Mrówa
Umiem skakać na skakance po całym forum

29 lut 2012, 12:02

Jeśli pan Rutkowski ma życzenie pokryć koszt takiego apartamentu a owi rodzice mają życzenie przyjąć ów "gest" to chyba nie ma się co dziwić.
Nie wiem czy ktoś zastanawia się jak to będzie za kilka miesięcy gdy fundator się odetnie - mam nadzieję że tak.

JoannaS
Wodzu
Wodzu

29 lut 2012, 12:47

To teraz trzeba sie tak zachowywac jak Katarzyna W. zeby mieszkac w luksusach ?
Ciekawie sie robi w Polsce :ico_noniewiem:

Mrówa

29 lut 2012, 13:13

To teraz trzeba sie tak zachowywac jak Katarzyna W. zeby mieszkac w luksusach ?
Ciekawie sie robi w Polsce :ico_noniewiem:
... ale zaraz bo chyba nie zrozumiałam.
To jest prywatna decyzja Rutkowskiego. Jeżeli chce ich sponsorować to nam nic do tego. Co nim motywuje? Domysły można snuć do bólu. A wspomniana przez Ciebie Polska na szczęście nie ma tu nic do rzeczy.

JoannaS
Wodzu
Wodzu

29 lut 2012, 13:27

Może Polska i nie ma ale myślenie Polaków ma, a Rutkowski to chyba Polak.
Czemu ludzi którzy uratowali komuś życie nikt nie nagradza tylko samymi słowami, że bohater ?
Widocznie Rutkowski uważa ze pani Katarzyna jest super matką i każda kobieta powinna sie tak zachowywać.

Mrówa

29 lut 2012, 14:32

Ja jednak nie pokusiłabym się o przedstawianie Rutkowskiego jako "modelowego" schematu Polaka - reprezentanta całego społeczeństwa :ico_oczko:
Co do myślenia Polaków - wszak w naszym społeczeństwie nie brakuje rasistów, rodziców bijących dzieci, zwolenników anarchii, pseudokibiców ... można wymieniać i wymieniać. W mojej opinii żadna z tych grup, (mimo, że jest liczniejsza niż jeden Rutkowski) nie zasługuje na określenie że reprezentuje "myślenie Polaków". No nijak się tak nie da - skrajne uogólnienie.
Ja w nas Polaków jednak wierzę i w sumie z niewielkimi zgrzytami jeszcze się nie zawiodłam. Wyjątki traktuję jako "błąd statystyczny".
Czemu ludzi którzy uratowali komuś życie nikt nie nagradza tylko samymi słowami, że bohater ?
Ale skąd taki wniosek? Nie wszystko musi przybierać formę medialną.

PS. Nie korzystam z portalu zalinkowanego przez Ciebie w pierwszym poście. Czy to jest wogóle wiarygodne źródło?

JoannaS
Wodzu
Wodzu

29 lut 2012, 14:33

Czy to jest wogóle wiarygodne źródło?
internet i telewizja nigdy nie jest wiarygodnym źródłem ;-)

Mrówa

29 lut 2012, 14:55

No tak ale jednak teksty "pudelkowe" dodatkowo podświadomie wrzuca się przez filtr.

elibell
4000 - letni staruszek

29 lut 2012, 19:02

JoanaS ale Rutkowski nie ukrywał, że im pomoże. Ja tam nadal nie uważam dziewczyny za zło, zrobiła źle, ale wiele czynników sie na to musiało złożyć i wciaż uważam, że nigdy nie wiemy jak się sami byśmy zachowali w danej sytuacji póki w niej nie jesteśmy, wiemy jak powinniśmy sie zachować.
I lepiej na koszt Rutkowskiego jak by miała siedzieć w więzieniu na koszt podatników:):):)

JoannaS
Wodzu
Wodzu

29 lut 2012, 19:06

JoanaS ale Rutkowski nie ukrywał, że im pomoże.
Wiem, że nie ukrywał, słyszałam to pare razy.
Ja tam nadal nie uważam dziewczyny za zło,
ja jej nie uważam za zło za to że dziecko nie żyje, bo wypadki chodzą po ludziach, ale uważam jej za zło za to jak pochowało dziecko.
I lepiej na koszt Rutkowskiego jak by miała siedzieć w więzieniu na koszt podatników:):):)
prawda. lepiej.
ale szkoda, że koszt za całe tygodniowe poszukiwania dziecka , a z pewnością nie były tanie właśnie podatnicy zapłacili. Czyli miedzy innymi ja.

Wróć do „Prawo, praca i polityka”