julchik22
Zrobiłem Magistra z forum!

13 mar 2012, 21:23

Wiśnia, dobry wybór! Dawiś bardzo chętnie się bawi Lego Duplo, a znajomi i rodzina nie mają problemu z pomysłem na prezenty, bo zawsze można dokupić coś, czego jeszcze nie ma :ico_oczko:

Przewertowałam cały internet już chyba - nie mogę znaleźć takich rajstopek czy kalesonków jak trzeba :ico_placzek: Musze pojeździć po okolicznych hurtowniach bieliźnianych - no nie chce mi się wierzyć że nikt w Polsce nie produkuje dziecięcych rajstopek :ico_olaboga:

Awatar użytkownika
tibby
Wodzu
Wodzu

14 mar 2012, 13:19

julchik22, co za wieści :ico_olaboga: współczuję maluchowi. mam nadzieję, że szybko coś znajdziesz.
nasz Tobik na różowo-fioletowe rajtki z kotkiem na tyłku :ico_haha_01: i je nosi bez problem. na szczęście dla niego nie ważne jest w co sie go ubierze :ico_haha_01: a te rajtki to takie z cieplejszych. w zeszłym roku w Lidlu były. A w Biedronce może jakieś będą? Tam większość jest polskich producentów.
Na allegro też nic nie ma? Straszne to! :ico_olaboga:

A ja chyba jutro znów zawitam do lekarki z małym. Chrypę dostał i chrypi jak tylko cos mówi :ico_noniewiem: :ico_noniewiem: :ico_noniewiem: jak nie urok to sra*ka :ico_zly:

wisnia3006
Cyber rusałka
Cyber rusałka

14 mar 2012, 14:33

no maz wczoraj kupil zuzi drewniane bo uparl sie na nie. a tlumaczylam mu ze jest jeszcze za wczesniej na nie. i zuzi tylko wklada i wyjmuje z pudelka.
ale te duplo babcia dam kase na urodziny to jej teraz zamowie.
Chrypę dostał i chrypi jak tylko cos mówi
wspolczuje. to my chyba mamy idealnie bo ja nie wiem co to jest choroba.

Awatar użytkownika
karo-22

14 mar 2012, 14:56

to my chyba mamy idealnie bo ja nie wiem co to jest choroba.
Odpukaj, bo jak się głośno powie, to lubi się coś przyplątać :ico_oczko:

Wiśnia pokaż te klocki duplo co masz na oku :-) My jeszcze nie mamy i chyba na najbliższą okazję też się rozejrzymy.

tibby, a psikasz Tobikowi Tantum verde? Jest bardzo dobry, zarówno na bolące gardełko jak i samą chrypkę. Zdrówka Wam życzę :-)

Goździk, tak mi szkoda Bartoszka ;( Biedaczek, dopiero uporał się z jednym choróbskiem i już coś nowego się przyplątało... Trzymam kciuki by skończyło się szybko i tylko na katarze...

Juluś , a w ogóle są rajstopki czy skarpetki z samej bawełny?? Od tego bym zaczęła. Bo wszystkie się rozciągają, by się wygodnie zakładało i nosiło, a wówczas wiadomo, że jakiś elastan tam jest... Pytasz o polskich producentów, to przecież Gatta i Wola są rodzime, pytanie czy mają samą bawełnę, czy tak jak wszędzie coś dokładają... Kolorki jasne są na pewno, bo patrzyłam na stronie Woli i mają biel i błękit. Gdybyś chciała mogę się rozejrzeć u nas, bo przecież i Wola i Gatta są nasze zduńskowolskie i mamy w związku z tym salony firmowe przy fabrykach. Mogę zajrzeć tam, popytać i w razie czego kupić Dawidkowi coś :-)

wisnia3006
Cyber rusałka
Cyber rusałka

14 mar 2012, 15:27

aa i revon tez jest. kiedys byl sklep na brukowej w lodzi ale zlikwidowali. ja ostatio na allegro kupilam zuzi 7 par rajstop na wiosne
a co do choroby to mam nadzieje ze sie nic nie przyplacze bo mam zamiar isc jeszcze przed porodem na bilans 2 latka.

a to te klocki o ktorych myslalam.
Obrazek
bardzo podobaja mi sie z tej kolekcji ksiezniczki ale zobaczymy czy tymi bedzie sie bawila

Awatar użytkownika
tibby
Wodzu
Wodzu

14 mar 2012, 20:34

jutro chyba pójdę do apteki i się zapytam o coś na chrypkę dla takiego malucha. dzięki karo :ico_sorki:

a nie mówiłam wam, ale zatwierdził mi promotor pracę. nie muszę nic poprawiać. powiedział, że mam drukować i umawiać się na obronę kiedy chcę :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

Awatar użytkownika
karo-22

14 mar 2012, 20:39

tibby, super! Pierwsze gratulacje, kolejne będą po obronie :-)

Jeju, kiedy to było jak ja pisałam pracę i się broniłam... jak ten czas leci. U mnie tak gładko nie było :ico_oczko:

julchik22

14 mar 2012, 22:18

Tibby, gratuluję postępów - już tylko kroczek Cię dzieli od zakończenia studiów! :ico_brawa_01:

Karuś, dzięki wielkie za dobre chęci - kochana jesteś, ale już znalazłam :-) . Dotarłam dzisiaj do pewnej hurtowni i zaopatrzyłam się tam w bawełnianą bieliznę bialutką dla Dawisia polskich producentów (koszulki, skarpetki, rajstopki, podkolanka). Wprawdzie rajstopy mają elastan, ale ten sam w sobie szkodliwy nie jest bo to chodzi o reakcje ciemny barwnik + pot. A rajstopki z samej bawełny .... były kiedyś - pamiętacie w czym my chodziłyśmy do przedszkola? W takich wyciągniętych na kolankach i pupie, troche zsuwających się i tak komicznie wyglądajacych na zdjęciach z dzieciństwa :ico_oczko: O coś takiego mi chodziło, ale takich już nie produkują niesety, albo nic mi o tym nie wiadomo :ico_noniewiem:

NICOLA_1985

14 mar 2012, 23:03

hej
Julka moje dzieci też mają AZS , bo ja mam astmę i AZS (kontaktowe) i mężu ma tez astmę.. :ico_noniewiem: masakra jakaś z tymi chorobami

kaczorek jak miło Cię widzieć :-D :-D świetny pomysł z tym rowerem hehe ja u nas w Żorach widziałam w lato jak rodzice jeździli i mieli dopięte takie wózeczki z tyłu specjalne do przewożenia dzieci :-) super to wygladało :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

Tibby no jeszcze tylko sekund pięć i po studiach będziesz! :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

wisnia do dentysty na kontrolę z powodu przeglądu ciążowego? czy ząbek boli?

Awatar użytkownika
tibby
Wodzu
Wodzu

15 mar 2012, 10:45

nie mogę się doczekać kiedy już będzie chociaż ustalona data obrony :ico_sorki:

Wróć do „Przedszkolaczki”