u nas tez padaja takie pytania,kiedy rodzenstwo,kiedy slub
denerwujace ale ludzi sa ciekawscy czesto z natury...wystarczy miec chwytliwa odpowiedz
z dzieleniem sie jest roznie,ja mam 2 rodzenstwa i nie lubie sie dzielic-uraz z dziecinstwa kiedy to siostra podbierala mi rzeczy bez pytania,wiec coz to za dzielenie sie?moj A. ma 3 rodzenstwa i tez nie lubi pozyczac
juz najbardziej kasy i sprzetow i nie ze rodzice tego nie nauczyli,ba,co innego podzielic sie cukierkami jak ma sie ich duzo a co innego dac cos komus nie?
czy dzieci czy dorosli,potem sie kwestia zaciera...
moja corka jako prawie 5 letnia jedynaczka nie potrafi sie obchodzic z malymi dziecmi,nie rozumie ich i sie denerwuje,tlumaczymy ze dziecko nie chcialo czegos tam zrobic bo jest male itd.i nie winie jej za to,od zawsze nie lubila sie bawic z mlodszymi dziecmi i czy to zle?ja tez zawsze mialam starsze kolezanki
kolezanka ma 2 dzieci i jej dzieci tez nieznosza jak mama bierze na rece jakies inne dziecko,jest taki etap rozwoju gdzie dziecko moze tego nie akceptowac i juz...
mam tez kolezanke jedynaczke ,wprawdzie jedna tylko ale nie odbiega od nowmy wogole!...
...co czlowiek to inny przypadek,nikt nie bierze pod uwage jaka osobowosc ma czlowiek tylko czy to jedynak czy ma siostre,a co w przypadku gdy miedzy rodzenstwem jest roznica np. 10 lat?pierwsze dziecko jest w tym wypadku jedynakiem przez bardzo dlugi czas