jolcia, skasuj linka zanim moni albo riterka to zrobia (wstawianie postow na forum jest zabronione).
Madlaine, wsadz tez link do swojego bloga do przycisku www w podpisie
fajny ten blog, ale zdjecia jeszcze lepsze
jesc mi sie zachcialo
Gosia, krewetki mozesz robic na tyle sposobow... wiesz, moja mama od nas sie nauczyla i robi na ostro, sa pyyyyyyyyyyyyszne. na patelni rozgrzewasz oliwe z oliwek, dodajesz czili (lub inna ostra papryke, wg uznania), do tego czosnek w plasterkach (wg uznania
), swieza, posiekana pietruszke i obrane krewetki. dusisz to wszystko kilka minut (az krewetki beda miekkie), mozna dodac tez slodkiej papryki, ale trzeba uwazac, zeby sie nie przypalilo. pycha!!! do chlebka takiego cieplego.. mniammmmmmmmm
Albo mozesz do tej zapiekank madlaine i krewetek dodac, dadza taka glebie smaku inna. Ja osobiscie za bardzo za owocami morza nie przepadam, ale moje dzieciaki kochaja...
jolcia, to ja sie na bitki zapisuje, uwieeeeelbiam
z buraczkami (nota bene duuuzo zelaza maja
)
aaaaaa, nota informacyjna odnosnie zelaza:
Wątroba wieprzowa 17,5
Wątroba cielęca 10,3
Soja 8,0
Nerki wieprzowe 7,8
Żółtko jaj 7,2 (dla porównania: całe jaja- 100 g: 2,7 mg)
Fasola 6,9
Kasza gryczana 6,0
Mąka pszenna 6,0
Płatki owsiane 4,4
Natka pietruszki 4,3
Mąka żytnia razowa 4,0
Kasza jęczmienna 3,8
Kasza manna 2,9
Twaróg tłusty 2,8
Twaróg chudy 2,7
Ser topiony 2,7
Chleb razowy 2,7
Boćwina 2,6
Szpinak 2,4
Źródło:
Tablice wartości odżywczych produktów spożywczych J. Rudowskiej- Koprowskiej
a tutaj kaza jesc banany - to akurat smaczna forma zelaza, hahahhahaa
i szpinak
tez uwielbiam. a skoro zoltko ma duzo zelaza, to do tego jajko sadzone
rany, dzis temat zarcia, no i slinotok gotowy
odnosnie slinotoku - obchodzicie post???