justyna30
Forumowy szkolniak!
Forumowy szkolniak!

09 sty 2012, 11:10

Witajcie!!

Dziekuje kochane za zyczenia :-D

Asiab gratki za 29 tydzien :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

Sajurka witamy :ico_ciezarowka:

Ja dzis w domu, bo brzuch mnie boli juz od dwoch dni i krocze :ico_placzek:. Mala lezy bardzo nisko :ico_noniewiem: . Czy ktoras z Was tez tak miala??
Od 11 moge dzwonic do mojej poloznej takze czekam teraz,, bo boje sie troche pracowac :ico_noniewiem:
Teraz z Veronika zjadlysmy sniadanie bo zostala zemna w domu. Ach ciagle cos :ico_zly:

Awatar użytkownika
iw_rybka
Wodzu
Wodzu

09 sty 2012, 11:13

za 29 tydzień :)))))))))
- :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

to ja stawiam za 24 :ico_tort:
twierdzi że raczej mnie cholestaza nie ominie
- o rany,oby jednak ominela :ico_sorki:

Co do mebli,to polecam Abre albo BRW - maja takie scianki w dobrej cenie,mysmy dzieciom kupili takie jasne mebelki,zamiast uchwytow sa rybki,rozgwiazdy i inne morskie stworzenia,wiec pasuje i dla chlopca i dziewczynki :ico_oczko:

Obrazek

Awatar użytkownika
biniu_s
Zaczynamy gimnazjum!
Zaczynamy gimnazjum!

09 sty 2012, 11:21

raczej mnie cholestaza nie ominie bo jednak rosną wyniki
Przygotowane możesz mieć, ale musisz wierzyć, że będzie dobrze.

:ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: za kolejny tydzień

Sajurka, witamy Cię wśród :ico_ciezarowka: i kolejna dziewczynka na wątku się urodzi :-D
Moja ciaza jest ciaza ryzyka ale staram sie wierzyc ze bedzie dobrze
Pewnie, że będzie - musi!

justyna30, kiepsko zaczynasz tydzień, ale odpoczynek powinien przynieś pozytywne efekty!

Stawiam truskawkowe pyszności Obrazek za skończony 30 tydzień!
Jeszcze tylko 10 tygodni :-D :-D :-D
Ostatnio zmieniony 09 sty 2012, 11:23 przez biniu_s, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Sajurka
Częstowpadacz na plotki
Częstowpadacz na plotki

09 sty 2012, 11:21

justyna30, ja mam i bóle brzucha i krocza.
Do tego rwa kulszowa :ico_haha_01: i wiezadła bola jak cholera. ;)

iw_rybka, ładne mebelki, pakowne.
biniu gratuluje 30 tygodnia. Kusisz tym tortem a w domu pustki jesli chodzi o słodkie :ico_haha_02:
Co do płci- u mnie narazie to tylko 80 % pewnosci ze dziewczynka:) Wazne aby było zdrowe.

Mam pytanko. Czy macie taki ucisk w dole brzucha? musze sie mu zapytac o to dzis...
Niby 5 miesiac a przez te bole, rwe czuje sie na 9 miesiac
Ostatnio zmieniony 09 sty 2012, 11:25 przez Sajurka, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
iw_rybka
Wodzu
Wodzu

09 sty 2012, 11:22

Sajurka, witaj i zapraszamy :ico_brawa_01:
Mala lezy bardzo nisko
- ale to chyba nic nie szkodzi,ja malego tez niziutko czuje :ico_sorki:

wzielam rano magnzez i pomyslalam,ze skoro juz biore ten magnez,to wezme witamine dla kobiet w ciazy i kurna juz zaluje :ico_placzek: Minelo dobre 30 minut i zwymiotowalam sniadaniem,tabletka i herbata :ico_zly:

[ Dodano: 09-01-2012, 10:23 ]
Jeszcze tylko 10 tygodni :-D :-D :-D
- szok :ico_szoking:
Czy macie taki ucisk w dole brzucha?
- hmm,chyba nie :ico_olaboga:

Awatar użytkownika
asiab
Cyber rusałka
Cyber rusałka

09 sty 2012, 11:24

iw_rybka, a powiedz mi czy mieścisz wszystkie ubrania dzieci w tych meblach ? właśnie myślałam o meblościance bo można jeszcze na górze coś poukładac chyba że znajdę głęgokie komody min 45 cm i jakieś wysokie .

Sajurka, witaj wśród nas opiedz co tam sie dziej u ciebie z ciążą zawsze to rażniej :-)
Mala lezy bardzo nisko . Czy ktoras z Was tez tak miala??
moja mała dopiero od może 2 tyg poszła wyżej a tak to ciągle mi w szyjce grzebała :ico_wstydzioch:

Awatar użytkownika
Sajurka
Częstowpadacz na plotki
Częstowpadacz na plotki

09 sty 2012, 11:27

asiab, od 16 roku zycia mam epi ;) Niby ataków brak, funkcjonuje normalnie no ale leki biore ;)
ryzyko jest. Mam za soba 2 genetyczne - wszystko dobrze.
Ale szczerze to nie raz schizuje jak czuje jakis nie typowy ból albo ruchy sa malo wyczuwalne.

Awatar użytkownika
asiab
Cyber rusałka
Cyber rusałka

09 sty 2012, 11:28

Sajurka, to twoja pierwsza ciąża ? ja w pierwszej też miałam ciągle bóle brzuszka a to wiązadła i ciągle ból jak na miesiaczkę mój lekarz twierdził że wszystko sie rozciąga i dlatego tak boli . A ucisk też miałam wtedy czułąm jakbym w brzuchu kamienie miała takie ciężkie.

[ Dodano: 09-01-2012, 10:30 ]
Sajurka, wszystko bedzie dobrze moja ciąża z synkiem była bardzo zagrożona lekarze dawali mi 50 % szans a dziś mój synek ma prawie 4 lata

dzwoneczek82
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

09 sty 2012, 11:31

czesc laseczki :-D

myszka niech Damianek szybko wraca do zdrówka :ico_sorki:

asiab
a jak Franuś sie czuje???

asieńka i kingoza czekamy na wieści z wizyt u lekarza :-D

Sajurka, witamy :ico_brawa_01:
muszę coś głębszego poszukać ale nie chce typowo dziecięcych bo Franki juz caraz większy a niestety dzieci razem pokuj bedą jakiś czas musiały mieć.
ja już mam to z głowy :-P

a wczoraj mieliśmy gości...pierwszy raz w naszym miasteczku była organizowana WOŚP...wiec i tam nas nie mogło zabraknąć...postaliśmy ponad trzy godziny...az nogi wchdziły mi w d... :diabel2: a taka zmachana przyszłam ze szok...

Dawid dzis pierwszy dzień poszedł do przedszkola po tak dłuuuuugiej przerwie...na szczęscie był jego najlepszy kolega też Dawidek :-D , wiec obyło sie bez smutasków :ico_brawa_01: :ico_sorki:

a ja zamiast sie cieszyć czuję jakąś pustkę...
Hej poniedziałkowo :ico_tort: za 29 tydzień :)))))))))
o ja stawiam za 24
:ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

[ Dodano: 09-01-2012, 10:36 ]
binius to już zaczynasz 31 tydzień... :ico_szoking: :ico_brawa_01:

justyna
...mnie czesto boli krocze...mąż sie smieje ze chodze jak kaczuszka :ico_noniewiem: :ico_haha_01:

moj już ułożony jest głowkowo...to najczęsciej czuję jak nóżkami po żebrach mnie łaskocze :ico_oczko: choć czasem te wypinanie przez niego czesci ciała jest troszkę bolesne... :ico_haha_02:
Ostatnio zmieniony 09 sty 2012, 11:37 przez dzwoneczek82, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
asiab
Cyber rusałka
Cyber rusałka

09 sty 2012, 11:37

asiab a jak Franuś sie czuje???
puściłam go z kaszlem do przedszkola :ico_wstydzioch: tak bardzo chciał do dzieci :-) .

A tak wogóle to dziewczyny nie radzę sobie teraz z moim Frankiem a co dopiero bedzie po urodzeniu małej nie wiem czy on już czuje że to niedługo czy co wczoraj to mnie tak z równowagi wyprowadził że aż mi sie płakać chciało wogól sie mnie nien słucha mówie do niego a on tak jakby sie wyłączal i ma mnie głegboko w d... :ico_placzek: :ico_placzek: nie wiem czy bunt jakiś przechodzi czy co ? :ico_olaboga: tak sie wczoraj na niego zdenerwowałam na WOSP że jak wracaliśmy to mnie brzuszek bardzo bolał.

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”