juz mamy 5 w ciagu 2 tygodni wyszly 3 sztukiBrawo dla Marcelinki za juz 4 zabki
dzieci sobie radza lepiej od rodzicow i szybko ucza sie jezyka, cos wiem o tym widzac jak moje dziewczynki mowia po niemiecku, a jestesmy tutaj dopiero 3 latama dylemat boi sie o dzieci jak sobie poradza i ogolnie o wszystko.
dokladnie, moje skoncza 6 w grudniu i do 1 klasy pojda majac juz prawie 7..zalezy jeszcze w jakim miesiacu urodzila sie corka bo dzieci ur.do sierpnia musza isc a po sierpniu moga na drugi rok.
hmmm... tego to ja nie wiem ale sa tez kursy jezykowe dla dzieci..A co w przypadku jak dziecko nie zna języka ?
wlasnie mialam to napisac, dzieci szybko przyswajaja nowy jezyk, tym bardziej, ze dzieciaki sa tam otoczone tylko jezykiem niemieckim, na poczatku troche na migi.. ale u nas trwalo to w sumie 3 mies... az male zaczely dobrze mowic... no i wiadomo niemieckie bajki, ksiazeczki itd...Moze przyjma Ci corke na rok do przedszkola to juz trzeba popytac bo kazde przedszkole jest inne i wtedy Maja sie nauczy niemieckiego