emilia7895
Cyber rusałka
Cyber rusałka

26 mar 2012, 09:39

czesc

NOWA, zdrowka dla Was
nadal jest na cycku ..
to tak jak Tosia, a czesto mala je? jak w nocy?
Książeczki czyta-jedząc
heeh my tez musimy na to uwazac :ico_oczko: chociaz Antosia nauczyla sie wypluwac jak ja poprosze :ico_brawa_01:
Ania, Emilia-buty na pw posłałam.
:ico_sorki: :ico_sorki:
to już chyba większość jak nie wszystkie tak robią
Tosia nie :ico_noniewiem: :ico_noniewiem: :ico_noniewiem:

u nas sloneczko, ale zimno, bylysmy mlodego zaprowadzic do przedszkola, by tylko 1 stopien, brrr

potem wkleje kilka zdjec nowych

milego dnia

[ Dodano: 26-03-2012, 09:46 ]
bo buraki bo małż burakową dzisiaj sobie zażyczył.
o ja chyba jutro zrobie buraczkowa, mniammm
a dzis penne ze szpinakiem
uwielbia samochody, jego najulubieńsza zabawka
w koncu facet :-D :-D :-D
zadziora moja jedna
u nas podobnie :ico_oczko:
Bartka buty mamy, ale takich chyba nie, chociaż pójdę i sprawdzę. Ja myślałam nad butami z ecco.
ja tez nie kojarze tych bucikow, a ecco polecam, bardzo fajne sa i u mnlodego sie zawsze sprawdzaly, kilka razy mial tez bartka - tez ok
Emilia, z Tosi mądra dziewczynka jest
dziekuje :ico_haha_02:

Awatar użytkownika
aniawlkp86
Wodzu
Wodzu

26 mar 2012, 10:13

Witam

u nas wszystkich rozłożyło
jak Milenie przechodzi,bo już bez temp od wczoraj,tak mój wczoraj z małą temp chodził,ale jak to facet-bardzo zmęczony i niedołężny od razu :ico_puknij: Hania zaczęła kaszleć i ma stan podgorączkowy a ja kicham jak najęta :ico_olaboga: normalnie szpital mamy...

Miluś wstała jak zwykle po 6,nic jej nie dała zmiana czasu,a zasnęła dopiero przed 22 :ico_noniewiem: nocka gorsza od poprzedniej,bo było kilka pobudek,i właściwie przed 9 poszła już na drzemkę i jeszcze śpi,Hania się położyła pod kocyk i bajkę ogląda :ico_sorki:

mąż pojechał drzewo ciąć,a na 15 do pracy,zaczyna popołudniówki

co do butów to ja często dla Hani w Deichmanie kupowałam,szczególnie jedne kozaczki na zimę,takie boskie i prawie niezniszczone to dla Miluś będą na zimę :-D

Koroneczka smaka narobiłaś tą buraczkową,ale u mnie za bardzo dzieci za nią nie przepadają :ico_noniewiem: a z Maksia to masz faktycznie zbójnika małego :-D Miluś też szuflady otwiera i wywala wszystko,choc jak przycięła sobie palce parę razy to na razie szuflady zostawiła w spokoju :ico_sorki:
Tosia nie :ico_noniewiem: :ico_noniewiem: :ico_noniewiem:
dlatego napisałam,że "chyba większość" :ico_oczko:

u nas też niby słonko ale zimno,rano był przymrozek
miałam w sobotę wyprać dywan na podwórku ale leń mnie dopadł,zresztą małej chorej samej w domu nie zostawię na jakieś pół godziny :ico_sorki: miałam w środę wyprać bo wtedy A szybciej z pracy wróci i by powiesił,ale od czwartku ma padać :ico_noniewiem:
w sumie tydzień przed roczkiem A ma urlop od 23 to wtedy będzie pokój na dole malował to najpóźniej wtedy wypiorę dywan :ico_oczko:

na obiad chyba będą ziemniaczki z jajeczkiem i do tego sałata :-)

Murchinson
Trzy tysiące lat minęło...

26 mar 2012, 11:35

Hejo,
młody śpi od 10. Ja już mieszkanie ogarnęłam, obiad na dziś zrobiłam wczoraj-pulpeciki w sosie koperkowy, dogotuję z ziemniaki i dorobię surówkę.
Co do wiosennych porządków to czeka mnie wietrzenie garderoby-szczególniej w tej części gdzie są ubrania mojego D. Musze się za to zabrać i ambitny plan zrobić to przed świętami ale jakoś od tygodnia zabrać się za to nie mogę :ico_wstydzioch:
Muszę mu właśnie kupić takie twarde z obrazkami :-)
Mati właśnie te twarde pożera, miękkich mu nawet nie wyciągam. Ale podobnie do Tosi jak powiem wypluj to wypluje i otwiera pyszczek.
Murchinson, Maksio też ma wysokie podbicie i w większość butów od teściowej nie wchodził, mimo, że na długość były za duże :ico_sorki: dlatego ciężko pewnie będzie wybrać buty dla niego.
Tak właśnie jest u nas-na długość dobry ale w podbiciu za mały. U mnie w ecco nie było dla małego przez to podbicie a były fajne i niedrogie bo teraz tam jest przecena, jakaś wyprzedaż. W Bartku nie było rozmiarówki, a Gucia nie mają więc w ciemno kupować nie będę.
uwielbia samochody, jego najulubieńsza zabawka
Po tatusiu :ico_oczko:
Mateusz lubi samochody ale tylko te prawdziwe więc jak na spacerze za długo nie przejedzie obok nas to ten się rozgląda i za wózek próbuje patrzeć czy coś jedzie i paluszkiem pokazuje. W domu bawi się głównie figurkami-zwierzątkami z little people, a nie uśnie bez psa maskotki.

Aniu zdrówka dla Was. Daruj sobie to pranie dywanu bo jeszcze bardziej Cię rozłoży, czego nie życzę.
u nas sloneczko, ale zimno, bylysmy mlodego zaprowadzic do przedszkola, by tylko 1 stopien, brrr
U mnie był przymrozek.
bo buraki bo małż burakową dzisiaj sobie zażyczył.
o ja chyba jutro zrobie buraczkowa, mniammm
a dzis penne ze szpinakiem
Buraczkowa była w poniedziałek, a szpinak z penne w piątek.
ja tez nie kojarze tych bucikow,
To są tego typu buciki-charakterystyczny żółty zapiętek, który jest miękki (ale nie mocno) dopasowujący się do szerokości piety dziecka, jak dziecko wykrzywi nogę to wtedy się usztywnia-tak to jakoś tłumaczył właściciel, mam nadzieję że nic nie pokręciłam. Fajne ale co z tego jak ich u mnie nigdzie nie ma.
Obrazek
wersja letnia (mogą być tylko otworki z góry)
Obrazek

Awatar użytkownika
aniawlkp86
Wodzu
Wodzu

26 mar 2012, 14:34

Co do wiosennych porządków to czeka mnie wietrzenie garderoby-szczególniej w tej części gdzie są ubrania mojego D. Musze się za to zabrać i ambitny plan zrobić to przed świętami ale jakoś od tygodnia zabrać się za to nie mogę :ico_wstydzioch:
będziesz wyrzucać mu ciuchy? :-D
Aniu zdrówka dla Was. Daruj sobie to pranie dywanu bo jeszcze bardziej Cię rozłoży, czego nie życzę.
dzięki
dywanu faktycznie na razie prac nie będę poczekam na lepszą pogodę i jak się lepiej poczuję,w sumie mam czas do 23 kwietnia :-D
To są tego typu buciki-charakterystyczny żółty zapiętek, który jest miękki (ale nie mocno) dopasowujący się do szerokości piety dziecka, jak dziecko wykrzywi nogę to wtedy się usztywnia-tak to jakoś tłumaczył właściciel, mam nadzieję że nic nie pokręciłam. Fajne ale co z tego jak ich u mnie nigdzie nie ma.
pierwszy raz widze takie buciki :ico_wstydzioch:
Ale podobnie do Tosi jak powiem wypluj to wypluje i otwiera pyszczek.
to Miluś wypluwa jak powiem,że coś jest "be" :ico_haha_01:

właśnie mała zasnęła na 2 drzemkę,oby z godzinkę sobie pospała
Hania też mogłaby się położyć i zdrzemnąć bo jej ciąganie nosem i co chwilę kaszel doprowadza do szału :ico_wstydzioch:

emilia7895
Cyber rusałka
Cyber rusałka

26 mar 2012, 14:41

aniawlkp86, zdrowka dla Was
Buraczkowa była w poniedziałek, a szpinak z penne w piątek.
:-D :-D :-D heheh to napisz co masz dzis, to ja zrobie pewnie to samo niedlugo :ico_oczko:
To są tego typu buciki-
bardzo fajne
prosze napisz mi jak wstawilas te zdjecia :ico_sorki: :ico_wstydzioch:

Awatar użytkownika
Mariola_Larose
Korona za gadulstwo;-)
Korona za gadulstwo;-)

26 mar 2012, 14:42

Hej Kobietki :-) u nas pogoda śliczna tylko wiatr niemiłosiernie wieje :/ spacerek zaliczony kupiłam małemu buciki takie trampki zwykłe jak jeszcze nie chodzi to żeby tylko coś na nuzi było i fantastycznie trafiłam bo zapłaciłam za nie 5 złoty :ico_haha_01: bo firma która je produkuje upadła i wyprzedawali po 5 złoty mało co par zostało i dopadliśmy rozmiar 23 O.O byłam w szoku jakie wielkie ale inne nie wejdą bo ma wysokie podbicie i bardzo szeroką nogę...
Fajne ale co z tego jak ich u mnie nigdzie nie ma.
A no fajne fajne u nas też nie widziałam takich ale na mojego by nie weszły po przody mają za płaskie
Mati właśnie te twarde pożera
Igor wszystkie książeczki rozdziera i smakuje czy twarde czy miękkie :-D
ale jak to facet-bardzo zmęczony i niedołężny od razu
Jak każdy facet :-D a jak my jesteśmy chore to przesadzamy bo nic nam nie jest :-D
potem wkleje kilka zdjec nowych
czekamy :)
A co do zdjęć to Koroneczka chyba obiecywała że w niedzielę wklei :ico_oczko:

Murchinson

26 mar 2012, 15:07

My po spacerze, myślałam że jest chłodniej ale nawet całkiem przyjemnie.
będziesz wyrzucać mu ciuchy? :-D
TAK, bo on to taki trochę chomik i jak mówię mu by wywalił lub oddał to słyszę "chodzę w tym"(a nie chodzi od 2 lat minimum) albo "to jak będę grzebał w samochodzie" (a nie grzebie nigdy bo się nie zna na tym) itd. Jak spakuję w worki to do oddania to do kosza i postawię pod drzwiami to nie będzie protestował, a ja zyskam luz w szafie :-D
:-D :-D :-D heheh to napisz co masz dzis, to ja zrobie pewnie to samo niedlugo :ico_oczko:
Pisałam wcześniej-pulpeciki z sosie koperkowym z ziemniakami i marchewką.
prosze napisz mi jak wstawilas te zdjecia :ico_sorki: :ico_wstydzioch:
Proszę bardzo oto instrukcja:
1.Odnajdujesz zdjęcie na jakiejś dowolnej stronie i klikasz na nie prawym klawiszem i wybierasz "kopiuj adres url grafiki".
2. W poście na forum wpisujesz:
klikasz prawym i wybierasz "wklej"
kończysz znowu [/img]
i zdjęcie wklejone.
inne nie wejdą bo ma wysokie podbicie
To tak jak Mati i Maksio. Super, że udało Ci się z tymi bucikami.
A co do zdjęć to Koroneczka chyba obiecywała że w niedzielę wklei :ico_oczko:
No właśnie, Koroneczka gdzie zdjęcia? :ico_nienie:

Aaaa, właśnie młody próbuje raczkować, kiwa się w przód i tył i próbuje przesuwać rączki ale o nóżkach zapomina-czyli u niego wszystko odwrotnie-najpierw wstawał, potem ze stania siadał, teraz chodzi i zaczyna raczkować :ico_haha_01:

Awatar użytkownika
aniawlkp86
Wodzu
Wodzu

26 mar 2012, 22:01

dopadliśmy rozmiar 23 O.O byłam w szoku jakie wielkie ale inne nie wejdą bo ma wysokie podbicie i bardzo szeroką nogę...
ale ma tak dużą stopę? czy po prostu dopiero w takie stópka Igorka weszła?
TAK, bo on to taki trochę chomik i jak mówię mu by wywalił lub oddał to słyszę "chodzę w tym"(a nie chodzi od 2 lat minimum) albo "to jak będę grzebał w samochodzie" (a nie grzebie nigdy bo się nie zna na tym) itd. Jak spakuję w worki to do oddania to do kosza i postawię pod drzwiami to nie będzie protestował, a ja zyskam luz w szafie :-D
no tak tobie luz się przyda,a twój przy okazji pozbędzie się nie potrzebnych ciuchów :-D
ja tak mojemu segregację co jakiś czas robię bo w wielu nie chodzi i wywalam,oczywiście po konsultacji z nim :ico_oczko: tylko że on ma sporo roboczych ciuchów i większość z nich używa
Aaaa, właśnie młody próbuje raczkować, kiwa się w przód i tył i próbuje przesuwać rączki ale o nóżkach zapomina-czyli u niego wszystko odwrotnie-najpierw wstawał, potem ze stania siadał, teraz chodzi i zaczyna raczkować
odwrotowiec z Mateuszka :ico_haha_02:
No właśnie, Koroneczka gdzie zdjęcia? :ico_nienie:
kogoś tu leń chyba dopadł :ico_oczko:

moje dzieci padły koło 21 i wreszcie spokój :ico_sorki: ja zaraz zresztą też do wyrka idę tylko zasieję roślinki w grze :-D

[ Dodano: 27-03-2012, 08:23 ]
Witam z :ico_kawa:

zakupki już zrobiłam bo A jechał drzewo ciąć to musiałam się szybko uwinąć :ico_oczko:
na obiadek dzisiaj zupka ze słodkiej kapustki bo w sumie nic mi się myśleć nad obiadem nie chce
nocka taka sobie,chyba małej jakiś ząbek idzie bo przy jedzeniu nieco marudziła jakby ją dziąsełka bolały :ico_noniewiem: ale cudem wstała po 7 :-D
Hania za to wstała dzisiaj z temperaturą,więc teraz ją zaczyna rozbierać :ico_sorki:

miłego dnia :-)

emilia7895
Cyber rusałka
Cyber rusałka

27 mar 2012, 09:23

Obrazek

Uploaded with ImageShack.us
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

[ Dodano: 27-03-2012, 09:27 ]
czesc, zarzucial Was fotkami obiecanymi
mlody w pkolu a mu rano zalioczylysmy lekarza ze mna, mam antybiotyk :ico_noniewiem:
caly poprzedni tydzien walczylam z bioolem gardla, a dzis w nocy zaczal mnie bardzo bolec wezel, mam mocno powiekszony :ico_noniewiem:
Toska od razu jak weszla do gabinetu - placz, uspokoila sie dopiero w aucie :ico_noniewiem:

aniawlkp86, zdrowka dla Was
Murchinson, dziekuje bardzo za instrukcje, zaraz sprobuje cos wkleic :ico_wstydzioch:

Murchinson

27 mar 2012, 10:14

Hej,
młody usnął. Ja zaraz powinnam się brać za :ico_prasowanko: ale ja tego nie cierpię, brr
W ogóle to się posprzeczała z D bo mnie wnerwił, poszło o głupotę ale nie wytrzymałam i mu wszystko wygarnęłam. Ale już mi przeszło.
ja tak mojemu segregację co jakiś czas robię bo w wielu nie chodzi i wywalam,oczywiście po konsultacji z nim :ico_oczko: tylko że on ma sporo roboczych ciuchów i większość z nich używa
Ja to mu tak 1-2 rzeczy w miesiącu wywalam do kosza, ale tak by się nawet nie zorientował. Teraz to taki duży przegląd robię. On roboczych ubrań nie ma bo ani w pracy ani w domu takich nie potrzebuje.
Zdrówka dla Hani. A jak Ty się dzisiaj czujesz?
odwrotowiec z Mateuszka :ico_haha_02:
Hi, hi, hi :-D on to sobie lubi tak życie utrudniać (to chyba po tatusiu ma bo ten też wiele rzeczy zaczyna od drugiej strony).
czesc, zarzucial Was fotkami obiecanymi

Ja tam chce więcej bo napatrzeć się nie mogę. Tosia cudowna, będą się bić chłopaki o nią. Buziaki dla królewny :ico_buziaczki_big: :ico_buziaczki_big: Tych ślizgawek dla malutkich dzieci zazdroszczę, u mnie niby nowy plac zabaw ale bardziej dla 3-latków niż dla takich maluszków jak nasze. Kto robił Tobie i mężowi zdjęcie-Marcel? Zdrówka dla Ciebie oby szybko przeszło, bólu węzłów współczuję.
Ja mam problem z wrzucaniem zdjęć przez imageshack :ico_noniewiem:
A ja się zastanawiam od kilku dni czy nie podejść do żłobka bo mam dwa bloki dalej. Młody jak zobaczy jakieś dziecko to wariacji dostaje i wyciąga rączki do niego bo chce się bawić i zaczepia. Tak sobie pomyślałam, że zapisałabym jakby można było na 2-3h dziennie.

Wróć do „Pierwsze kroczki, czyli roczek za mną!”