można sprawdzić markery również profilaktycznie.a po co? Przecież te markery się robi żeby już wykryć raka jajnika. Ale to chyba nie jest tak że się je profilaktycznie sprawdza. Albo ja nie wiem więc wytłumacz miA z tymi obciążeniami genetycznymi to myślałaś o zbadaniu sobie markerów nowotworowych?pamiętam że jak babcia chorowała raka jajnika to miała badane markery czy wznowienie raka czy nie. Ale nie słyszałam by profilaktycznie badali.
Oczywiście że nie, ale może to być sygnał że konieczne są bardziej szczegółowe badania.Podwyższone markery nie muszą od razu oznaczać że ma się raka
Tak, USG wewn, wykryje zmiany. Ale ja wiem że to paskudztwo może się nagle rozwinąć w ciągu miesiąca więc kontrola raz na rok jeśli jest duże zagrożenie to trochę mało. Ja robiłam raz na 6mieś.Co do raka jajnika to wystarczy usg dopochwowe raz do roku jesli chodzi o profilaktyke - tak mi przynajmniej lekarz mowil.
Niekoniecznie. Prawie każde dobre labo może pobrać krew na oznaczenie markerów.no moja przyjaciolka ma robione raz do roku markery czy nie ma nawrotu choroby wiec mi tez sie wydaje,ze to badanie sie robi dopiero jak jest podejrzenie choroby.
,Zaraz zapiszę sobie w zeszycie z przepisami pt " Sałatka paryska a'la Kasiala"Nawet ładnie brzmi
a w końcu co Ci pomogło? Zrobiłaś kompot w jakich proporcjach ze śliwkami?
zrobiłam kompocik tzn wsypałam do kufla pół litrowego 8 suszonych sliwek około 6 suszonych moreli zalałam wrzątkiem przykryłam odstawiłam na pół godziny ( nie słodziłam) wypiłam kompot i na koniec zjadłam owoce z dna oczywiście wszystko na czczo. I w toalecie miałam wizyte 3 razy więc chyba zaległości ze mnie schodziły...Dawaj przepis na lekarstwo
brawo19 tydzień już
Eech, a ja już w pracymadleine gratuluję![]()
![]()
my dzisiaj na basenie byliśmy, potem byli znajomi i już niedziela minęła. Fajnie że jutro do pracy nie trzeba iść![]()
Kasiala a w końcu co Ci pomogło? Zrobiłaś kompot w jakich proporcjach ze śliwkami? Może tak na pije się raz w tygodniu przeczyszczająco.
[ Dodano: 04-03-2012, 19:34 ]
19 tydzień jużczyli wg was 20
Zgadzam się :) Mój kumpel ma robione od czasu do czasu, bo oboje jego rodzice na raka zeszlimożna sprawdzić markery również profilaktycznie.a po co? Przecież te markery się robi żeby już wykryć raka jajnika. Ale to chyba nie jest tak że się je profilaktycznie sprawdza. Albo ja nie wiem więc wytłumacz miA z tymi obciążeniami genetycznymi to myślałaś o zbadaniu sobie markerów nowotworowych?pamiętam że jak babcia chorowała raka jajnika to miała badane markery czy wznowienie raka czy nie. Ale nie słyszałam by profilaktycznie badali.
Podwyższone markery nie muszą od razu oznaczać że ma się raka.
zazdroszczeA co do ciuszkó ciążowych to ja mam 3 pary spodni i troszkę bluzek;
Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”
Użytkownicy przeglądający to forum: Ahrefs [Bot], Amazon [Bot] i 1 gość