to chociaż wiemy że u nich wszystko w porządkudorotaczekolada ma pracę na 2 zmiany i jakoś czasu na kompa brak
[ Dodano: 10-12-2011, 10:38 ]
surtsey też ma się dobrze póki co
Witam!
Ja dziś wielkie porządki na tyle na ile mi Adrian pozwoli
to nie chodzi o to , ze się nie sprzata cały rok po to aby przed świetami mieć mega sporo roboty ale są rzeczy których nie robisz normalnie na codzień.... np. mycie okien , ja myje okna 2-3 razy w roku raz na swieta bozego narodzenia potem na wielkanoc i przez wakacje raz myję, przy okazji piorę i zmieniam firanki, ogolnie mieszkanie sprzatam tylko tak ogolnie typu odkurzanie mycie podłóg i scieranie kurzy, pranie prasowanie wiadomo... staram sie utrzymywac na bierzaco czystość w szafkach , szafach itp, ale tylko kilka razy do roku wywalam wszystko z szaf i szafek myje je dokładnie i układam wszystko ponownie z powrotem, to zajmuje troche czasu dlatego się nazywa "porządkami przedświątecznymi " moja mama mówi, ze po to sa świeta żeby pare razy do roku gruntownie posprzątać mieszkanie w każdym kącie !oj wy z tymi pożadkami a cały rok co robicie, że dopiero w grudniu sprzatacie/????
no mi się też z tego chce czasami śmiać taki szał sprzątania jak zawody hehe no ale tak to wygląda chyba u większości ludzi z tego co się orientuję przynajmniej w PLja sie smieje tylko, ze rok nic sie nie robi a w swieta tylko,
ja oddaje do prania do eco-pralni raz na kwartał ale mam tylko dwa dywany u dzieci w pokojach więc luz jeden dywan mnie kosztuje (czyszczenie) 25 zł a drugi jeszcze mniej chyba z 18 zł! więc n ie jest to jakiś mega wydatek a przynajmniej oszczedzam czas bo i tak tyle kasy wydałabym na płyny i proszki do prania dywanów,, a czyszczą w tej pralni pięknie wiec jestem na plusie!I pranie dywanu,raz w roku
dziewczynke urodziła tylko kurcze zapomniałam jak się nazywa ale ja mam skleroze więc trzeba mi wybaczyćasia - super,ze siotra urodzila - nawet sie nie pochwalilas co ma itp
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość