buzok14
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!
Posty: 2950
Rejestracja: 16 lip 2010, 20:49

19 lis 2011, 18:19

Nicola potwierdzam gołąbki pyszne :ico_brawa_01:
A jeśli mogę Wam podsunąć pomysł na danie podobne do pizzy to:
jak zrobicie ciacho na pizzę, to rozwałkujcie je bardzo cieniutko posmarujcie ketchupem, wywalcie na to uduszone pieczarki z cebulką, pokrojoną szynkę i na to startu ser żółty i zawińcie ja dużego pieroga posmarujcie po wierzchu żółtkiem i do piekarnika :-D . danie rewelacyjne, mniam....

NICOLA_1985

19 lis 2011, 18:29

na pewno spróbuję... :-D czy jesli doda się do tego sos pieczrkowy i doda mieso do środka to nie nazywa się czasem CALZONE??? :-D

Awatar użytkownika
bozena
Cyber rusałka
Cyber rusałka
Posty: 5208
Rejestracja: 07 mar 2007, 18:20

19 lis 2011, 18:38

CALZONE
pyszności
moje gołąbki wyszły wspaniałe i tez nie dodaję kaszy do nich, nie dodaję tez jajka. Mieszam surowe mięso z surowym ryżem w proporcjach dowolnych dodaję przyprawy wedle uznania zawijam w sparzone wcześniej liście kapusty. Po sparzeniu też ścinam zgrubienie na końcach liści dzięki czemu przy zawijaniu nie pękają. Na spód kilka liści. Gotuje do miękkości kapusty. Ważne żeby gołąbki ciasno ułożyć na dnie bo inaczej w trakcie gotowania będą wypływać na wierzch. Sosik też robię z rosołku po gotowaniu, koncentratu , zagęszczam mąką i zabielam śmietanką.

Awatar użytkownika
iw_rybka
Wodzu
Wodzu
Posty: 17728
Rejestracja: 07 mar 2007, 18:40

19 lis 2011, 22:04

ale sie tu kulinarnie zrobilo :ico_oczko:

Awatar użytkownika
bozena
Cyber rusałka
Cyber rusałka
Posty: 5208
Rejestracja: 07 mar 2007, 18:20

19 lis 2011, 22:07

iw_rybka, oj zrobiło, zrobiło
a ja się na futrowałam, że ledwo siedzę i to już od 17 się ruszyć nie mogę , hehe

buzok14
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!
Posty: 2950
Rejestracja: 16 lip 2010, 20:49

19 lis 2011, 22:30

CALZONE?
hm.... :ico_noniewiem: nie wiem co to :ico_noniewiem: . My mówimy na to zawijaniec :-D mój mężu jak był w Szwecji to gdzieś w barze coś takiego jadł no i przyjechał opisał i wspólnie to zrobiliśmy i od tamtej pory często robimy :-D

Awatar użytkownika
bozena
Cyber rusałka
Cyber rusałka
Posty: 5208
Rejestracja: 07 mar 2007, 18:20

19 lis 2011, 22:33

buzok14, to jest dokladnie to co opisalaś :-D , pyyyyyyyyszne

buzok14
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!
Posty: 2950
Rejestracja: 16 lip 2010, 20:49

19 lis 2011, 22:41

to jest dokladnie to co opisalaś , pyyyyyyyyszne
:-D pewnie u mnie w domu nadal będzie to zawijaniec, ale dobrze znać oryginalną nazwę :-D

NICOLA_1985

19 lis 2011, 22:50

Calzone robi sie z dowolnym farszem albo takim jak na pizze albo miesnym albo co sie lubi i niektórzy podaja po prostu z sosem pomidorowym (ketchup ) albo z sosem np. pieczarkowym lub takim jak do placków po węgiersku.. pycha............ :ico_haha_01: :ico_haha_01: :ico_haha_01: :ico_haha_01: ja to jadłam w obydwu wersjach ale ta z sosem miesno pieczarkowym po prostu niebo w gębie... :ico_haha_01: :ico_haha_01: :ico_haha_01: :ico_haha_01: :-D

Awatar użytkownika
bozena
Cyber rusałka
Cyber rusałka
Posty: 5208
Rejestracja: 07 mar 2007, 18:20

19 lis 2011, 22:52

Calzone robi sie z dowolnym farszem albo takim jak na pizze albo miesnym
ja jadlam w różnych kombinacjach, to tak jak z pizzą, wrzucasz to co lubisz albo to co masz w lodowce ;)

[ Dodano: 19-11-2011, 21:53 ]
odpadam
dobranoc laseczki

Wróć do „Pozostałe”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Ahrefs [Bot], Robertdeedo i 1 gość