Awatar użytkownika
Martalka
Cyber rusałka
Cyber rusałka

30 gru 2011, 00:26

o, to ja z ziarnami znam też brokułową- jest NIEZIEMSKA!
zaraz wkleję przepis:

- Brokuł swiezy - 1 szt. lub mrozony.
- Kukurydza w puszce - 1op wieksze
- Pestki dyni - 1 op.
- Slonecznik łuskany - 1 op.
- Płatki migdałowe - 1/2 op.
- Kurczak wedzony - duza ćwiartka, lub 2 uda
- Majonez Winiary :) - 1 srednie op.

Brokul podgotowujemy AL DENTE. Kurczak kroimy, mieszamy wszystko z majonzem i reszta i jemy

dawno jej nie robiłam, chyba zrobię.
I tą z serem też... :-D

mama_zuzi1980
Cyber rusałka
Cyber rusałka

30 gru 2011, 00:47

o kurcze, zglodnialam :-D

Awatar użytkownika
Asieńka86
Ja wiem wszystko o forum
Ja wiem wszystko o forum

30 gru 2011, 10:53

mmm ale smaku mi narobiłyście :ico_haha_02:
martalka witaj :-D
my z samego rana kolędę mieliśmy :ico_noniewiem: był ksiądz, którego średnio lubię no ale cóż... mężuś w pracy, ale rodzice byli, bo mieszkamy z moimi rodzicami..
ja dziś z samego rana kawusię wypiłam, na wszelki wypadek, no i jest dobrze :-) ale za to mam lenia jak nic :ico_oczko:
miłego dnia mamuśki :-D

moni26
Cyber rusałka
Cyber rusałka

30 gru 2011, 11:17

a te nasionka podsmażasz? czy takie prosto z torebki dajesz?

Awatar użytkownika
Myszka_
Trzy tysiące lat minęło...

30 gru 2011, 11:23

Bry Kobity,
ja jem :-D
humor trochę lepszy aczkolwiek, nie super
rozmawiałam z kierownikiem - jakie on ma braki w wiedzy to po prostu porażka :ico_szoking:
no ale nic, czekamy na ruch Pani Dyrektor...

ja mam poniedziałek wolny, bo jade po L4, ale jeszcze potem 2 tyg pochodzę, zamknę miesiąc i rok i zostawię czyste konto :ico_oczko:

co do wózka ja mam mutsy, byłam zadowolona bardzo i nie zamierzam zmieniać
Damian też szybko zaczął chodzić na nogach, zaraz po zimie, jeszcze 2 lat nie miał schowaliśmy wózek i już tak zostało, żadnych spacerówek nie kupowałam ani nic, radziliśy sobie na nogach albo rowerku - miał taki 3 kołowy co można go było prowadzić rączką i wystarczyło :ico_oczko:
Teraz pewnie razem ze mną będzie wózek woził, bo duży chłop już z niego (wiekowo i wzrostowo) :-D

Ja znam przepisy na sałatki, ale to musiałabym w domu pisać, chyba że znajde chwilę to Wam tu z pracy zacznę coś zapodawać :ico_oczko:

Awatar użytkownika
kingoza
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

30 gru 2011, 11:29

dzien dobry kochane ... :-D
mniam ... zjadlabym sobie ta salatke z brokulami :ico_sorki:

Awatar użytkownika
Martalka
Cyber rusałka
Cyber rusałka

30 gru 2011, 11:46

a te nasionka podsmażasz? czy takie prosto z torebki dajesz?
prosto z torebki :D
Jak ktoś lubi mozna sobie podprażyć, czemu nie :D

[ Dodano: 30-12-2011, 10:47 ]
za pół godziny mam wizytę polożnej :)
Dobrze że w domu, bo z tymi moimi szogunami nie wiem czy gdziekolwiek bym doszła...

Awatar użytkownika
iw_rybka
Wodzu
Wodzu

30 gru 2011, 12:40

dzwoneczek - te porodowe,to sie czuje,ja Andrzejka mialam po terminie wywolywanego,jakies baloniki na szyjce,oxy,przebicie pecherza itp

A z Zuzka zaczelo sie w nocy cos dziac,rano poszlam do lekarza,a ten mi mowi,ze rodze ale do szpitala za wczesnie i tak do 17 siedzialam w domu,z dziewczynami pisalam na forum i te skurcze robily mi sie coraz bardziej dokuczliwe,nie bolalo mnie,zeby sie zwijac z bolu czy cos,tylko czulam,ze to to i postanowilismy jechac do szpitala ale najpierw chcialam sie wyprysznicowac i jak wychodzilam z wanny odeszly mi wody :-D No i wowczas juz nabralam pewnosci,ze w ten dzien urodze i o 21.25 Zuzka juz byla ze mna :ico_brawa_01:
to można spróbować je 'rozgonić"-
- wlasni,mi lekarz powiedzial,ze mam isc do domu,wziasc ciepla kapiel i no-spe,ja mowie - jak no-spe? Przeciez chce urodzic,a nie powstrzymywac skurcze? :ico_szoking: A on mowi,ze jak to sa skurcze porodowe,to no-spa pomoze,bo te falszywe nos-pa stlumi i tak bylo :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki: Skurcze byly coraz bardziej regularne :ico_brawa_01:
rybko, chyba że pisząc o dostawce masz na myśli takie boczne siedzonko???
- nie,mam na mysli wlasnie taka podstawke na kolkach,zeby starszak mogl stac za gondola :ico_sorki:
A nie bedziesz juz do porodu w Koszalinie?
Sałatka ze słonecznikiem
- brzmi smakowicie i latwo i szybko :ico_brawa_01:
ale za to mam lenia jak nic
- ja tez :ico_wstydzioch:
potem 2 tyg pochodzę, zamknę miesiąc i rok i zostawię czyste konto :ico_oczko:
- podziwiam,powinni to docenic :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki:

A ja wstalam dzis z potwornym bolem spojenia :ico_olaboga:

dzwoneczek82
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

30 gru 2011, 12:55

cześc wam kochane!

ja już od lekarza wróciłam...jak zwykle cisnionko podskoczyło mi do gory...wiec musiałąm posiedzieć i sie uspokoic aby w miare prawidłowe wyszło... :ico_noniewiem:

zrobił mi lekarz usg...dzidzia wazy już 1800 gram...i wyszło ze z wymiarów to jakby 32 tydzien już idzie...wiec powiedział ze w połowie lutego mogę spokojnie już rodzic :ico_oczko:
na dokładniejsze usg ide 9 stycznia, na innyjm sprzęcie i z innym lekarzem...już nie moge sie doczekac

a moj Dawid to znow chyba chory...od wczoraj ropieje mu oczko i skrży sie na bol ucha...czy to jakaś klątwa czy co? :ico_olaboga: i znow pewnie tydzień przedszkola bedzie3my miec z głwy...po poludniu do lekarza z nim ide...

dzięki dziewczxyny za wyjasnienie mi jak rozpoznać ze to już...ale ja nadal sie boję ze przegapię...jezeli piszecie ze te skurcze nie sa na poczatku az tak dokuczliwe :ico_puknij:

[ Dodano: 30-12-2011, 11:56 ]
myszka to wreszcie odpoczniesz sobie przed porodem :-D :ico_haha_01:

Mad.
Cyber rusałka
Cyber rusałka

30 gru 2011, 13:01

dzwoneczek82, czyli jest szansa, że będziesz jednak zimóweczką hehe :ico_brawa_01:

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”