JoannaS
Wodzu
Wodzu

05 mar 2012, 14:03

Racja . zgadzam sie, bo jakby nie patrzeć tymi kosztami zostali obciążeni podatnicy czyli my.

Mrówa
Umiem skakać na skakance po całym forum

05 mar 2012, 15:36

Ponosimy jako podatnicy również koszt odsiadki każdego więźnia (z aresztantami włącznie).

Napiszę jeszcze raz: sprawa się NIE ZAKOŃCZYŁA.

[ Dodano: 05-03-2012, 14:38 ]
że np. za niumyślne spowodowanie śmierci zazwyczaj otrzymuje się wyrok w zawieszeniu.
- ok ale za wywleczenie zwlok dziecka do parku,przysypanie gruzami a potem robienie komedii powinien byc surowy wyrok,albo jak juz kiedys pisalam,powinni ja obciazyc kosztami fikcyjnych poszukiwan - pensje dla policjantow,rozwieszanie i drukowanie ulotek itp,a jak jej nie stac,to niech idzie siedziec i odpracuje :ico_zly: :ico_zly: :ico_zly:
To jest niestety zbyt ogólne a przede wszystkim subiektywne określenie.

lilo

05 mar 2012, 15:53

Ja się na temat winy nie wypowiadam, czekam na wyniki postępowania.
A jeśli ta kobieta zrobiła to nieumyślnie to w więzieniu czy na wolności lekko jej żyć nie będzie z tą świadomością...

Bardziej mnie denerwuje pan Rutkowski który zrobił sobie mega reklamę na tragedii ludzkiej.
Nie mam zbyt wielkiego szacunku do tego człowieka, jeszcze biorąc pod uwagę ostatnie fakty - jego ciężarna konkubina jeździła na jakieś akcje odbijania ludzi w Syrii itp :ico_puknij:
Kobieta poroniła, myślę że stres miał na to duży wpływ.

Ale ze swoimi pieniędzmi niech robi co chce i utrzymuje kogo chce...

Mrówa

05 mar 2012, 15:59

JoannaS napisał/a:

Za zbezczeszczenie zwłok chyba tez dostaje sie wyrok prawda ?

Dożywocie? W dodatku bez rozprawy i wyroku? Chyba niekoniecznie.
Joanna nawet nie wspomniała o dożywociu a o wyroku :ico_puknij:
Ale ja wspomniałam (ze znakiem zapytania) w poście, do którego odniosła się Joanna (nie prostując co ma na myśli, więc mogę domniemać, że odnosi się do moich słów).
Poza tym wyrok jak już wspomniałam może być w zawieszeniu więc nadal nie będzie satysfakcjonujący a będzie wyrokiem ...

JoannaS
Wodzu
Wodzu

05 mar 2012, 16:45

Ja mam swoje zdanie na ten temat , ktore wyraziłam i koniec tematu. Nie bede juz sie wypowiadac bo sensu nie ma .

Wróć do „Prawo, praca i polityka”