szszeczka trzymaj się, my trzymamy kciuki zeby malutka szybko znalazła się po drugiej str brzuszkka
a u nas wszystko wrociło do normy po szczepieniu i kubus znowu najlepiej na rękach by spał
To od razu trzeba składać wniosek jeśli ZUS staje się płatnikiem ? Bo normalnie to na końcu podstawowego macierzyńskiego się to składa.Pamiętaj, żeby złożyć od razu wniosek o te dodatkowe tygodnie macierzyńskiego bo też Ci przysługuje.
Faktycznie Miesiąc na przódod tego roku dodatkowe tygodnie to 4 tygodnie. Czyli 20+4
no to mamy identyczną sytuację moja umowa była do sierpnia i też mi przedłużono do stycznia z racji ciąży. z tym, że w szkole (gdzie pracowałam) wprowadzono mnie w błąd i zapewniono, że nie przysługuje mi macierzyński. nie dawało mi to spokoju, dowiedziałam się w zusie, i oczywiście, że mi przysługuje! wyobrażacie sobie? jak bym nie drążyła tematu to by kasa przepadła...Umowę miałam do końca listopada 2011 roku. Została mi przedłużona do dnia porodu z racji, że w ciąży byłam. No i tak to wszystko wygląda...a to czemu tak??
Oj to ja od razu wiedziałam, że mi przysługuje. Boję się tylko, że będą zwlekać z wypłaceniem kasy...wprowadzono mnie w błąd i zapewniono, że nie przysługuje mi macierzyński
Możesz teraz, możesz później, jednak nie później niż na 7 dni kalendarzowych przed zakończeniem zasiłku/urlopu macierzyńskiego. A skoro tam już będziesz to od razu załatwisz.To od razu trzeba składać wniosek jeśli ZUS staje się płatnikiem ? Bo normalnie to na końcu podstawowego macierzyńskiego się to składa.
w niedzielkę wróciliśmy...Patryś jest cudny, jak narazie śpi i je, czasem rozglada sie swoimi slicznymi oczkami:). Jest bardzo cierpliwy i spokojny .Jak chce jesc to otwiera swoj dziubek w poszukiwania cyca:). Rozkoszniakdzwoneczek82, hej. Jak sie miewacie? Malutki już w domku? (przepraszam, ale nie czytałam na Wiośnie)
Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość