Ja tam pracuję od września 2009r. byłam wtedy na zastępstwo. Od 1.12.2010r. mam umowę o pracę na pełen etat na czas określony do 30.11.2011r.
Oni mnie nie zwolnili. Umowa wygasła a nie chcieli jej przedłużyć TYLKO DLATEGO, że ciąża jest za młoda i nie jest pod ochroną. Tak mi powiedzieli.
Nie wiem, we wtorek mam przyjść załatwić formalności - zdać pieczątki itp. ale chyba świadectwa pracy nie mogą mi dać dopóki choruję?
[ Dodano: 01-12-2011, 19:14 ]
Możesz się też starać o przedłużenie go o 2 tygodnie składając wniosek najpóźniej 7 dni przed zakończeniem podstawy.
Przed zakończeniem jakiej podstawy? bo przyznam szczerze, że się w tym wszystkim gubię.
A jeśli chodzi o przywrócenie do pracy - zabrakły mi 2 tygodnie, bo na dzień ustania stosunku pracy ciąża miała 10, a nie 12 tygodni. i tym też zasugerował się dyrektor.
[ Dodano: 01-12-2011, 19:14 ]
Możesz się też starać o przedłużenie go o 2 tygodnie składając wniosek najpóźniej 7 dni przed zakończeniem podstawy.
Przed zakończeniem jakiej podstawy? bo przyznam szczerze, że się w tym wszystkim gubię.
A jeśli chodzi o przywrócenie do pracy - zabrakły mi 2 tygodnie, bo na dzień ustania stosunku pracy ciąża miała 10, a nie 12 tygodni. i tym też zasugerował się dyrektor.