Awatar użytkownika
martasz
JEEEST! Przekroczyłem 1000 postów!
JEEEST! Przekroczyłem 1000 postów!

26 lis 2011, 17:54

Śliczna skarpeta :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

U nas posprzątane, zjedzone, Antoś śpi, a ja zaraz bedę się szykowała na imprezkę, wreszcie :ico_brawa_01: Potańczę poskaczę :564: :597:

Po jakim czasie od wypicia, powiedzmy jednego piwka można karmić tzn po jakim czasie nie ma już %% w mleku??

[ Dodano: 26-11-2011, 16:56 ]
Może odciągnąć jakąś porcje i mu oczywiście nie dawać? macie w tym temacie jakieś sprawdzone info?? :)

nina0226
Zrobiłem Magistra z forum!
Zrobiłem Magistra z forum!

26 lis 2011, 17:57

a skarpetka ekstra!!! Zdolniacha!!!
nina0226, zazdroszcze tak kochanego męża :( ja już jestem zdana tylko na siebie...
może kiedyś i mi sie trafi ktoś ... kto o mnie i Liwke zadba
Ooo Malinka hej. Jak się trzymasz? jestem tego pewna, że jak nie Patryk to na pewno trafisz na kogoś wartościowszego, kto pokocha Ciebie i Liwcie i będzie was traktował tak jak na to zasługujecie!!!

[ Dodano: 26-11-2011, 16:59 ]
Po jakim czasie od wypicia, powiedzmy jednego piwka można karmić tzn po jakim czasie nie ma już %% w mleku??
z tego co wiem to po wypiciu piwa po jakiś 2-3godzinach można już jechać samochodem i alkomat nic nie wykryje, to pewnie można już i karmić :ico_noniewiem:

[ Dodano: 26-11-2011, 17:00 ]
U nas posprzątane, zjedzone, Antoś śpi, a ja zaraz bedę się szykowała na imprezkę, wreszcie :ico_brawa_01: Potańczę poskaczę
ale Ci fajnie. Ja też chciałabym gdzieś wyjść. Muszę chyba poprosić żeby któregoś wekendu mama wpadła i popilnowała małego a ja z mężem poszaleje.
Baw się dobrze!!!

szkieletorek
Trzy tysiące lat minęło...

26 lis 2011, 19:01

czasem, jak za dużo mleka wypije to ma szorstką buźkę
Czyli że jak mojej małej to zejdzie to czasem będę mogła się napić kawki z małą ilością mleka ?
Aaa i proszę na pisz mi ty i ellibell co jecie , bo ja jak otwieram lodówkę to nic prócz wędliny nie mogę jeść.Musze stworzyć listę rzeczy co mogę i pokupic to sobie.
To skarpeta Piotrusia:
Przecudowna .A nie myślałaś by takie coś sprzedawać ?Ja chętnie bym taka skarpetkę kupiła.Oczywiście zależy za jaką cenę.
Ja nie wiem ale też kiedyś się zastanawiałam nad tym .
I udanej imprezki.

Ja wreszcie skończyłam sprzątać.Zrobiłam takie generalniejsze porządki.A moja Myszka dziś taka grzeczna.Koło 12 położyłam ją na macie troszkę popatrzyła na te gady i muzyczna ja uśpiła.Obudziła się po godz , włączyłam muzykę i znów kimono. A teraz od 3 godz albo i więcej leży w łóżeczku a raczej śpi. Karuzela bardzo jej spasowała i te melodie . Co się obudzi to jej włączam i za chwilkę zasypia.I ta lampka księżyc Ikei bardzo się jej podoba . Ciągle patrzy na nią.

I co ja teraz mam robić ? Dziecko śpi w swoim pokoiku , P w garażu z tatą coś robi . Chciałam wziąć długą kąpiel ale boje się małą zostawić , chyba poczekam aż mąż wróci i wtedy pójdę.

marcz89
Dorastam! Mam 1 ząbek!
Dorastam! Mam 1 ząbek!

26 lis 2011, 19:23

[ Dodano: 26-11-2011, 16:56 ]
Może odciągnąć jakąś porcje i mu oczywiście nie dawać? macie w tym temacie jakieś sprawdzone info?

po 2-3 godz można karmić:)

[ Dodano: 26-11-2011, 20:38 ]
Hej:)

Jak tam dziewczyny ćwiczenia idą??:D
Ja dzisiaj skończyłam na 6. Na MelB mi sił brakło jakaś słaba dzisiaj jestem... Ehh mam nadzieję że nic mnie nie bierze...

Nawet weny do pisania nie mam;/ Idę się wykąpać i spać jak najszybciej:)

elibell
4000 - letni staruszek

27 lis 2011, 00:08

ćwiczenia zrobione:)
Czyli że jak mojej małej to zejdzie to czasem będę mogła się napić kawki z małą ilością mleka ?
Aaa i proszę na pisz mi ty i ellibell co jecie
pozatkowo cieżko mi było, ale teraz jakoś daję radę, dużo rzeczy robię na parowniku, wrzucam sobie pierś kuraka, warzywka jak marchem kalafior i brokuł (to toleruje mój syn jeszcze jako tako) i np. ryż, kaszę gryczaną czy jęczmienną i do tego sosik np. pietruszkowy i obiadek superowy nawet eliza wcina, oczywiscie bez przypraw jakich kolwiek, bo tak lubimy. Gotuję zupki, rosołek, buraczkową, krupnik (na dniach pomidorówke spróbuję)
makarony jadam ale nie często i ziemniaki w różnej postaci, najlepsze z piekarnika, ja lubię takie z worka, i np. do tego nóżki z kury, no i mleko zastapiłam sojowym i jogurty tez sojowe i masło zastapiłam takim wolnym od laktozy, sojowe najlepsze albo z oliwy z oliwek.
Wędline jaką chcesz oby nie z wołowu=iny czy cielęciny mi przypasiło gotowana szynka i z kurczaka u nas takie pakowane są. albo w plastrach kupuje też, nawet pasztet jadłam bo już miałam wielką chęć i paróweczki małe sokołowa jeszcze czasem jadam.
Ogółem mój syn dużo nie toleruje, sałata odpada, pomidory i ogórki też, nawet na szpinak gotowany miał coś, ale jutro zamierzam spróbowac znów z makaronem zrobię:)
Nie jest źle, ale kilka tygodni to suchy chleb jadłam, albo te chlebki sprasowane i ryżowe (to nadal jadam jako deserek) i płatki owsiane ale na wodzie. Co lepsze nic nie schudłam nawet mimo takiej zmiany diety, jak spadło po urodzeniu 10 tak stoi waga w miejscu mimo diety i ćwiczeń:(

[ Dodano: 26-11-2011, 23:09 ]
Jak tam dziewczyny ćwiczenia idą??:D
Ja dzisiaj skończyłam na 6. Na MelB mi sił brakło
zrobione i jedno i drugie, ale MelB jakaś lekka ostatnio jest:)tak mi dobrało ćwiczenia ostatnio:)

[ Dodano: 27-11-2011, 08:43 ]
doberek niedzielnie, ale u nas wiatr okropny, smietniki powywracane i nasz mega wielki eukaliptus sie ugina az strach ze na dom spadnie

miłego dzionka mamuśki. Ja dziś bez planów, mąż nadal obolały ledwo chodzący więc nawet wspólnie nie możemy czegoś zorganizować. Ja później może przejdę sie do kolezanki i tyle

Awatar użytkownika
Malinkax33
Ja wiem wszystko o forum
Ja wiem wszystko o forum

27 lis 2011, 11:21

czesc laski :)
ale mnie patryk wczoraj zaskoczył...
wrócił po 18 z pekiem róz, podobno wybierał sie po nas do mojej mamy, nie przypuszczał ze wróce...
zamówił kolacje do domu , przygotował wszystko...
ja wykapałam liwke, usypiał ja to ja sie ogarnełam , obejrzelismy jakis film podczas kolacji a potem powiedział mi czemu taki jest..
twierdzi ze go to przerasta ,ze ja jestem za silna psychicznie ,ze on sie czuje taki słaby, ze to ja zachowuje sie jak facet w tym zwiazku ,ze nie daje mu sie wykazac :ico_wstydzioch:

i przepraszał i obiecywał poprawe..
rano zrobił sniadanko i wyniósł smieci, nakarmił i ubrał liwke i poszedł do szkoły..
mogło by tak byc zawsze :ico_brawa_01:

miłego dzionka laski :**************

ladybird23
Cyber rusałka
Cyber rusałka

27 lis 2011, 12:06

Widzisz Malinka czyli cos mu lezalo na serduchu,grunt ze szczerze pogadaliscie,jak sie chce wykazywac w tym zwiazku to zrobcie podzial obow.niech kazdy ma swoja role i bedzie zadowolony...

[ Dodano: 27-11-2011, 11:10 ]
A u nas byla dzis normalna lekarka i powiedziala ze Kalinka ma astmatyczne zapal.oskrzeli ze starczylyby wziewy ale ze jest taka mala wlaczyli od razu antyb.zeby nie rozeszlo sie na pluca,dobrze ze zaczela odkrztuszac,opisu rtg jeszcze nie bylo :/ nie pogarsza sie wiec idzie ku dobremu..standardowe leczenie szpitalne trwa 7 dni,zobaczymy jak sie u nas potoczy

marcz89
Dorastam! Mam 1 ząbek!
Dorastam! Mam 1 ząbek!

27 lis 2011, 12:29

Hej Dziewczyny:)

malinka no to oby było już tak zawsze:) A nie tylko od czasu do czasu:) Trzymam kciuki:)

ladybird trzymajcie się tam cieplutko:) I oby Kalince szybko wszystko zeszło:) I oby jak najszybciej wrócić do domu:) Całuski:*
zrobione i jedno i drugie, ale MelB jakaś lekka ostatnio jest:)tak mi dobrało ćwiczenia ostatnio:)
na ja niestety z youtuba ciągne ćwiczenia i sama sobie dobieram i za każdym razem jest tak samo ciężko;p hehe

martasz jak tam się imprezka udała??:)

elibell
4000 - letni staruszek

27 lis 2011, 13:13

Malinkax33, super, że dotarło do niego i umiał się przyznac co się dzieje, nie każdy facet to potrafi, ale wykazał checi i pokazał, że jednak mu zalezy, więc już połowa sukcesu:) Teraz tylko by zaczoł wykazywać sie każdego dnia, a Ty go wspieraj, jak coś zrobi to mów, ze super, ze sie cieszysz, że ci pomaga, oni to lubią być chwaleni, nawet że robią to co my każdego dnia.

Awatar użytkownika
izuś_85
Cyber rusałka
Cyber rusałka

27 lis 2011, 13:14

hej dziewczyny doczytuje was ale zapominiałam juz co komu odpisać
jak byłam na pogotowiu z zapaleniem cewki moczowej to lekarz sie śmiał ze zapisałby mi piwo ale musiałabym z 2-3 godziny po nim nie karmić :ico_oczko:
no chyba ze podam dziecku butelke :ico_oczko: i od tej pory piję czasem piwko czy winko
wczoraj wypiłam lampkę wina u znajomych a Konrad i tak doatł butelke bo słabo z mlekiem u mnie było ostatnio
iu wiecie co moze po tym winie albo przez opuszczone karmienie, mleka napłyneło mi wiecej, na tyle ze młody wypic nie umiał jednej piersi :ico_brawa_01:
swoja drogą ta moja laktacja wariuje, raz mało raz za duzo :ico_olaboga: o co kaman?

gardło mnie boli :ico_placzek:

Wróć do „Noworodki i niemowlęta”