elibell
4000 - letni staruszek

11 lut 2012, 12:00

Doberek Dziewcznyny:)

U mnie w miarę nocka, choć pobudki mam wciaż po 3 a nawet 4, rzadkość by tylko 2 były, ale mała nie wyłazi bo nie może (pod kluczem jest niestety) to nie łazi i w miarę sie wysypiam.

Oj Malinka serio ma pod górkę i wielki podziw dla niej, bo młoda dziewczyna i tak sobie świetnie daje radę.

marcz89, miałam to z Elizą, z dnia na dzień kapiel była dla niej jakąś karą, płacz i lament jakby ją ze skóry obdzierano, jak tylko wanne widziała i przeszło jej to ale tak po miesiacu dopiero.

inia super, że decydujesz sie na pieluszki ekologiczne, moja siostra ma od urodzenia synka i zadowolona mocno, ja nie chciałam, nie wiem czemu nie jestem przekonana, albo inaczej za leniwa jestem by prać jeszcze dodatkowo, u mnie pranie i tak każdego dnia czasem po 2 pralki, jakby tu mieszkało więcej osób niż mieszka. Choć w sumie hmmm przecież te wkłady można i z normalnym praniem chyba puszczać, bo normalne, ze się zapiera najpierw, no ale nie przekonałam sie do tych pieluszek i co do jajeczek przegrzanych to też wydaje mi sie, że jak sie regularnie pampka zmienia to nie będzie tak źle i oczywiście trzeba kupować takie co w miare przepuszczają powietrze.
Ja kiedyś na spróbowanie jakiej byle co wziełam a tam cerata, po jednym córa miała odparzony tyłek.
A ja zapomniałam postawić torcika za 4 miesiące mojej córci.
:ico_tort: :ico_tort: :ico_tort: dla Lilci

ooo to i ja dorzucam :ico_tort: :ico_tort: :ico_tort: za 5 miesiac mojego szkraba

A Dorianek mój jakiś długaśny chyba jest, dziś chcę nałożyć polarowy pajacyk w rozmiarze 3-6 a on sie nie chce zapiąć bo mały długi. Musze iść go zwazyć i może by mi zmierzyli przy okazji, ale to w następnym tygodniu bo teraz u nas ferie cały tydzień będą i pewno klinika zamknięta na ten czas.

izus :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: za pracę i oby umowa była dobra i zarobki też. A jak P. sie czuje???a to czemu musieliście sprowadzać antybiotyk??? I jak dugo jeszcze musi być na antybiotyku??? Przepraszam, że tak dopytuję :ico_wstydzioch:
A teraz jak do Was pisałam Moje Dziecko pierwszy raz z pleców na brzuszek się przewróciło Ale to cieszy takie piersze razy
to teraz codziennie będzie próbować fikołki boczne robić:):):)

mnie też pierwsze razy cieszą, i kolejne też.

Dorian na etapie raczkowania do tyłu, potrafi przemieścić sie po całym pokoju tylko że do tyłu (eliza tak robiła jak miała 6 miesiecy) zabawki już ładnie chwyta, pod matą lubi polezeć wiecej, i pupke jak fajnie juz podnosi i odpycha się do przocu aleręce jeszcze nie chcą współgrać i kończy się upadkiem na buzię i płaczem, bo znów nie wyszło hihihi

mam nadzieję, że nadrobiłam w miarę i odniosłam się do większości:)

Miłego dzionka, ja jakiś ppacer będę musiała zaliczyc i moze zakupy

aaaaa a powiedzcie, gotujecie już swoim maluchom??? Jakie warzywka mozna już??? Bo niby słoiczki mają już wiele tego a w rozpiskach jakie znajduję to tylko marchew dynia i ziemniak, a myślałam by jakąś brokułkę już kupić i na tym zupkę zrobić

marcz89
Dorastam! Mam 1 ząbek!
Dorastam! Mam 1 ząbek!

11 lut 2012, 12:38

Ja jak patrzę na te rozpiski to co inna to inaczej napisane... mam ich chyba ze 4 i na każdej jest co innego.. inia tu też raz podawała i też inaczej jedyna co się w każdej zgadza to jabłko marchew i ziemniak :-D
szkieletorek napisał/a:
A ja zapomniałam postawić torcika za 4 miesiące mojej córci.

:ico_tort: :ico_tort: :ico_tort: dla Lilci

ooo to i ja dorzucam :ico_tort: :ico_tort: :ico_tort: za 5 miesiac mojego szkraba
całuski i :ico_brawa_01: dla Waszych Maluchów :ico_brawa_01:

Awatar użytkownika
Kocura Bura
Cyber rusałka
Cyber rusałka

11 lut 2012, 12:53

Cześć!

:ico_tort: sto lat za kolejne miesiące- ale leci, co???

I dzieciaczki już fikają na wszystkie stronki, hehe...
A Maciek to mnie dobija czasem, ciągle przewraca sie na brzuch, bawi się, bawi i stęka, bo kurde, nie potrafi na plecki!
A przewracał się i co teraz? Może wtedy to przypadkiem było :ico_noniewiem:
No i nawet nie poleży na kocyku za długo i trzeba lecieć i na brzuch przewrócić.
A dziś mały gigant obudził się o 5.30 i za nic nie zasnął :ico_szoking: :ico_zly:
A fajnie spał, bo od 20 do 3, zjadł na śpiocha prawie, a potem ta 5.30 i po spaniu.

Wczoraj przeglądałam kartony w poszukiwaniu ciuszków dla Maćka, bo rośnie i rośnie.
I kurde takie fajne kurteczki mam na 6-9 miesięcy na wiosnę i nonono, teraz by były dobre. Szkoda mi ich. Ale jak kupowałam na szmatkach to myślałam,że akurat będę, przecież to 6-9.

My czekamy na teściów. Teściowa zostaje jutro z Maćkiem, bo my idziemy na chrzicny do siostry. W pon. M. odwozi mamę i Zuzię na ferie do niej. Może weźmie też Maćka :ico_oczko: :-D

elibell
4000 - letni staruszek

11 lut 2012, 13:08

Kocura Bura, to sobie odpoczniesz troszkę od dzieci. Ja to swoje chyba sprzedam, albo wystawie na wypożyczenie bo juz nie wyrabiam czasem, zwłaszcza z Elizą ma taki okres teraz straszny, że nic do niej nie dociera, proszenie, grożenie, kary, nic kompletnie nic.

Idę niedługo na spacer dzieci wywietrzyć i na zakupy małe, bo wózkiem co ja wezme, nie za wiele

szkieletorek
Trzy tysiące lat minęło...

11 lut 2012, 14:26

Choć w sumie hmmm przecież te wkłady można i z normalnym praniem chyba puszczać, bo normalne, ze się zapiera najpierw
Tak.Ja piorę je z ciuszkami małej.Nie załączam prawie nigdy samych pieluch.
:ico_tort: :ico_tort: :ico_tort: za 5 miesiac mojego szkraba
:ico_brawa_01: :ico_brawa_01:
Dorian na etapie raczkowania do tyłu
Łoo no to zdolniacha z niego
Ja jak patrzę na te rozpiski to co inna to inaczej napisane..
Dokładnie.Ja też czytam to co piszą dziewczyny i w necie różne i na każdym inaczej jest.
ale leci, co???
No leci strasznie . Ja bym chciała by zwolnił u nas czas.Chciałabym się małą nacieszyć .
nie potrafi na plecki!
A przewracał się i co teraz?
Moja od dawna umie z brzuszka na plecki ale są dni jak by tego nie potrafiła i nie przewraca się.
A powiedzcie mi często kładziecie dzieci na brzuszkach ? Na jak długo?
I kurde takie fajne kurteczki mam na 6-9 miesięcy na wiosnę i nonono, teraz by były dobre.

To ci rośnie chłopak. Moja niby rośnie i to tez nie mało ale nadal nosi masę ubranek w rozmiarze 0-3 m.Tylko że ona szczuplaczek jest.

Domek wysprzątany.Pranie zrobione. Mąż w mieście na zakupach. Mała ma drzemkę a ja chwile na komp.Jak wstanie to zjem coś i pójdziemy do znajomej obok .

Awatar użytkownika
izuś_85
Cyber rusałka
Cyber rusałka

11 lut 2012, 15:40

hej dziewczęta :ico_kawa: :ico_kawa: :ico_kawa:
roczek:
karmienie piersią przynajmniej 3 razy
kasza na mleku mamy lub z owocami
obiadek dwudaniowy
przetarte owoce
sok do 100ml
woda do picia
oraz twarozek, jogurty, kefiry, jajko, wedliny chleb z masłem
przekaski j.w.
heh... a ja kiedyś napisałam coś podobnego ze posiłek mleczny 3 razy na dobe i te dodatkowe posiłki to mi dziewczyny uwage zwracały ze ma być 5-6 posiłków :ico_haha_01: ale widze ze dobrze napisałam, a już myślałamz ę mi sie coś pomieszało :ico_haha_01: :ico_haha_01: :ico_haha_01:
ja też tak robiłam Majusi obiadek z dwóch dań, deserki, owocki, chrupki, jogurciki, kanapki a kaszka rano i wieczorem :ico_oczko: bo trzeci melczny posiłek to kakao albo jogurt :-D
izus :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: za pracę i oby umowa była dobra i zarobki też. A jak P. sie czuje???a to czemu musieliście sprowadzać antybiotyk??? I jak dugo jeszcze musi być na antybiotyku??? Przepraszam, że tak dopytuję :ico_wstydzioch:
a Przemek dobrze sie czuje, coraz lepiej wyglada, tyje na reszcie na domowym jedzonku, pytał lekarzy i moze na dwór wychodzić, własnie pognał do bankomatu i do rossmana po mleko :ico_oczko:
na antybiotyke jeszcze bedzie tydzień, bo Maja chora i młody też gorączke dostał :ico_olaboga:
wiec Przemek zapobiegawczo ma przedłuzony antybiotyk :ico_sorki: zeby sie nie zarazić
a sprowadzać go musielismy bo ten lek to Syntarpen, bardzo rzadko przepisywany antybiotyk, głównie podawany dozylnie, ale tabletki też są tylko cieżko je zdobyć, na 12 aptek żadna nie miała ani jednego opakowania wieć były zamawiane z hurtowni :ico_oczko:
nie przepisują mu innych antybiotyków bardziej dostępnych bo takie już dostawał i musi teraz odczekać kawałek czasu zeby znów móc je stosowac w nagłych przypadkach :ico_noniewiem:
gdyby na szybko potrzebował to mu przepiszą cos co jest abrdziej dostępne i nie bedzie musiał czekać na sprowadzenie :ico_oczko:

[ Dodano: 11-02-2012, 14:43 ]
dla naszych dzieciaczków za kolejne miesiace i tygodnie

Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

Awatar użytkownika
jula81
Maniak forumowy
Maniak forumowy

11 lut 2012, 15:44

Wszystkiego Naj dla Niego :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: .

Awatar użytkownika
izuś_85
Cyber rusałka
Cyber rusałka

11 lut 2012, 15:46

Kocura Bura, no rośnie Ci kawał chłopa :ico_brawa_01:
ja też ostatnio wyjełam za małe body i takie oczy :ico_szoking: zostało mi z 5 szt :ico_olaboga: musze coś doszperac :ico_olaboga: bo na Majke miałam w tym wieku same rózowe :ico_noniewiem: ale spoko, oko :ico_haha_01:
jak bede szła do pracy to musze przejsc przez Silesie obok tesco :ico_haha_01: tam mu kupie coś z cheerooke :-D

[ Dodano: 11-02-2012, 14:51 ]
aaaaa a powiedzcie, gotujecie już swoim maluchom??? Jakie warzywka mozna już??? Bo niby słoiczki mają już wiele tego a w rozpiskach jakie znajduję to tylko marchew dynia i ziemniak, a myślałam by jakąś brokułkę już kupić i na tym zupkę zrobić
ja Majci na etapie 5 miesiaca dawałam rózne warzywka do zupki
podstawowe to marchew ziemniak i piertuszka korzeń
i w pierwszej kolejnosci buraczek, groszek zielony, brokuły i szpinak :ico_oczko:
potem seler por fasolka szparagowa itp

Awatar użytkownika
martasz
JEEEST! Przekroczyłem 1000 postów!
JEEEST! Przekroczyłem 1000 postów!

11 lut 2012, 15:59

marcz89 napisał/a:
Ja jak patrzę na te rozpiski to co inna to inaczej napisane..

Dokładnie.Ja też czytam to co piszą dziewczyny i w necie różne i na każdym inaczej jest.
Dlatego ja uważam, że rozpiski rozpiskami, ale każda mama wie najlepiej co i jak robić.. każde dziecko jest inne, w innym tempie się rozwija i nie da się ujednolicić takich rzeczy.. u nas totalnie inaczej niż na tej rozpisce, a wszystko jest ok, dziecko zadowolone, brzunio nie boli... ;-P

izuś oby tak dalej i oby Przemek był już zdrowy ;)

My posprzątaliśmy, zrobiłam sałatkę do obiadu, drugą sałatkę na imprezkę i ciasto orkiszowe :) Ł. był z Antkiem na spacerze więc pogotowałam trochę :)

Awatar użytkownika
izuś_85
Cyber rusałka
Cyber rusałka

11 lut 2012, 16:19

Dlatego ja uważam, że rozpiski rozpiskami, ale każda mama wie najlepiej co i jak robić.. każde dziecko jest inne, w innym tempie się rozwija i nie da się ujednolicić takich rzeczy.. u nas totalnie inaczej niż na tej rozpisce, a wszystko jest ok, dziecko zadowolone, brzunio nie boli... ;-P
dokładnie :ico_oczko:
Majka np marchewke tolerowała i nic jej nie było poza plastelinową kupą :ico_haha_01:
a młody raz dostał i kupy jak kamienie robił :ico_olaboga: :ico_olaboga: trzy dni cisnoł bobka :ico_olaboga:

Wróć do „Noworodki i niemowlęta”