Mad.
Cyber rusałka
Cyber rusałka

08 lut 2012, 20:55

Jogurty i serki homogenizowane wcinam. Nie można nic z pestkowców, czyli np. brzoskwiniowego nie jadam. Naturalne mi zasmakowały w szpitalu jak byłam na diecie płynnej :-D
Staram się dużo nabiału nie jeść, bo zaraz wysypka mi wyskakuje. Dobre czasy z ciąży kiedy nic mi nie było minęły.

Co do krwawienia, wczoraj wyleciał mi taki duży skrzep i się przestraszyłam. Ale widzę, że to normalne. Ciekawe ile jeszcze krwawienie będzie trwać, bo to uciążliwe.

eSKa wyrabiałaś już kartę czipową z NFZ'u dla Kubulka ?

[ Dodano: 08-02-2012, 19:56 ]
Ika202, to Izulka ma piękną wagę :ico_brawa_01: super wieści niesiesz ! Czekamy na malutką !

Awatar użytkownika
Aga26
4000 - letni staruszek

08 lut 2012, 21:31

Ika202, cudowne wieści :ico_brawa_01:

Ja do tej pory raczej ograniczałam nabiał ze wzgledu na to że balam się że młody moze mieć skaze bialkowa tak jak Emilia. Ale ostatnio zjadlam zupę na cielecinie i nic się nie działo. Dzisiaj zjadlam ser żółty i zobaczę czy będzie spokoj. Jak będzie ok to powoli będę włączać nabiał do diety :-)

Ciekawe jak szyszeczka :ico_noniewiem:

Borys śpi, Emilia wykapana gra jeszcze u siebie w pokoju a ja zaraz idę polezec w wannie :-D

eSKa
4000 - letni staruszek

08 lut 2012, 22:15

a ja zaraz idę polezec w wannie
to się nazywa dobra organizacja :ico_oczko: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: Ja dziś mam mega luzy biedny Kubuś po tym szczepieniu naprawdę taki ospały :ico_spanko: :ico_spanko: że tylko budzi się na jedzenie :ico_noniewiem: Mam tylko nadzieje ze to całodzienne spanie nie odbije się na spaniu nocnym :ico_nienie:
eSKa wyrabiałaś już kartę czipową z NFZ'u dla Kubulka ?
jutro mam zamiar męża wysłać :ico_oczko: bo ma urlop i od pon siedzi z nami w domu a ja mam wrażenie że teraz mam 3 zamiast 2 dzieci :ico_olaboga:
pare dni było spokoju, a potem znów troche.
dzięki to mnie pocieszyłaś a do ginka jakoś nie umie się zmobilizować i zapisać :ico_wstydzioch: :ico_wstydzioch:
Ciekawe ile jeszcze krwawienie będzie trwać
na to chyba nie ma reguły :ico_noniewiem: popatrz na mnie kurde pierwsza rodziłam a jeszcze mi tam coś cieknie :ico_placzek: ileż mozna :ico_zly:

Ika super że wizytka u gina tak cię podbudowała, nie ma nic lepszego niż takie wiadomości :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

Mad.
Cyber rusałka
Cyber rusałka

08 lut 2012, 23:11

eSKa, a orientujesz się jakie dokumenty są potrzebne do załatwiania tej karty NFZ'u ?

eSKa
4000 - letni staruszek

08 lut 2012, 23:15

, a orientujesz się jakie dokumenty są potrzebne do załatwiania tej karty NFZ'u ?
:-D :-D :-D własnie czytam na ten temat bo myślałam ze to takie hop siup będzie a tu d.pa :ico_zly: jednak mąż tego jutro nie załatwi :ico_zly:

Dokumenty niezbędne do uzyskania karty:
1.dokument tożsamości,
2.w przypadku składnia wniosku w imieniu osoby drugiej - stosowne upoważnienie,
3.w razie konieczności: dokument (lub dokumenty) potwierdzający ubezpieczenie zdrowotne zgodny z art. 240 ustawy z dnia 27.08.2004 r. o świadczeniach opieki zdrowotnej finansowanych ze środków publicznych.

Przykładowe dokumenty potwierdzające ubezpieczenie zdrowotne:
*Dla osób pracujących:
- poświadczone pieczęcią i podpisem pracodawcy z aktualną datą kopie formularzy ZUS (jeden z trzech wymienionych): ZUS ZUA lub ZUS RMUA lub ZUS ZZA,
-zaświadczenie o zgłoszeniu do ubezpieczenia zdrowotnego, wystawione przez pracodawcę, potwierdzone pieczęcią i podpisem pracodawcy z aktualną datą,
-aktualnie potwierdzona przez płatnika legitymacja ubezpieczeniowa - ważność 30 dni od daty potwierdzenia (przez 30 dni po ustaniu zatrudnienia - zwolnieniu - przysługuje prawo do bezpłatnych świadczeń),

Mad.
Cyber rusałka
Cyber rusałka

08 lut 2012, 23:18

eSKa, dzięki za info ;)
Całe szczęście, że mam rzut beretem na ul. Jankego do NFZ'u ;-)

A wniosek o becikowe składałaś już?

Mnie jeszcze czeka wizyta w ZUS'ie. Jakieś papierzyska powypełniać muszę ale jakie to nie wiem :ico_noniewiem:

eSKa
4000 - letni staruszek

08 lut 2012, 23:18

w tym 3 punkcie jest napisane "w razie konieczności" to w koncu nie wiem kiedy tak konieczność jest :ico_noniewiem: czy da się załatwić bez czy nie :ico_noniewiem:

[ Dodano: 08-02-2012, 22:21 ]
A wniosek o becikowe składałaś już?
też dziś kserowałam dowody osobiste i w najbliższym czasie mam zamiar to zawieść, może nawet jutro mi się uda :ico_oczko: bo wniosek wypisaney a zaświadczenie od lekarza już tez mam :-)

Awatar użytkownika
Beatka78
Mam Doktorat z forum!!!
Mam Doktorat z forum!!!

08 lut 2012, 23:21

eska fajnie ci, ze przeszlas na cyca i pozegnalas butle, ja wlasnie nie wiem czy nie bede dokarmiac bo polozna dzis stwierdzila ze mala za malo przybiera a duza dziewczynka jest i musi duzo jesc

jutro pewnie przywitamy Laure szyszeczki

ika
sliczna waga Izuni, pewnie wieksza niz 3300g nie wpowinna byc
i super ze znow sie uspokoilas co do jej zdrowka :ico_brawa_01:

bylam tez dzis na badaniu sluchu i troszke sie na poczatku wystraszylam
bo pierwsze badanie wyszlo nieczyste, jakies szmery i ze nie slyszy :ico_olaboga:
pani wziela inna aparature gdzie bylo pelno kabelkow i diody poprzyczepiane do czola i pleckow i sluchawki na uszy i dopiero wtedy wyszlo ze slyszy a mi kamien spadl z serca i plakac mi sie chcialo ze szczescia :ico_sorki:
powiedziala ze tamto badanie zle wyszlo bo mala ma jeszcze cos w drogach oddechowych albo katar w nosku przez ktory charczy lub plyn owodniowy jeszcze z brzuszka i to daje zaklucenia, jestem juz naparwde spokojna

Mad.
Cyber rusałka
Cyber rusałka

08 lut 2012, 23:22

Mnie się wydaje, że ta karta z NFZ'u rodzica powinna wystarczyć jako dowód że się jest ubezpieczonym :ico_noniewiem:

Ja nie wiem jak z moim ubezpieczeniem zdrowotnym. Zasiłek macierzyński będzie mi ZUS wypłacał. A zdrowotne moje też to obejmuje ? orientuje się ktoś czy będę bez ubezpieczenia, czy jak się to prezentuje ?

eSKa
4000 - letni staruszek

08 lut 2012, 23:24

Jakieś papierzyska powypełniać muszę ale jakie to nie wiem
ja nic nie wypełniałam ale musze im pismo wysłać bo wczoraj pierwszą kaskę mi .... listonosz przyniósł i jeszcze perfidnie czekał aż mu coś za to dam :ico_puknij: więc musze im konto wysłać zeby przelew robili.

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”