witam
byłam już u koleżanki z dzieciakami,obiadek mam i Milence gotuję teraz,Hania sobie bajkę ogląda,mąż coś robi i dzisiaj nocki zaczyna
pranie już wstawiłam,jeszcze 2 mam do zrobienia ale proszek już się skończył,więc po południu kupię i wstawię
Nie dajesz jej jeszcze mięska?
daje,ale akurat wczoraj zapomniałam odkroić jak do obiadu robiłam i było bezmięsnie
A pisałam Wam, że mój brat i bratowa znają już płeć jednego dziecka? Będzie chłopak- kolejny de facto w rodzinie?
fajnie,że będzie chłopczyk,przynajmniej trochę ciuszków po Maksiu im dasz
Dziewczyny dajecie juz zoltko do obiadkow? Ja sie strasznie boje a jak nawet daje sloiczek to te z zoltkiem bardzo omijam. Jego uczula prawie wszystko co zje wiec nie wiem czy tego jeszcze nie odwlec.
ja chyba jutro dam i z tego co pamiętam to najpierw pół żółtka co drugi dzień się daje
u mnie jest taki problem wogole z mlekiem. Porazka. Jak zje obiad o 14 to nie chce nic, dopiero kolacja o 21. I to jeszcze ledwie 120-140 ml wypije jak wypijal na noc 200-250. Proby przynosza tyle ze w sobote wypil o godz 17 - 30 ml a wczoraj 60. A to byl jego staly posilek a i nie je nic wiecej niz zwykle na obiad zeby mial wieksze zapasy na popoludnie.
to faktycznie mu się pozmieniało i długo od obiadku wytrzymuje
jak do polowy listopada nie bedzie to mamy jechac z nim do stomatologa zbadac grubosc dziasel. Nie wiem co to znaczy ale lekarka powiedziala ze moze trzeba bedzie pomoc zabkom
a co to niby znaczy pomóc ząbkom
przecież mają prawo się długo przebijać,ja jeszcze nie słyszałam,że stomatolog u półrocznego dziecka jest potrzebny,dopiero jak jakoś po roku chyba się nie pojawiają to wtedy dentysta sprawdza
Tak, bo tak kazała nam pediatra. Jeśli wszystko będzie dobrze to za 1,5 do 2m-cy mamy spróbować przejść na zwykły bebilon ale też tak powoli jak teraz. Na razie nic małemu nie jest a od 4 dni pije 100% ha.
aha
to oby niedługo już pił normalne mleczko
[ Dodano: 07-11-2011, 12:50 ]
mam pytanie
dajecie swoim maluchom już jedzonko z grudkami żeby ćwiczyły żucie? ja już daję jedzonko podziobane widelcem i małej coraz lepiej idzie
już się nie krztusi jak na początku