jagodka24, za paczke place ponad 40 zl,nie wiem ktore to sa,takie w czerwonej paczce
dziewczyny wynik dobry
- a nie mowilam
że nawet roczne i mniejsze dziecko można odpieluszyć.
- jak dziecko jest gotowe,to zajmuje to 3 dni,Andrzejek skonczyl 2 latka w kwietniu i jakos zaraz po urodzinach,jak zrobilo sie cieplo zaczelismy odpieluchowanie - zajelo nam to 3 dni a nawet 1,mlody jak zobaczyl,ze nam chodzi o to,zeby nasikal do nocnika,wstal,bo my go sadzalismy i zrobil siku na stojaco i robi tak do dzis. Poczatkowo mial opory z kupa,robil ja dopiero na nocny pampers,czym doprowadzal nas do rozpaczy,bo maz go wykapal i takiego pachnace czysciutkiego polozyl do lozka,a ten zaraz kupsko walil
No ale minelo troszke czasu i tez kupa szla na nocnik,Nigdy nie posikal sie w majtki,nie mial wpadek.Wczesniej jak probowalam go uczyc,przed 2 urodzinami,nie dawalo to rezultatu,wiec to naprawde sprawa indywidualna.
Zuzia jak widzi nocnik wpada w szal,a jak byla mniejsza udawalo nam sie nawet pojedynczo kupki zlapac - raczej szczescie niz swiadoma kupa
Widze,ze nie jest gotowa,wiec nie naciskam,siedze z nia w domu - mam czas i nie bede jej zmuszac.
NIC NA SILE ! to moja dewiza.W maju bedziemy kupowac 3 roziary pieluszek
ale było warto...
- porzadki czy zrobilas cos pysznego?
ja jestem za leniwa
- ja chyba tez,wole jednak korzystac z tych cudow naszych czasow
Ja jestem wychowana na teterce,moja mama opowiadala mi,ze byla taka nadgorliwa mamusia,ze przebierala nas nawet podczas snu,jak widziala,ze nasikalysmy
Pupcie mam gladka i nic jej nie brakuje
Andrzejek wychowany na pampersach oryginalnych,wiadomo - pierwsze dziecko itd,pupcie ma sliczna i niczego jej nie brakuje,Zuzka wychowana na Dadzie z Bedronki,tylko przez pierwszy miesiac miala pampki oryginalne i tez ma piekna pupcie i niczego jej nie brakuje,wiec po co przeplacac albo sobie utrudniac
[ Dodano: 24-11-2011, 13:13 ]
ale ja was rozumiem kobitki...ciebie rybko i jagodo ze względu ze moj siostrzeniec też długo moczył sie w nocy.
- ja tez znam takie przypadki bardzo dobrze