dziewczyny a myslałyście o jakiejś antykoncepcji już po połogu??
bo my teraz przed ciążą korzystaliśmy z prezerwatyw ale wiadomo jak to z nimi jest "jak lizanie lizaka przez papierek"
teraz myślałam może o zastrzyku ale jak czytam o nim w necie to tyle negatywnych opinii
się wtrącę
ja jak urodziłam pierwszego syna na pierwszej wizycie lekarz polecał tabletki dla kobiet karmiących cerazette się nazywały - brałam je długo, bo długo karmiłam i dobrze sie po nich czułam, ale wiadomo nie każdy lubi tabletki choćby dlatego, że trzeba o nich pamiętać
co do zastrzyków, lekarz mi mówił, że dużo zależy od kobiety, ale fakt wiele jest przypadków że kobiety mają złe samopoczucia nawet stany depresyjne spowodowane jednorazowo bardzo wysoką dawką hormonów, choć ja osobiście znam 2 dziewczyny które miały po porodzie zastrzyki, jednak tylko raz i stwierdziła, że to nie dla niej bo nie ma okresu co dla niej jest nienaturalne
znów druga przez okres ok. 2,5 roku przyjmowała zastrzyki i bardzo sobie chwaliła
najlepiej na pierwszej wizycie porozmawiaj z lekarzem, zobaczysz jakie opcje Ci zaproponuje a Ty tak na prawdę nie przekonasz się czy to dla Ciebie dopóki nie spróbujesz, no wiadomo ile ludzi tyle opinii