elibell
4000 - letni staruszek
Posty: 4833
Rejestracja: 12 sty 2011, 23:45

26 lis 2011, 00:32

no nie zostawić was na dzień, i smakołykami kusza, musze te pieczrkowo pietruszkowe spróbować, mniami ślina mi cieknie

NICOLA_1985

26 lis 2011, 00:45

Ja farsz do krokietów robię drób z kapustka kiszoną,
kurcze ciekawe połączenie, muszę spróbować, a jak doprawisz tego kuraka?

[ Dodano: 25-11-2011, 23:46 ]
musze te pieczrkowo pietruszkowe spróbować
pewnie , że próbuj na prawde pyszne :-D

elibell
4000 - letni staruszek
Posty: 4833
Rejestracja: 12 sty 2011, 23:45

26 lis 2011, 00:53

no nie zostawić was na dzień, i smakołykami kusza, musze te pieczrkowo pietruszkowe spróbować, mniami ślina mi cieknie

Awatar użytkownika
iw_rybka
Wodzu
Wodzu
Posty: 17728
Rejestracja: 07 mar 2007, 18:40

26 lis 2011, 09:41

moja tesciowa jak robila rosol,to potem to mieso z kury obierala i wiem,ze jakos tez mielila z czyms i do krokietow,ale ja kiedys nie lubilam a teraz jak przeczytalam,to musze zrobic takie z kiszona kapusta i pieczarkami :ico_oczko:

buzok14
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!
Posty: 2950
Rejestracja: 16 lip 2010, 20:49

26 lis 2011, 11:05

a jak doprawisz tego kuraka?
gotuję osobno kurkę, i osobno kapuchę, potem kurkę obieram z kostek, wrzucam do maszynki, mielę, ugotowaną kapustkę też do maszynki, potem uduszę troche cebulki wrzucam ją do tego co już zmieliłam, doprawiam wegetką, pieprzem ziołowym, zwykłym no i co tam kto jeszcze lubi i wszystko razem mieszam i gotowy farsz :-D

NICOLA_1985

26 lis 2011, 11:17

gotuję osobno kurkę, i osobno kapuchę, potem kurkę obieram z kostek, wrzucam do maszynki, mielę, ugotowaną kapustkę też do maszynki, potem uduszę troche cebulki wrzucam ją do tego co już zmieliłam, doprawiam wegetką, pieprzem ziołowym, zwykłym no i co tam kto jeszcze lubi i wszystko razem mieszam i gotowy farsz :-D
aha czyli proste jak konstrukcja cepa :-D

Awatar użytkownika
aniawlkp86
Wodzu
Wodzu
Posty: 24940
Rejestracja: 23 mar 2009, 13:59

26 lis 2011, 11:56

hejka

mała zasypia właśnie,a Hania się bawi

wczoraj o dziwo mąż mój gary wieczorem pomył :ico_szoking: muszę się częściej obrażać :-D dzisiaj przydałoby się resztę posprzątać,tylko coś natchnienie nie chce przyjść :ico_noniewiem:
gotuję osobno kurkę, i osobno kapuchę, potem kurkę obieram z kostek, wrzucam do maszynki, mielę, ugotowaną kapustkę też do maszynki, potem uduszę troche cebulki wrzucam ją do tego co już zmieliłam, doprawiam wegetką, pieprzem ziołowym, zwykłym no i co tam kto jeszcze lubi i wszystko razem mieszam i gotowy farsz
brzmi pysznie :-D

buzok14
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!
Posty: 2950
Rejestracja: 16 lip 2010, 20:49

26 lis 2011, 12:50

proste jak konstrukcja cepa
brzmi pysznie
u mnie w rodzinie od 'Zawsze" właśnie z takim farszem robimy naleśniki :ico_sorki: i są naprawde pyszne

elibell
4000 - letni staruszek
Posty: 4833
Rejestracja: 12 sty 2011, 23:45

26 lis 2011, 13:47

hej hej, a tutaj dalej krokietami kusicie, jejuś ja bym takie z kapustką zjadła , a nie mogę. Ja w ogóle biedulka, nie wiem co ja w świeta będę jadła, jak nic nie mogę, pierogów nie bo kapusta albo ser biały, ryba po grecku też odpada bo ryba, wszelkie grochy też, normalnie jedynie bardz czerwony i to taki delikatny, sałatki warzywnej tez nie, bo groszek i majonez, nawet gyrosa nie bo sałata. wiec świeta zapowiadają sie interesująco. A co dopiero przygotowanie tego, jak, nawet nie posmakuję. masakra jakaś, chyba kurczaka zroie i tyle

buzok14
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!
Posty: 2950
Rejestracja: 16 lip 2010, 20:49

26 lis 2011, 13:52

masakra jakaś,
rozumiem Cię, ja miałam takie św Wielkanocne :ico_zly:

Wróć do „Pozostałe”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Google [Bot] i 1 gość