraszam na kawke. kolo ten apteki chodzimy z zuzia do przychodni a mieszkamy niedaleko

Awatar użytkownika
szyszeczka
Gaduła nie do pokonania
Gaduła nie do pokonania

27 paź 2011, 14:01

Cześć dziewczyny,
ale pędzicie. Powiem wam, że skóra mi dęba na włosie staje jak czytam to co piszecie o nacięciu krocza :ico_szoking: , zawsze tego bałam się najbardziej a teraz jeszcze bardziej.
Mnie brzuch boli ale tak jakoś... dziwnie, inaczej niż zawsze. Zażyłam nospe, mam nadzieje, że przejdzie.

agaa22
Dorosłem już do Liceum!
Dorosłem już do Liceum!

27 paź 2011, 14:23

Gabi -ale te czopki to chyba tylko na receptę z tego co pamiętam ??

Ja też miałam nacinane krocze i nawet o tym nie wiedziałam :ico_olaboga: bo położna cięła jak miałam skurcz i nic nie czułam, też tak jak Gabi miałam rozpuszczalne szwy tylko trochę źle mnie lekarz zszył i przez ponad tydzień nie mogłam normalnie siedziec na tyłku :ico_olaboga:

moni26
Cyber rusałka
Cyber rusałka

27 paź 2011, 14:51

co do opieki w Katowicach :-)
Mam koleżankę która ma teraz na listopada termin, praktycznie całą ciąże chodziła u nas w Olkuszu do swojego gina, ale że akurat teraz się przeprowadziła do Radzionkowa (Piekary Śląskie) to tam trafiła ostatnio na 3 dni do szpitala. Jest zachwycona opieką.
Dużo osób chwiali sobie śląską służbę zdrowia

Awatar użytkownika
Jadzia
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

27 paź 2011, 14:55

agaa22, nie Viburcol jet bez recepty bo to lek homeopatyczny ,polecam mi się super sprawdził z dziewczynkami przy szczepieniach i ząbkowaniu

co do pępuszka to ja Julką spirytuskiem przemywałam ,a Mają miałam już takie nasączone patyczki do pępka i były rewelacyjne bo zwykłym czasem potrafiłam rozlac jak się spieszyłam :ico_wstydzioch: a tu mniej zachodu wyciągasz patyczek i gotowe .

ja koniec końcem zrobiłam dziś i krokiety i racuszki z jabłkiem :-D

Awatar użytkownika
Kaja
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

27 paź 2011, 15:13

oo widzicie dobrze że mi przypomniałyście o viburcolu :ico_brawa_01: przy obu dziewczynach był niezastąpiony i działał rewelacyjnie także i teraz będę musiała go zakupić

a wogóle to mam jakiś kiepski dzień dziś cały czas chodzę podenerwowana i wszystko mnie drażni na pogrzeb w końcu nie poszłam sam mezu poszedł

agaa22
Dorosłem już do Liceum!
Dorosłem już do Liceum!

27 paź 2011, 15:38

Ja uzywalam do pepka spirytusu i teraz tez bede,zreszta u nas do szpitala trzeba spirytus wziac i gaziki wiec nie bede czego innego kupowac

Awatar użytkownika
Beatka78
Mam Doktorat z forum!!!
Mam Doktorat z forum!!!

27 paź 2011, 15:40

martam a u ciebie jak wygalda sprawa z pepuszkiem?
bo w UK nic nie daja nie karza tego ruszac ani niczym smarowac
samo ma sie wygoic
ja niczym przy chlopcam nie smarowalam
i same uschly i odpadly ok 7 doby
ale jak co to mama mi przywiezie te paleczki nasaczone
no i witamine D3 bo tez tu nie daja
co kraj to obyczaj hmmmm

przyszla mi dzis karuzelka do lozeczka
z tego samego zesatwu co mam posciel do lozeczka
zaraz wam pokaze
no i nad mata sie zastanawia
nie wiem jaka kupic :ico_noniewiem:

Obrazek

a tak wyglada w calosci
Obrazek

taka prosta skromna
ale mi sie podoba
i chcialam zeby do wszystko jakos gralo razem w pokoiku
Ostatnio zmieniony 27 paź 2011, 15:50 przez Beatka78, łącznie zmieniany 3 razy.

Mad.
Cyber rusałka
Cyber rusałka

27 paź 2011, 15:52

Karuzelkę dostałam, nie do końca taką jaka mi się marzyła, ale nie będę kupować nowej, bo się mija to z celem. Nad matą się zastanawiałam, ale jak będę kupować to jako jeden z ostatnich zakupów. Od razu ni wydaje mi się by była potrzebna. Chyba, że jakąś okazję złapię to się skuszę. Teraz czeka nas kupno pościeli, prześcieradełek, wanienki i materacyka. No do szpitala dla siebie muszę pokupować wszystko, bo różnie bywa... a ja nawet ani jednej koszuli do szpitala nie mam, bo nie lubię w takich spać. Będę czuła się spokojniej mając to wszystko. A potem pozostanie tylko czekać na narodziny :-D

Chciałam Was zapytać jak u Was w szpitalach jest z majtkami poporodowymi, można ich używać ? No i jakie kupujecie/kupowałyście - takie z wszytą już podpaską czy z samej tej siateczki ?

Awatar użytkownika
iw_rybka
Wodzu
Wodzu

27 paź 2011, 15:54

Gabi, teraz do pepka polecaja octanispet - w szpitalu tylko to uzywaja :ico_sorki:

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”