Awatar użytkownika
tibby
Wodzu
Wodzu

17 mar 2012, 00:53

Byliśmy u tego lekarza. Powiedziała, że jak mu się tak na mokro kaszle to dobrze. Ale on tak już kaszle prawie drugi tydzień i nic nie przechdzi :ico_noniewiem:

Awatar użytkownika
karo-22
Zrobiłem Magistra z forum!

17 mar 2012, 01:00

tibby, no trochę długo ten kaszel się utrzymuje... A jaki macie syrop?? Może zmieńcie?... Nam pomógł na mokry kaszelek PROSPAN, roślinny syropek, który świetnie rozrzedza wydzielinę i ułatwia wykrztuszanie. Zdróweczka dla Tobisia!

kaczorek
Gaduła niepokonana!
Gaduła niepokonana!

17 mar 2012, 09:38

Witam
tibby, gratuluje napisanej pracy mgr , co do utrzymującego się kaszelku to ja radziła bym może jakieś inhalację woda fizjologiczną, szkoda że nie masz nabulizatora czy jakoś tak sie nazywa. A może Tobiaszek jest alergikiem dlatego pokasłuje bo teraz jak sie nie mylę coś pyli wiec syropki nie pomogą.
"Podróż bohatera" Mariusza Szuby, nie wiem czy słyszałyście o tym wybitnym człowieku :-)

jak nie słyszałam ale moglo by to być ciekawe, uważam że siła sugesti jest ogromna :ico_noniewiem:

U nas wszystko dobrze Jasio szaleje jak zwykle czeka nas fajny weekend bo jedziemy do rodziców a tam bedą kuzyni i kuzynki Janka. Co do wózka do roweru to przesadzone że kupujemy bardzo się ciesze , teraz tylko muszę go znaleźć :-)

julchik22

17 mar 2012, 14:33

Karuś, no fajny Wam się weekendzik zapowiada - bawcie się dobrze! :-)

Tibby, kurcze, oby ten kaszel Tobikowi jaknajszybciej minął, bo rzeczywiście długo się już Dziecina męczy :ico_sorki:

U nas też ok :) Wczoraj uczyliśmy się masażu Shantala, a dzisiaj jeździliśmy po salonach meblowych w poszukiwaniu mebli - musimy urządzić małe przemeblowanko przed urodzeniem Dzidzi. Chce też zamówić szafę a'la komandor. Mężuś sugerował gotową, ale ja chcę inną - z wieloma wysuwanymi szufladami, specjalnymi wieszakami - typowo pod kątem dzieciaków, a z taką zamawianą już mogę sobie poszaleć jak chcę, bo w zwykłej jednak sporo miejsca niewykorzystanego pozostaje :ico_oczko:

Awatar użytkownika
tibby
Wodzu
Wodzu

18 mar 2012, 00:24

A może Tobiaszek jest alergikiem dlatego pokasłuje bo teraz jak sie nie mylę coś pyli wiec syropki nie pomogą.
raczej nie, bo ten kaszel zaczął się w momencie kiedy go to przeziębienie chwycilo.

karo-22, prospan mieliśmy w pierwszej kolejności. nic nie pomógł, a dobre pół flaszki nam zeszło, dostał teraz AMBROSOL i popijamy rano. zobaczymy co z tego będzie za kilka dni.

julchik22, mój M. właśnie zajmuje się składaniem szaf na zamówienie. w ogóle składa różne meble. Sami mamy robioną u nas w pokoju szafę z rozsuwanymi drzwiami na zamówienie i jesteśmy z niej bardzo zadowoleni. :ico_sorki: na wszystko jest masa miejsca :ico_sorki:

Awatar użytkownika
Martalka
Cyber rusałka
Cyber rusałka

18 mar 2012, 01:56

Hejka

taaak, była moja mama. Stąd i brak czasu na net. Zaglądałam, ale nie pisałam, bo lecieć trzeba było dalej :D
Trochę odpoczęłam. Mama zluzowała mnie z odprowadzaniem dzieci do szkoły, odbieraniem, często ze zmywaniem, czy odkurzaniem :ico_sorki:

No i zleciał tydzień :ico_placzek:

Julchik mama przyjedzie po porodzie. Około 15 maja (termin mam na 9). No więc niedługo :D

Wiecej nie popiszę... padam na twarz. Mimo, że dzisiaj pospałam ze 3h w dzień.
maluchy mi tak spały to i ja też :ico_brawa_01:

julchik22

18 mar 2012, 11:36

Tibby, szkoda że nie mieszkacie bliżej - zamówilibyśmy u Twojego Męża :ico_oczko:

Martalka, fajnie że troche odpoczełaś :) Moja Mama też mnie nieźle odciążyła :-) Szkoda że nie ma jej blisko na codzień :ico_placzek:

U nas dzis cudowna pogoda, moi Mężczyźni na spacerku, ja przygotowałam wszystko na obiadek (będzie pieczona szyneczka i pieczone ziemniaczki z suróweczką), zmykam do kościółka, a po obiadku wybywamy gdzieś na przyrodę :-)

kaczorek
Gaduła niepokonana!
Gaduła niepokonana!

19 mar 2012, 00:04

Witam
Chce też zamówić szafę
ja też mam szafe robioną na zamówienie i faktycznie jest to super sprawa.

Martalka, jeju to już końcówka ciąży jak ten czas leci u mnie w rodzinie tez bedzie dzidzia na koniec kwietnia u mojego M. starszego brata :-)

Jaki dzisiaj był piękny dzień Jasio prawie cały ten czas spędziła na dworzu.. w tym tygodniu zamawiam wózek do roweru i mam nadzieje ze niedługo wybiorzemy sie na wycieczkę :ico_brawa_01:

Awatar użytkownika
tibby
Wodzu
Wodzu

19 mar 2012, 10:18

my w zasadzie większość rzeczy robimy na zamówienie, bo to zawsze zajmie tyle miejsca ile się chce. nie musi się czlowiek martwić, że jeszcze jakieś szpary zostaną. nawet nasze łożko jest w pokoju robione na zamówienie :ico_sorki:

julchik, no niestety z Poznania jest kawałek :ico_noniewiem:

u was też przez weekend było tak ślicznie i słonecznie?
szkoda, że dziś u nas tak jakby ciut szarawo :ico_noniewiem: mam nadzieję, że się rozpogodzi i będzie szansa pójść na spacer jakiś bo siedzenie w domu mnie męczy już.

wisnia3006
Cyber rusałka
Cyber rusałka

19 mar 2012, 10:31

witam!!!
my wczoraj mielismy jechac do zoo ale kolejka z godzine stania, wiec poszlismy do parku a zuzka bunt chce chodzic swoja strone dzieci chodza po murkach ona tez a jak sie jej czegos mowi ze nie wolno to placz rzucanie sie. juz nie wiem co mam robic boje sie jak przyjdzie 2 dziecko.
od piatku zaczynamy malowanie a pozniej sprzatanie calego mieszkania dobrze ze mama mi pomoze.
julchik22, my mamy jedna szafe na zamowienie i jestem z niej zadowolona teraz kupilismy komody z ikei i tez nie sa zle ale nie chcemy mieszkac w tym mieszkaniu wiec stwierdzilismy ze nie bedziemy robic bo pozniej tego nie wezmiemy. a za sama kuchnie ktora tez mamy na wymiar dalismy 7tys

Wróć do „Przedszkolaczki”