przed chwila dzwonilam do szefa ze ma mi dokumenty skompletowac...potraktowal mnie jak szmate !!! ze zawraca mu zus glowe i ze teraz ma problemy i tyle pozytku ze mnie ze zaszlam w ciaze na pcozatku pracy...a tym wezwaniem zus niby chce sprawdzic wiarygodnosc moja..ze niby mogl mnie keirwonik zatrudnic tylko dla dego zebym potem kase z zusu wyrwala..... byl ordynarny i wogole klapna mi w ciagu 3 dzisiejszytch rozmow klapal sluchawka bez dowidzenia itp.. wogole ma mi za zle ze w ciaze zaszlam i ze teraz poswieca swoj czas na latanie po zusach itp..
Sylwia, skompletuj więc dokumenty i gadaniną szefa się nie przejmuj ! A kontroli nie masz się co obawiać, więc na spokojnie się na nią udaj.
Wulgaryzmy szefa, no cóż widać kultury mu brak.
Najważniejsze nie przejmuj się tym cymbałem tylko dbaj o swoje dobro
Mad kochana tylko ze on laske robi ze mi skompletuje te dokumenty.. wogole jest bezczelny !! poprostu juz chce urodzic i ta stacje mieć daleko gdzies !!
Dalam mu czas do poniedzialku zeby skompletowal te dokumenty...
jak nie zglsze albo do inspekcji pracy albo do dyrektora regionalnego...
[ Dodano: 23-11-2011, 16:34 ]
A jeszce powiedzcie mi gdzie ewentualnie mgoe zglosic handel fakturami ?? jak zecche to kolo dupci moge mu narobic :D
ancurek - dobre wiesci,tylko szkoda,ze dzidzius pupa sie wypial
asiab, nie denerwuj sie,wynik napewno git,gdyby byl zl - to pewnie daliby znac
Zdrowka dla synka
Sylwia, niech spada na szczaw,a te dokumenty ,to on powinien dostarczyc,a nie Ty A moze to pismo to tylko do informacji dostalas,mi ZUS przysylam pisma ale tam jako odbiorca byl zaklad pracy,a ja tylko do inormacji to dostawalam
Sylwia, rozumiem że sprawami papierkowymi zajmuje się on bezpośrednio i nie ma żadnych babeczek zajmujących się tym? Słusznie dałaś mu czas do poniedziałku. Jeśli tego nie zrobi, śmiało zgłoś sprawę do PIP. Nie masz się czego obawiać, a on potrzęsie troszkę portkami albo nawet portfelem
gdzie ewentualnie mgoe zglosic handel fakturami ??
hmm jak by wam tu wkleic to pismo ?? bym wam pokazala
[ Dodano: 23-11-2011, 16:44 ]
Mad slyszalas kiedys o handlu fakturami ?? np zbiera sie paragony za ON na stacji i potem pisze sie lewe faktury dla kontrahentow... i ci kontraenci ci placa za nie a potem z urzedu skarbowego wyciagaja zwroty... ciezk owytlumaczyc..no ale to nie legalne :)
[ Dodano: 23-11-2011, 16:48 ]
o prosze jezeli cos widac
Sylwia, te pismo jest Ci wysłane tylko i wyłącznie dla Twojej informacji, że takie coś ma miejsce. To pracodawca musi im dostarczyć te dokumenty nie Ty. Więc bądź spokojna.
A o fakturach słyszałam, brat pracuje na stacji i zjawisko mi znajome z tym że nie za pieniądze
Sylwia, nie masz sie co martwić to szef musi do Zus dostarczyć te dokumenty inaczej jak tego nie zrobi to może mieć kontrol z zusu czy własnie nie zatrudnił cie po to byś miała zasiłek. To w jego interesie jest teraz inaczej bedzie miał problem on.