Awatar użytkownika
izuś_85
Cyber rusałka
Cyber rusałka

06 gru 2011, 10:05

hej dziewczęta

do nas Mikołaj przyjdzie dziś popołudniu, chrzestny Majki sie przebierze, mam nadzieje ze go nie pozna hehehe

u nas zbiorczy ten Mikołaj to duzo prezentów już w sobote częśc dostali :ico_sorki: żeby na raty rozdać :ico_haha_01:
Maja ma konika pony chora Cherelee
Obrazek
i mikrofon do śpiewania, no i już częśc słodyczy dostała

a Konrad dostał klocki fisher price
Obrazek
zestaw grzechotek, krowę z melodyjkami, soczki i deserki

a dziś Maja dostanie chomika jak zhuzhu pets, Gitare hello kitty, Puzzle wielkie z księżniczkami i słodycze
a młody dostanie koc akrylowy na zime do wózka, dwa pluszaki misie, grzechotkę

Natalia dostanie torbę na ramię Adidas, bluzkę białą i słodycze :ico_oczko:

[ Dodano: 06-12-2011, 09:12 ]
jula na rozstępy dobry jest krem fissan z apteki, no i peelingi gruboziarniste... same rozstępy już nigdy nie znikną, ale za pare lat staną sie mało widoczne :ico_oczko:
ja po ciąży z Majką nie miałam, a z Konradem wyszły mi dwa dni przed porodem :ico_szoking: no ale niewiele ich jest :ico_sorki: mam pamiątkę po moim ciążowym brzuszku :ico_oczko:

Awatar użytkownika
kwiatunio
Cyber rusałka
Cyber rusałka

06 gru 2011, 10:30

bry,

ja na chwilkę z kawusią bo szykuje się do kumpeli na szybką kawusię bo Avon jadę odebrać :ico_sorki: u nas Mikołaj był i Julka bardzo zadowolona bo dostała zestaw ciastoliny z wałkiem i innymi foremkami, gumki do włosów z hello kity,skarpetki,słodycze i inne pierdółki :ico_sorki:

izuś_85, ale bogaty u Was Mikołaj :ico_szoking: u nas symboliczny

Awatar użytkownika
izuś_85
Cyber rusałka
Cyber rusałka

06 gru 2011, 10:33

:ico_smiechbig: Maja biegnie do mnie z pokoju i woła:
"Mamo ciul, mamo ciul ciuul !!!!!"
podbiegłą trzymajac w rece szczura z Ikei (chyba znalazła go pod łózkiem)
i palcem mu zagroziła i mówi "ciul ty giździe"

:ico_smiechbig: :ico_smiechbig: :ico_smiechbig:
ja znią kiedyś zwariuje az sie popłakałam ze smiechu i musiałam wam to powiedzieć :ico_haha_01:

[ Dodano: 06-12-2011, 09:34 ]
izuś_85, ale bogaty u Was Mikołaj :ico_szoking: u nas symboliczny
bo u nas duzo osób kupuje :ico_noniewiem: mój brat, Przemka brat, Natalia też kupiła prezenty
ja kupiłam koc i chomika no i słodycze

elibell
4000 - letni staruszek

06 gru 2011, 10:37

doberek

u nas mikołaj był u Elizki - dostała Chudego z toy Story i kalendarz adwentowy oczywiście też z obrazkiem z tej bajki:)

Dziś zasiadam do nauki troszku, mąż ma z dziećmi wyjść na spacer dłuższy i do koleżanki na trochę może pójdzie bym miała czas dla siebie:)

szkieletorek
Trzy tysiące lat minęło...

06 gru 2011, 11:04

Dziewczyny a jak tam u Was z rozstępami??
Ja całą ciąże smarowałam się właśnie mustella .
Rozstępy mem 2 małe na pośladkach , a tam nie smarowałam się chociaż nie wiem czy to coś daje.
I wydaje mi się że na piersiach mi się zrobiły po porodzie jak nawał nadszedł i miałam balony ale nie jestem pewna, jak już flaki mi się zrobią to zobaczę.

Izus wasz Mikołaj chyba żyje w innych czasach , nie jak u nas gdzie kryzys hehe
My Mikołaja nie robimy sobie .Małej też bo ona z tego nic nie kuma , na gwiazdkę za to będzie dużo prezentów.
:ico_smiechbig: Maja biegnie do mnie z pokoju i woła:
"Mamo ciul, mamo ciul ciuul !!!!!"
heheh ja sobie pomyślałam o jakiego ciula jej chodzi ale zapomniałam że ona jeszcze mówi swoimi słowami.Ale takie słówka sa słodkie i często bardzo zabawne.

U nas słoneczko od rana ale słyszę że dalej gwizda.Ja idę się zaraz wyszykować i jadę do miasta z małą na małe zakupy.Chrześnica moja jedyna zjechała z Anglii , mieszkają teraz bok i pasuje coś na Mikołaja kupić a że ma braciszka to chyba nie wypada iść z prezentem tylko dla niej .Kupię coś symbolicznego bo niestety nie przelewa się z jednej wypłaty.

Czy wasze dzieci się tak zrywają przez sen i budzą z przeraźliwym płaczem ? Moja tak ma prawie że codziennie minimum raz. Dzis to nie mogłam jej uspokoić.

Awatar użytkownika
izuś_85
Cyber rusałka
Cyber rusałka

06 gru 2011, 11:16

Izus wasz Mikołaj chyba żyje w innych czasach , nie jak u nas gdzie kryzys hehe
My Mikołaja nie robimy sobie .Małej też bo ona z tego nic nie kuma , na gwiazdkę za to będzie dużo prezentów.
uwierz mi zę u nas też kryzys, ale najgorsze za nami, teraz nie wiem co nas czeka po zmianie pracy Przemka
a prezenty na Mikołaja kupiłam z becikowego zanim jeszcze Przemek prace stracił, jak sie wcześniej kompletuje prezenty to nie ma wydatku wieliego na raz, Natalii torba nie była droga, taka na zakupy na ramię adidas, 20zł kosztowała, miałam karte stałego klienta to tylko 17zł zapłąciłam, ale u nich w szkole wszytskie dziewczyny noszą te torby
Obrazek

w sumie to my tylko dzieciom kupujemy na Mikołaja prezenty, Natalia też jeszcze dziecko :-D

młody cyca powciągał i już cieszy w bujaku do zabawek, zaraz go wezme na kocyk niech poćwiczy troszke mieśnie :ico_brawa_01:

marcz89
Dorastam! Mam 1 ząbek!
Dorastam! Mam 1 ząbek!

06 gru 2011, 11:37

Hej Dziewczyny:)
izus wodzisz mi powiedzieli w przychodni że z refundowanych też nie można na skojarzone... :ico_noniewiem: już zgłupiałam. Idę w tym tyg do paru innych przychodni się dowiedzieć i jak coś to zmienię przychodnie, bo ta moja coraz bardziej mnie osłabia...

U nas Mikołaj już też był:)
Od nas Oliwka dostała klocki te co w biedronce były, od dziadka karuzelkę nad łóżeczko(chciałam jej taką kupić ale ceny mnie trochę odstraszały i stwierdziłam że jeszcze poczekam a tu proszę jaki domyślny Mikołaj;) ) od moich rodziców pampersy dwie paki, no i na babcie jeszcze jedną czekamy:)

elibell jak tam ćwiczenia idą??:)

[ Dodano: 06-12-2011, 10:40 ]
szkieletorek mnie się też bardzo spodobały te zabawki co pokazałaś, ale jak coś to też po chrzcinach coś małej kupię:D
Zdecydowaliśmy że w styczniu ochrzcimy Malutką. Mam nadzieję że nie będą robić mega problemu że my bez ślubu itd... :ico_noniewiem:

A u nas w nocy dzisiaj śnieg spadł :-D Jak wstałam do Małej o 4 to tyle go było że łohoho a teraz już tyle co na samochodach zostało...:) I już słoneczko wychodzi:)

Awatar użytkownika
izuś_85
Cyber rusałka
Cyber rusałka

06 gru 2011, 11:51

izus wodzisz mi powiedzieli w przychodni że z refundowanych też nie można na skojarzone... :ico_noniewiem: już zgłupiałam. Idę w tym tyg do paru innych przychodni się dowiedzieć i jak coś to zmienię przychodnie, bo ta moja coraz bardziej mnie osłabia...
masakra :ico_olaboga: można zwykłe zamienić na skojarzone, niektóe dzieci dostają takie zalecenia jak źle znoszą zwykłe szczepienia to lekarz każe skojarzone dać :ico_sorki:
Maciek od seirpniówki z Majkowego wątku tak dostał i jeszcze kilkoro dzieci które znam

w Chorzowie ogólnie słysze często ze jest zasada ze skojarzone szczepienia są polecane WSZYSTKIM dzieciom przedwcześnie urodzonym, bliźnietom, dzieciom z mała wagą urodzeniową ponizej 3kg nie ma mowy o podaniu zwykłej :ico_nienie: i wszystkim dzieciom z jakimiś schorzenaimi neurologicznymi jak moja Maja- nie wiadomo było co i jak z tym napieciem, wiec musiała dostać skojarzone szczepienie, nawet mowy nie było o zwykłej szczepionce :ico_nienie:

moim zdaniem te szczepienia powinny być bezpłatne jak w innych krajach UE :ico_sorki: po coś te składki płacimy :ico_zly:

[ Dodano: 06-12-2011, 10:55 ]
marcz89, u nas śnieg wczoraj wieczorem padał

jeju jak ja bym chciała już biały puch, przygotowania do świąt, choinkę, ozdoby :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki: już sie doczekać nie mogę :ico_sorki:

dziś chyba pójde z Mają na roraty, albo jutro :ico_sorki:

nina0226
Zrobiłem Magistra z forum!
Zrobiłem Magistra z forum!

06 gru 2011, 12:01

Cześć babki! W końcu doczytałam i odpiszę tylko tyle co pamiętam, bo spamiętać wszystko to nie lada wyzwanie. Więc tak co do rozstępów - nie mam ani jednego, taka uroda po mamusi, mama też nie ma żadnego.
Co do szczepionek to tak jak mówiłam - nie szczepię dodatkowo, bo to dla mnie zbędny wydatek pieniędzy a i tak nie ma gwarancji, że jakiś zmutowany wirus się nie przypląta.
Co do prezentów od męża po porodzie, to jeszcze w szpitalu przyniósł mi ogromny bukiet róż :ico_brawa_01:, a od mamy dostałam śliczny srebrny naszyjnik :ico_brawa_01:
reszty nie pamiętam, wybaczcie :ico_sorki:

My dziś pospaliśmy do 9 z jedną pobudką na szybkie jedzonko :ico_brawa_01:. Teraz Alanek dalej śpi, ja na chwilę usiadłam, ale zaraz obiad trzeba robić.
Dziś zostawiam mężczyzn samych i na rower znów idę :-).
Pogoda trochę niefajna, ale przynajmniej nie pada więc na spacer obowiązkowo z małym wyjdę. Miłego dnia wszystkim

[ Dodano: 06-12-2011, 11:02 ]
moim zdaniem te szczepienia powinny być bezpłatne jak w innych krajach UE :ico_sorki: po coś te składki płacimy :ico_zly:
święta racja!!!

Awatar użytkownika
inia1985
Trzy tysiące lat minęło...

06 gru 2011, 12:06

Witam mikołajkowo :mikolaj:

Życzę wszystkim, i tym małym i tym nieco większym, mikołajkowej słodyczy :-D

Stawiam też za skończony 3 miesiąc Piotrusia :ico_tort:

Wróć do „Noworodki i niemowlęta”